(link: http://www.ispanyol.com Bu siteden) kendi kendime öğrenmeye çalışmıştım bir de İspanyolca sözlük almıştım zor bir dil değil YouTube kanalları ile de destekleyebilirsiniz ben oradan da Videolar izledim ama şimdi baktım bulamadım kanalı siz başka kanallara bakabilirsiniz :)
Memrise uygulaması candır
butterfly spanish diye bi youtube kanalı var ingilizceniz de iyiyse yardımcı olur diye düşünüyorum. uygulama olarak memrise +1. ben ille de kitaptan öğrenicem diye tutturduğum için inci kut- yoğun metodla ispanyolca kitabını aldım ama ne yalan söyleyeyim biraz sıkıcı bir kitap ve ispanyolcayı ingilizce kaynaklardan öğrenmenin daha kolay olduğunu düşünüyorum. dizi konusuna gelince de biraz kelime bilginiz geliştikten sonra istediğiniz tarzda bir diziye başlayabilirsiniz özellikle ingilizce altyazılı izlerseniz daha faydalı olur. kelimeler kulağınıza tanıdık gelmeye başladıkça hevesiniz de artacaktır. bu süreçte bol bol enrique iglesias dinleyebilirsiniz. despacito bile faydalı olmuştu öyle söyleyeyim. bu kadar yazdım ama vakit ayıramadığım için daha ispanyolca101 seviyesindeyim diyebilirim.
bence daha da ilerletebilirsiniz. kuzenim dil öğrencisi ingilizce zaten biliyor ama ispanyolcayı kendi kendine b1 seviyesine getirdi cümle falan kurabiliyor. ingilizceden ispanyolcaya şeklinde öğrendi birde
inci kut kitaplarını en başta almanızı önermem, biraz ağır kitaplardır sıkıcıdan ziyade. ispanyolca ve ingilizcenin benzer yönleri var ama kolay bir dil demezdim ben. subjuntivo konusu baslı basına kanser, 454654 tane tense var, artikeller falan gercekten... ama en azından ingilizce kaynaklardan baslayıp ufak ufak gelistirmeye calısabilirsiniz tabii.
Hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum, umarım yapabileceğim bu işi 🙏🏻
Ingilizceyle ispanyolca arasında collocation kurmak çok daha etkili. Bol kelime ezberlemek her dilde olduğu gibi bunda da kilit nokta. Ayrıca ben ilk zamanlarımda sürekli narcos izliyordum yeni çıkmıştı o zamanlar :D ispanyol youtuberlari takip etmek de hem kültürü tanımak açısından hem de kulak dolgunluğu için çok önemli.