sorular içinde ara
yeni soru sor
son sorular
son cevaplar
kategoriler
  • süslü
  • moda alışveriş
  • kuaför & güzellik merkezi
  • sağlık
  • spor
  • gönül işleri
  • aile arkadaş ilişkileri
  • cinsellik
  • eğitim & kariyer
  • seyahat
  • pet
  • sanat
  • bürokrasi
  • diğer
girdi yaz
medya ekle
  • linki kopyala
  • şikayet et
  • girdiler (47)
  • medya (0)

1. Evet yeni bir yazar olmama rağmen burayı senelerce takip ettim. Hatta bazen olurdu ki bi sürü merak ettiğim ürünlerin hepsinin başlığı açılmış olurdu sevinirdim ben de .Hepsini yeni sekmede açıp bakardım 10-15 sayfa. Yapısına, duruşuna, renklerinin tonuna.. Şimdiyse gerçekten anlamsız başlıklar bir sürü oldu. Belki bu başlık bile onlardan biri. Belki sadece ben böyle düşünüyorum bilemedim..

25 ağustos 2018 09:10

2. ben de isterdim bir sürü ürün deneyip burda yorumlamak. hevesim de var. ama her şey çok pahalı. bir rimele 50 tl, bir fondötene 70 80 tl vermek aşıyor beni artık. eskiden öğrencinin can dostu essence, wet n wild falan vardı. artık onlara bile elim gitmiyor. eskiden 100 tl ile bayağı kaliteli makyaj çantası oluştururduk. şimdi ancak işlevsiz ürünlerin toplamı 100 tl ediyor. çalışan, güzel maaşı olan kadınları bilemem ama ben öğrenciyim. bu piyasada bu kadar pahalı ürünleri alıp yorumlayamam.

25 ağustos 2018 09:15

3. Evet böyle bir gerçek var. Ürünlerin artık ateş pahası oluşundan mı yoksa süslü sözlük mü bozdu bilmiyorum ama bazen bu durum sinir bozucu oluyor. Ben de eskiden beri takip edenlerdenim (hesabımı yeni açsam bile) eskiden tüm akış ürün yorumu olurdu.

25 ağustos 2018 10:08

4. Yaş ortalaması 11 olduğu için, makyaj yapmamaktan kaynaklanıyor bence bu. 2007de doğmuş birinin makyaj yapması abes olurdu zaten.onlar gitsin en sevdikleri yemekleri en sevmedikleri ünlüleri, boylarını, kilo aldiklari bolgeleri, igrendikleri seyleri, onları bugün anlatan (?) Şarkıları falan yazsin. Ha bunlar farazi değil, hepsinin ayrı ayrı başlığı var allah sizi inandırsın.

2013te zevkle okuduğum sözlük ne hale gelmiş, insan üzülüyor

25 ağustos 2018 10:22

5. BUNUN bir sebebi de pahalılık olabilir mi? Mesela eskiden bir gratis indiriminde ben bir tekli far bir ruj bile olsa mutlaka bir şeyler alırdım ve o ürünlerle ilgili girdileri uzun uzun okurdum, o zamanlar yazar olsaydım yazardım da. Ama şimdi kaç indirimdir oje dışında bir şey almadığım için yorumlayacak bir şeyim de olmuyor. Sadece bazen halihazırdaki malzemeleri kullanırken “bu ürün çok güzel ya, bunu yazayım” dersem yazabiliyorum

Edit: yukarda pahalılıktan bahsedilmiş, görmemiştim kusura bakmayın süslüler

25 ağustos 2018 10:33 25 ağustos 2018 10:38

6. Bunu ben de fark ediyorum. Konu dışı sekmesi daha hareketli artık. Eskiden tam tersiydi. daha önceki girdilerde denildiği gibi pahalılık, yaş ortalamasının düşmesi gibi faktörler etkilidir muhtemelen. yine de başka hiçbir sözlükte olmadığı şekilde çok verimli bir kozmetik arşivi var burada. Süslü adına yakışır şekilde.

