Ağzımızdan çıkan her bir cümle bize gerçeğimiz olarak gelebiliyor a dostlar. Gözünüzü seveyim dikkat edin. Şimdi buraya acıklı görmeme ve güneş gözlüğü hikayemi yazıyorum.
Geçen yaz, asgari ücretle çalıştığım dönemler, aylık ücretimin ciddi bir kısmını güneş gözlüğüne yatırdım. İlk defa bu kadar yüksek bir fiyata güneş gözlüğü aldım ama 1 Ay kadar sonra bir aile kavuşmasında sarılırken ayaklar altında kaldı gözlüğüm (gizlinot: Teyzem ve anneannem askerden gelen kuzenime ağlarken ben elimde gözlüğüme ağlıyordum) ve ben gittim, aynısından tekrar aldım. 2 katı fiyatıyla o gözlüğü kullanmaya başlayınca da dedim ki "ben bu gözlüğü minik bir güneş ışığı dahi görsem takar kullanırım, verdiğim paranın hakkını almam lazım." Geçen haftaya kadar da gerçekten bu cümle ve türevleri tekrar ederek kullandım.
Ciddi bir görme bozukluğu yaşamama rağmen şimdiye kadar gittiğim hiçbir doktor, verileri uygun bulmadı(gizlinot: Bu yaşta ve bu geçmişte bu astigmat mümkün değil diyorlardı sadece ve gözüme bakmadan yolluyorlardı) Nöroloji muayenesine gönderdiler, gittim ve oradan yana sorun yok. Geçen hafta başka bir doktora gittim, çeşitli muayeneler ve sair oldu bitti. İki gözümde de et yürümesi varmış. Şimdiye kadar gittiğim hiçbir doktor gözüme yakından bakmadığı için fark etmemiş. Astigmatın sebebi de bu yürümeymiş, sol gözümdeki merceğe yaklaştıkça kaymaya sebep olmuş falanlar filanlar. Peki sebep? Genetik değil, bir şey değil. Güneş alerjisi, ekran ışığı. Ben de ya dışarıdayım ya da ekran karşısındayım. İkisinden de kaçamıyorum ne yazık ki.
Uzun uzun yazdım, çizdim. Gelinen aşamada yapılan tespitten ne yazık ki eminiz ve hayatım boyunca güneşten kaçınmak için çok yüksek korumalı Güneş gözlüğü kullanacağım. Doktorla Güneş gözlüğüm üzerine de görüştük, iyi bir tercih yapmışım ve minik bir Güneş ışığında dahi takacağım dediğim gözlüğümü hava bulutlu olsa dahi takacağım artık. Dalga geçerken gerçeğim oldu bu mevzu. Hâlâ şoktayım.
Keza ameliyat olmadan önce de, olduktan sonra da her gün bol bol kullanacağım göz damlam var. Maskara kullanmam hiç tavsiye edilmiyor. Göz içine ve kirpik dibine çok yakın makyaj yapmam da hiç tavsiye edilmiyor.
Biraz üzgünüm. Sol gözümdeki ciddi problem oluşturacak seviyede ve ben son 3 yıldır 5 kez göz doktoruna gittim. Görmüyorum demeyi geçtim; Çok ciddi göz yanması yaşıyorum, gözlerim kan çanağına dönüyor, damarlar görünüyor, gözümün beyazında bazı lekeler var dememe rağmen bir kere bile gözüme yakından bakılmadı. Ben artık gözlerimin cayır cayır yanmasına o kadar alıştım ki damlaları kullanmaya başladığımda yanma kesilince ne olduğunu şaşırdım. Hoş, benim yaşlarımda ve özellikle kadınlarda çok görülmeyen bir durum olduğunu söyledi tespiti yapan doktorum ve hocası. Dolayısıyla gittiğim diğer doktorların böyle bir şeye ihtimal vermemiş olabileceğini söylediler. Bir şey de diyemiyorum.
Şimdi ameliyatı ne kadar erteleyebilirsek o kadar iyi diyoruz. Raporlu ilacım oldu ilk defa. Günde 4 kez, nerede olursam olayım damla kullanmak zorundayım. Yoksa görmeme haricindeki tüm şikayetlerimi çok yüksekten yaşıyorum.
30 mart 17:23
30 mart 17:31
Seni çok ama çok özledim babaanne.
kimsenin kimseye estetiğini beğenme borcu yok. isterse barbara palvin'in burnunun aynısını yaptırmış olsun kendi orijinalliğini bozmuş ve sıradanlaşmış birini beğenmem mümkün değil. kendisi mutluysa ne ala, benim kişisel zevklerim bu yönde.
