10. bugün daha çok işe/okula götürmelik basit bir atıştırmalıktan bahsedeceğim. ben öğle yemeğinden sonra eğer uzun süre daha eve gelemeyeceksem akşam yemeğine kadar o koşuşturmada acıkıyorum maalesef ve odaklanma kaybı yaşamamak için öyle günlerde yanıma bu tür atıştırmalıklar alıyorum. ben en temel hâlinin tarifini vereceğim. aralara ve sona da ekleme yapabilmek için öneriler ekleyeceğim ama temelden sonrası tamamen size kalmış.
• 1,5 su bardağı yulaf ezmesi (bızzlatalım ama un olmasın ufalsın biraz sadece)
• 1 yumurta
• hurma püresi (bu ölçüler için 5 tane orta boy hurmayı sıcak suda bekletip suyundan da katarak bızzlatıyorum. daha tatlı seviyorsanız hurma sayısını artırabilirsiniz/biraz keçiboynuzu özü ekleyebilirsiniz hurma püresinin üzerine/yulaf ezmesi miktarını azaltıp keçiboynuzu unu ekleyebilirsiniz ekstra)
• yarım çay kaşığı karbonat
• limon kabuğu (ekşi seviyorsanız limon suyunu da harca karıştırabilirsiniz. portakal kabuğu veya vanilya özütü de olabilir burada)
malzemelerimiz tam bir kurabiye hamuru olmuyor ama kıvam alıyor. en son elimizde toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsilere koyalım ve topları tepsi üzerinde bastırıp kenarlarını da düzelterek yuvarlak şekil verelim. ben kullanmayı tercih etmiyorum ama üzerine bitter damla çikolatalar ekleyerek daha güzel bir tat elde edebilirsiniz. aynı zamanda harcın içine robotta çektiğimiz yer fıstığı da çok yakışıyor.