25 ağustos 2018 11:05

7. ben bunun asıl sebebinin buraya deneyimlediği ürünleri yazmaktan çok, soru-cevap aparatında takılıp arada akışta da itiraf ve anket başlıkları gibi başlıklara girdi yazarak kafa dağıtmaya gelen kesim olduğunu düşünüyorum. bu nedenle cidden ürün yorumlayacak kişilerin de hevesinin kaçtığını ve denese bile ürün yorumlamaya elinin gitmediğini düşünüyorum. sözlüğün genelinin öğrenci olması ve ürünlerin ateş pahası olması da azımsanamayacak bir etken tabii ki fakat akışta 10 girdi goygoysa, 1 girdi ürün yorumlaması oluyor ve bu nedenle ürün hakkında yazılan girdi bizim gözümüze çarpmıyor.

25 ağustos 2018 11:08

8. Ben sözlüğü yaklaşık 1,5 senedir takip ediyorum, nereden baksan 8 aydır da yazarım. Ne kadar "eskisi kadar"dan bahsediliyor, bunu tam bilememekle birlikte ben yapılan ürün yorumlarının da aslında yeterince okunmadığı kanısındayım.

Mesela bir yazar ürünü her yönüyle anlatmış, uzun uzun yorumlamış, bakıyorum en fazla 7-8 kişi artılamış. Daha sonra konu dışı sekmesinde bakıyorum ki bir youtuber'a bir iki cümlelik bir laf sokulmuş, en az 30-35 artı, bir o kadar da eksi. Yani olumlu ya da olumsuz görüş bildirilmiş, bir etki-tepki durumu olmuş.

Kısacası beni şaşırtan durum budur. Daha önce de yazılan hayat pahalılığı, sözlükteki yaş ortalaması vb. Faktörlerin de etkili olduğunu kabul etmekle birlikte sanırım bir de "emeğe verilen değer faktörü" var. Sen sabaha kadar ürün yorumla, çoğu kişinin umurunda olmasın, ama hayatında hiçbir etkisi olmayacak bir kişi hakkında yorum yap, gelsin artılar...

Hal böyle olunca bir çok yazarımızın ürün yorumlama hevesinin kalmayacağını görmek, çok da zor olmasa gerek... (gizlinot: belirtme gereği hissettim, ben burada kendimle ilgili alınganlık göstermiyorum, gördüğüm genel bir sorunu aktarmaya çalıştım. Sevgiler sözlük.)

25 ağustos 2018 11:18

9. (yazar: herkesevlenmisbibenkalmisim)’ın tespitlerine tamamen katıldığım durum.

Hayat pahalılığı gibi meselelerden ürün yorumlarının azalması çok doğal ancak konu dışı sekmesinde okadar anlamsız duygusal durum aforizması, okuyana hiçbir şey katmayacak, daha da ötesi hiçbirşey ifade etmeyecek başlık var ki. Zaten soru cevap kısmını asla dillendirmiyorum ve bakmıyorum bile.

İnsanın başkasının deneyimlerini okuyunca birşeyler hissedeceği hayata ilişkin meseleler, mekanlar, güncel olaylar, sinema, müzik, spor tarzı şeyler de konu dışı sekmesinde akmıyor. Ben her zaman kadın bakış açısına önem veren biriyim, ancak bu perspektif bence sözlükte artık hissedilen bir durum değil. 

25 ağustos 2018 11:33

10. Beni sözlükten soğutan durumdur. 

Bu durumdan rahatsızlığımı itiraf başlığında belirtmiştim bir kaç zaman önce. Sanki süslü değil de herhangi başka bir sözlük platformundaymışız gibi başlıklar açılıyor. 

Nerde o eski süslüler. Ben de eski yazarlardan değilim ama çook eski bir okuyucuyum.

25 ağustos 2018 11:40 25 ağustos 2018 11:41