yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (6)
    • medya (0)

    6. Ani insülin yükselten besinler yemedikçe, daha az hipoglisemi yaşayacağınız çok zor bir durum kendisi.

    Ben yaklaşık 2 yıldır hipoglisemi hastasıymışım. Kilo vermem zorlaşıp, spor sonrasında hipoglisemi atakları yaşamaya başlamıştım. Peşini tok olduğum halde bayılmalar, nörolojik sanmalar aldı.. Sonra dahiliye doktorum sayesinde öğrendim.

    Ilaç tedavisinin pek işe yaramayacağını, işin beslenmeden geçtiğini söyledi. Sonra bi diyetisyene yönlendirdi, diyet tam bir felaketti 5 kg daha aldım :) daha çok şekerim düşmeye başladı. Biraz araştırma yaptım ve bu hastalıkta sık beslenmenin aslında çok da yanlış olduğunu öğrendim / gördüm. Intermittent fasting denen beslenme şekline geçiş yaptım. 3 haftadır deniyorum, hiç hipoglisemiye girmedim. Aç kalmak sanılanın aksine hipoglisemiye sokmuyor, şekerli ve unlu beslenmek hipoglisemiye sokuyor. Yani bolca şekerli paketli gıda tüketip, ıntermittent fasting yaparsanız hipoglisemiye girersiniz. En azından bu durum bende böyle oldu. Tabi yine en iyisi diyetisyen desteği alarak devam etmek olabilir sizin için. Geçmiş olsun.

    6 mayıs 2019 10:00 6 mayıs 2019 10:01

    5. Düzenli spor ve 6 öğünlük diyetle üstesinden gelinebilen ama eski hayat tarzına dönüldüğü anda daha da beter olan durum. İnanılmaz kilo alımına sebep olur, ki çaresi ilaç değildir çünkü ilaçlar karaciğerde depolanan şekeri kullanarak şekerde yükselmeyi sağlıyor, yağ olarak depolanana bir çare olamazlar.

    Bunun tek bir çaresi var süslüler. Düzen.

    Saati saatine yemek yiyeceksiniz, saati saatine uyuyacaksınız. Şeker bayılmalarını görmezden geleceksiniz ve bol bol su içeceksiniz. Spor olarak da ağır, efor gerektiren sporları kesinlikle ilk etapta önermiyorum. Üniversitedeyken ilk judo dersimde bayılmıştım mesela ben. Bunun yanında aman derslerden vakit bulamam diye spor yapmayan ben, sabahları derslerime daha enerjik gitmeye, konuları çok daha iyi anlamaya başlamıştım. Çünkü beynime besin gidiyordu artık.

    18 şubat 2019 11:54

    4. Bir senedir kendisiyle mücadele halindeydim. Bir haftadır sabahları avokado yağı içerek güne başlıyorum. Şeker düşmelerimi dengelediğini hissediyorum. Ve spor spor spor, bu hastalığın çözümlerinden biri.

    6 ağustos 2018 22:21


    3. 2 yıl önce tokluk kan şekerinin ölçülmesi ve şuanda adını hatırlamadığım birtakım tahlillerin sonucunda tarafıma konan teşhistir.

    belirtileri: beyaz pirinç, beyaz makarna, beyaz undan yapılan bir gıda, şekerli bir gıda veya içecek tükettiğimde yaşadığım ilk 1 saat aşırı tokluk hissi. sonraki 2. saatte sanki hiç bir şey yememişçesine midenin sırta değmesi şeklinde oluşan açlık atakları. tuzlu bir şey yiyerek karnınızı doyurursunuz ve hemen üstüne 5 dk içinde bir tatlı ister canınız. sonra yine tuzlu ve son olarak ikinci tatlı ile kapatırsınız. bu böyle kısır döngü gibi gider.

    yapılacak şey: hayat boyu dikkatli beslenmeniz lazım yoksa 40 yaşından sonra şeker hastası olma ihtimalininiz çok yüksek. bu arada ailemde ve sülalemde bir kişide bile şeker hastalığı olmadığını belirteyim. benimki tamamen üniversite zamanlarında aşırı sağlıksız beslenmem ve günde bir su bardağı ballı ceviz, baklava, nutella yemek suretiyle bünyemi alt üst etmem sebebiyle oluşmuş.

    2 yıl önce izmirdeki diyetisyenim sayesinde keşfettik bende de var olduğunu. ilaç tedavisi ile değil beslenme şeklini değiştirerek tedavi etmemizi önerdi diyetisyen. hayat şeklimi değiştirdim, beslenme düzenimi değiştirdim, o yıllarda ve hatta daha eskilere gidersek öğrenciyken 1 saatte bitirdiğim 2 adet nutella kavanozunu düşündükçe midem bulanıyor şimdi. büyük oranda tedavi de ettik. olay sağlıklı beslenmekten geçiyor arkadaşlar.

    bir de bu illetin çok ama çok zor kilo verdirttiğini belirtmeliyim. örneğin basit 1-2 kiloyu vermek için aylarca uğraştırır sizi. istikrarla sağlıklı beslenmenize ve sporunuza dikkat ederseniz uzun vadede sonuç alıyorsunuz. sabır isteyen bir süreç.

    hala bazen dayanamayıp şekerli bir şey yerim ama genelde o gün beyaz pirinç, beyaz ekmek, beyaz undan yapılan bir şey tüketmişsem veya şekerli bir gıda içmişsem canım şeker çekiyor ve açlık atağı oluyor. fakat o gün gayet sağlıklı beslenmişsem; sabah kahvaltımı yulafımla sütümle veya normal yumurtalı peynirli kahvaltı olarak yapmışsam ve öğlen de gayet sebze yemeği/yoğurt veya et yemeği/salata tüketmişsem o gün hiç atak yaşamam. kısacası şişkin bir balona değdirilen iğne etkisi yapıyor bende yukarıda saydığım türde gıdalar. en basit bir kaçamak kendimi tutamamama neden oluyor ne yazık ki.

    hatta bugünlerde pek dikkat edemedim ve yine arttığını düşünüyorum tahlil şart.

    bu konuyal ilgili metin özata'nın "glisemik indeks diyeti" ve "naturel zayıflama" adlı kitaplarının önerildiğini biliyorum. ben de tesadüfen dün duydum ilk fırsatta okuyacağım.

    ilaçla tedavi edebilen varsa ben de aydınlatılmak isterim. bilenler yazsın süslüler.

    26 mayıs 2016 12:19

    2. yenebilen varsa beri gelsin.

    4-5 saati geçtin mi bayıltır, birde o 7'den sonra yemek yemeyin geyiği onlara (bize) işlemez. uyuyamazsın karın kazınmasından, titremeler, bilinç kaybına kadar gider..

    sen sen ol aç kalma. bu kendime de notumdur.

    birde diyetisyenle çalışmak gerekiyor diye düşünüyorum. bunu baskılamak için metformin, krom gibi ilaçlar kullanıyorum ama hiç bir faydası yok. bu arada şöyle bir piramittir genelde.

    troid

    hipoglisemi

    polikistik over

    şeker

    önleminizi alın. ayrıca bu konuyu aşan (diyetisyen ya da ilaç yardımıyla) birileri varsa bilgisini de almak isterim.

    YARDIM:(

    14 mayıs 2016 13:48

    1. deli gibi çikolata ve bilumum saçma sapan şeye saldırma sebebimdir.glucopage tedaviside banamısın demiyo şimdilik:/

    12 eylül 2014 19:52