Uzun zaman sonra kendime çok iyi gelecek bir eğitime başladım. Depremin de etkisiyle mag ame/sar derneğinin gönüllüsü olmak adına ilk adımımı attım. Kendimi bir nebze daha güçlü ve iyi hissediyorum. Umarım başarabilirim.
Çok öfkeliyim, kızgınım ama kırgınım da. Korktuğum şey başıma geldi ve ev sahibimiz kendim taşınacağım gerekçesiyle bize Haziran ayına kadar çıkmamız gerektiğini söyledi. 9 yıldır aynı evde oturuyorum. Hayatım boyuncu ilk kez evlenince taşındım ve çocuğum da bu evde doğdu bunun duygusallığını bir kenara bırakıyorum. İstanbul Anadolu Yakası nın henüz gelişen bir semtindeyim doğduğumdan bu yana. Dün akşam kiralık ev baktıkça gözlerim doldu. 12 bin tl den başlıyor içine sığabileceğimiz bir ev. Bizler ne hale geldik böyle. Doğup büyüdüğümüz yerde barınamaz hale geldik. Her markete gittiğimde özellikle meyve sebze reyonunda gözlerim doluyor. Kızgınlık da değil hissettiğim üzüntü kırgınlık. Biz bunları haketmedik. Bu kadar bereketli topraklarda biz bunları hak et me dik !
Tam 1 yıl aradan sonra herkes maskeleri atmışken, ben her yerde maske takmaya devam ederken ve savunma sınavına 2 hafta kala yeniden covid pozitif çıktım. Ve astım hastasıyım öksürmekten ciğerlerim mahvoldu, yetmezmiş gibi bir de regl olmuşum. Söyleyeceklerim bu kadar.
Sinirli ve endişeliyim. Tvde, Twitter'da sürekli gördüğüm görüntüler sinirimi bozuyor. Her yer ne olduğu bellisiz kaçaklarla dolu. Bunların savaştan kaçan insanlar olduklarını düşünmüyorum. Fatih'te, Sultanahmet'te, sahillerde çekilen görüntüler beni korkutuyor. Kim bunlar, neden buradalar? Devlet neden müdahale etmiyor? Her şeyin bir amaca hizmet ettiğini ve masum olmadıklarını düşünüyorum. Hala aksini düşünen varsa çok iyimser. Bu ülkeye çok yazık oluyor, çok üzgünüm sözlük:(
Edit: "mülteci" kısmını bir süslünün uyarısıyla düzeltmek zorunda kaldım. Gönül ister ki hepsi gitsin. resmi kaydı olmayan, elini kolunu sallayarak ülkeye giren, kadın/çocuk ayırt etmeden tacizi normal gören,ucuz iş gücü bahane edilerek ülkede kalan 3-5 kuruşa gözünü diken adamların hepsini kast etmiştim. Dün akşam en son gündüz vakti ailesiyle gülhane parkında gezerken habersiz fotoğrafı çekilen ve sildirmeye çalışan kızın paniğini gördükten sonra hepimiz için daha çok korkuyorum. Yaz geliyor, sizce plajlarda rahat olabilecek miyiz ya da haliyle daha yazlık kıyafetler giydiğimizde izlenmediğimizden emin olabilecek miyiz? Basit gibi görünen her ayrıntı endişe verici.
3 mayıs 2022 09:23
4 mayıs 2022 09:59
gülerken gözlerim doluyor, kendimi mızmız huysuz pis bir kız gibi hissediyorum
Çok zor geçen bir dönemden sonra beni mutlu etmek, her şeyi unutturmak için çabalayanları görüp mutlu olduğum bir ruh halindeyim.
kendi kendime kaldigim bi haftadan sonra fark ettim ki gözlerimin sönmüş feri yeniden kendine geliyor. dün şarkı açıp kahvaltı hazırlarken ve dans ederken dusundum ki sebepsiz yere bu kadar mutlu hissetmeyeli cok uzun süre olmuştu.
Galiba aşık oluyorum ama halledicem
Yapmak zorunda olduğum yığınla iş varken oturdum, selena izliyorum (gizlinot: Bazen sadece selena izlemek gerekir)
agustos ayinda kaybettigim can dostum icin hala hala agliyorum. doktorlarin yanlis teshisi sonra da bu teshis uzerine olecek diye gozden cikarmalari yanlis tedavi sonrasi ölüme gitti prensesim benim. ölümle ilgili çok düşünüyorum. öldükten sonra yok olacaksak ve bir daha onu göremeyeceksem eğer cidden kaldıramam. tek umudum yeniden karşılaşmak çünkü. kurana göre hayvanlar helallik için 1 defaya mahsus dirileceklermiş sonra toprak olacaklarmış. ama ben onun toprak olmasını istemiyorum ki, her daim yanımda olmasını istiyorum, yeniden görmek güzel gözlerine bakmak, patisini yüzünü sevmek burnunu öpmek istiyorum. çok özledim nazlım çok...