eski sevgilisi koreli biri olarak cevap vereyim. kokuyorlar.
kokuyorsun diyince de kızıp "ben kokmam" diyorlar.
ama kokuyorlar.
koreden arkadaşlarım geldi, ben de onlara gittim.
zaten çok bakımlı insanlar, öyle bir koku gelmedi bana.
ama tabii ki karaoke odaları falan var dans ediyosun, çıldırmalık şarkı söylüyosun.bir mesai çıkışı otobüs gibi kokmuyor fakat kokuyor.
dediğiniz gibi yedikleri şeyi yediklerinde de kokuyorlar.en basitinden kore bbq'sü kokmaz mı?
bir ızgaranın çevresinde insanlar oturuyor, sarımsaklı, bol biberli kimchiler, salçalar.
Cok ilginc cidden. Bana da mumkun degil gibi geliyor hatta babam doktor diye ona sormuştum terlemenin mekanizmasina ters mumkun degil demisti ama sosyal bir platformda uzakdogulular evet biz kokmayiz deodorant falan ondan kullanmayiz yazmislar. Kafam cok karisti
hergün banyo yapıyorlar ve bakımlarına dikkat ediyorlar bu yüzden günlük olarak kokmuyorlar ama ikinci günün sabahında, (gece uyurken terlemişlerse bir de ) kokuyu alırsınız.çöp gibi kokmuyorlar tabi ama normal insan gibi ter kokuyorlar işte
korede deodorant satılmıyor. kokmuyorlar yani.
hepsi degil ama böyle bir sey var. bir genden ötürü terlerinde koku olmuyor, o gen de (link: http://www.wiki-zero.co/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvQUJDQzEx şu )
ay ilk defa duydum korede deodorant satılmadığını, şok oldum şu an. nasıl ter kokmuyorlar yahu? araştırmam lazım, hayatımda duyduğum en enteresan şeylerden biri bu. üstelik bol baharatı da seviyorlar. koreli sevgilisi olan süslü kokuyor demiş, araştırmaya değer bir konu.
Yurt dışında okurken sınıf arkadaşım olan çinli bir kızı hatırlıyorum, kızdan herkes kaçıyordu kimse yanına oturmuyordu, hayatımda bu kadar kötü kokan başka bir insana rastlamadım
Yediklerinden dolayı ten kokusu olur ama ter kokmuyorlar. Çoğu deodorant görünce ne olduğunu bile anlamıyor. Bir gen sebebiyle bizim terimizde olup bakterilerin tuketip koku oluşturmasina neden olan protein onlarda yokmuş. Bbq meselesi de üzerlerine koku sinmesi :) ter kokusuyla bağlantısını anlamadım yazan kimse kusura bakmasın. Biz de mangal başında kokariz ama bu bizim vücudumuzdan kaynaklı değil.
yazılanları okuyunca bir benim sevgilim kokuyordu herhalde dedim. ama arkadaşı da kokuyordu ya. tabi buram buram halı saha maçı sonrası kokusu değildi. ama vardı işte o koku. enteresan ilk kez duydum böyle bir şeyi. benimki deodorant değil roll on benzeri bir şey kullanıyordu koku için. böyle hafif basık, oval, sabunumsu gibiydi. güzel de kokuyordu. daha etkili olduğunu söylemişti.