bayramdan sonrası için cildiyeden randevu alabilirsiniz benim de bi ara sırtımdan bütün vücuduma kahverengi kırmızı benekler halinde yayılmıştı. tedavi için sprey, şampuan vs verebilir ya da eczaneden travazol kremini alabilirsiniz geceleri üzerine sürüp yatarsınız bi kaç güne iz bile kalmaz :)
Flashlı ve flashsız çektim. Doğru mu tahmin etmişim sizce?
https://hizliresim.com/9N5VoN (N harfleri ve v harfi büyük süslüler, mobilden link ekleyemiyorum)
Randevu alacağım kesinlikle, geçici bir şeyler yapılabilir mi acaba diye düşündüm. Bayağı yayılacak gibi görünüyor. En azından bayram sırasında durdurabilirsem çok iyi olur. Çok teşekkürler 1. Anonim sanırım yarın nöbetçi eczaneye danışıp söylediğiniz ilaca bir bakacağım :)
Evet mantar büyük ihtimalle. Doktora gidene kadar travazol krem sürüp ketoral şampuanla yıkayabilirsiniz. Bu krem ve şampuanı sevgilime cildiye vermişti sırtındaki mantar için. Geçmiş olsun çok
ben biraz egzamaya benzettim süslü ,geçmiş olsun
Ben de emin olamıyorum, hayatımda hiç egzamam da olmadı mantarım da. Yayılır diye baya korktum ya, görünen bir yer ve sürekli başka yerlerime temas edebir yer. Sanırım eczacıya sormak en mantıklısı olacak. Evde babamın ketoral şampuanı varmış ama yıkasam sıkıntı olur mu bilmiyorum.
Süslüler şimdi araştırırken gördüm temizlik malzemeleri egzamaya sebep oluyormuş. Yeni eve taşındım ve birkaç kez eldivensiz cifle lavabo temizledim, bu sebep olmuş olabilir mi acaba? Çünkü evde tek yaşıyorum ve havlularımı falan kimse kullanmıyor. Dışarıda peçete ve sıvı sabun kullanıyorum. Sanki dışarıdan mantara maruz kalmam zor gibi. Tabii her dokunduğum yeri kontrol edemem ama.
Merhaba. Linkten fotoy ulaşamadım sizin durumunuz nasıl bilmiyorum ama bende bir sene öncr mantar çıktı ve görüntüsü kırmızı yuvarlak bir halka düşünün zaman geçtikçe büyüyen ve sürekli kaşınan. Eğer öyleysr mantar drğilse böyle yer yer pütür pütür kızarıklıklar var ve kaşınıyorsa egzamanız vardır büyük ihtimalle.
Mantar için bana doktorumun yazdığı krem travogen di. Düzenli kullandım ve geçti ilaç da vermişti ama onu düzenli içmedim ne yalan söyliyim. Yine de tek başına krem de etki etti. Geçmiş olsun. Umarım çabucak iyileşirsiniz.
Şimdi hatırladım bi de travazol verdi bunu düzenli kullan bir hafta sonra travogene geç demişti. Doktora danışmanızda fayda var tabii ki ama şimdilik önlem olması açısından eczacıya danışarak bu kremleri kullanabilirsiniz.
(link: https://hizliresim.com/9N5VoN Link) sanırım şu an oldu link.