Konu estetik eleştirisi olunca bazı insanların ıq seviyesi 80 civarlarında dolaşıyor. Cinsiyetsci olacak ama bazı kadınlar estetik yapmış kadınların kendileriyle rekabet edecek güzelliğe ulaşmasından, kimi kadınlar sırf konuşmak istediğinden, erkeklerin çok büyük kısmı ise kadın nefretinden dolayı estetik yapmışlara saldırıyor, bile isteye yalan söylüyor. Mesela bugün Instagram'da burun estetiği yapıp, her aşamasını videoya çekmiş bı kıza denk geldim. İlk burnu şimdiki burnundan bariz şekilde daha kötü. Önden epey yamuk, yan profilden de düşük ve son derece maskülen. Feminen bir burun asla değil. Şimdiki burnu harika olmasa da eskisine nazaran çok daha iyi durumdayken video yorumları kıyamet.
Vay eski hali daha güzel-onbin beğeni- vay popüler kültür kölesi, yok sen gerizekalısın, yaptın da ne oldu oyyyy falan filan.
Abiler/ablalar siz kör müsünüz diye iki tane patlatasım geldi. İnsanların artık estetik konusunu bı hazmetmesi lazım. Kimsenin kimseye doğallık borcu yok. Kimsenin doğal olmak zorunluluğu yok. "Doğallıktan uzaklaşıyoruz hüüü, kapitalizm popüler kültür hüüü" bilmem ne eleştirileri artık ben de mide ekşimesi yaratıyor ya. Çoğu zaman Buram buram haset buram buram nefret kokuyor bu tarz söylemler
Her sabah zart zurt tarifi olarak yulaflı hurmalı şeyler paylaşanları anlamıyorum.
Hurma doğal da olsa şekerdir, şeker içermeyen bir diyet için aşırı anlamsız bir şeydir. Hurmayla diyet tatlısı olmaz, diyet tatlı yoktur.
Yulaf at yemidir...
Bu girdi küfür ve hakarete açıktır.
Daha yaşını göstermeyen tek bir kişi bile görmedim. Dikkatli bakınca insanlar gayet de yaşını gösteriyor. Bunu geçtim "yaşımı tahmin et" sorusundan da nefret ediyorum. Bu soru bariz şekilde "ay küçük gösteriyorum kesin ona göre küçültüp cevap ver" demek. Yani o kadar belli oluyor ki. Gerçeği söyleyince de bozuluyor insanlar. 35 yaşında kadına 35 gösteriyorsun deyince alınıyor. Sebep ne yani? Sorma o zaman, sormayın ya. Mutlu olacaksınız diye yalan söylemek istemiyorum ben
"40 yaşındayım ama gören 25 falan diyor^^" afedersin nah 25 gösterirsin 40 yaşında. Bı bak bakalım 25 yaşındaki fotoğrafın arasında fark var mı yok mu. İki mutlu olunsun diye söylenen her yalana da körü körüne inanmasaydın keşke be ablam/abim. Sonra kafa utuluyorsunuz
Sanırım hatırlatmakta fayda var (link: https://www.suslusozluk.com/süslülerin-söylemek-istedikleri?i=1196384 Acil durum eğitimlerinizi alın ve çantalarınızı hazırlayın )
hayatımda ilk defa tüm olumsuz konuşanlara rağmen ödüm koparak schengen vizesi için başvurmuştum beklettiler beklettiler ve sonunda verdiler hahahahahahahaha ayyyyyyyyy hiçbir yere sığamıyorum ya bugün keyfimin kaçması aşırı zor
Beğendiğim her şey çok pahalı, beğenmediklerim ise fiyatını hak etmeyecek kadar kalitesiz; kesinlikle uygun fiyatlı değiller. Mesela kazak alayım diyorum; uygun fiyatlı diye bulduklarım ipliğinden çalınmış bildiğin aşırı ince tülden hallice, kazak demeye bin şahit ister hepsi 500 tl den başlıyor. Neden orta segment bir seçenek yok gerçekten çok sinir bozucu.
19 aralık 2022 19:25
20 aralık 2022 15:58
mesaj atıp, soru sorup, yardım veya yorum isteyip sonrasında bir teşekkür bile etmeyen süslülere ne desem bilemiyorum... ayıp cidden bu. bencilce...