yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (8)
    • medya (0)

    8. https://www.suslusozluk.com/ezgi-fındık?i=1276745

    fenomen başlıkları altında dolaylı yoldan çok tartışılıyor. ve bence siber zorbalık kavramı influencerlar tarafından bir nevi kalkan olarak kullanılıyor.

    tüümmm hayatını sosyal medyada paylaşan insanlar daha sonra herhangi bir konuda toplu olarak eleştirildiğinde "ühü siber zorbalık" diye ağlamamalı. bu gözler yumurtaya teşekkür eden (bkz: duygu özaslan) gördü. eleştiriyi yönlendirmek ve başetmek ve hatta kendi faydalarına kullanmak artık sosyal medya şirketlerinin bir numaralı işi.

    tabi ki internette bir nick arkasından insanların dış görünüşü ve dünya görüşünü aşağılamaya çalışmak net olarak siber zorbalıktır. ama her eleştiriyi böyle bloklayamazsınız.

    bu kasada sıra kavgası olunca "kadınım ben ondan yapıyorsunuz bunu ühü!" diye bağırıp gitmek gibi bir şey.

    30 eylül 2021 16:56

    7. Soru-cevap kısmında örneğine çok rastlıyoruz.

    Söylenen veya yapılan bir şeye yanıt vermeyi kastetmiyorum...

    Zorbalığın tanımı farklıdır; ortada yapılan/söylenen herhangi kişisel bir şey yokken, birine kişisel saldırıda bulunmaktır...

    Bakıyorsun, kadın kadına yaşı yüzünden hakaret ediyor, dalga geçiyor, veya medeni statüsü üzerinden, çok acımasızca sözler sarf ediliyor, durduk yerden... Bir başkasını incitmek ve kendini bu şekilde daha iyi hissetmek amaçlı.

    Şimdi ben böyle tiplerin, ağzını yüzünü gözünü yamultsam, küfürlere gark etsem... Zorbalık değil kısastır, haktır anlatabildim mi.

    14 ağustos 2020 21:08

    6. dünya'nın dijitalleşmesinin en kötü sonucudur bana göre siber zorbalık.

    daha geçen gün 11 yaşındaki bir kız çocuğu instagram'da güzel bulunulmadığı için intihar etmiş mesela.

    geçtiğimiz yıl 12-13 yaşındaki bir kız çocuğu -bıyıklarıyla- video çekip youtube'a yüklediği için acımasızca aşağılanmıştı.

    yine geçen gün cinsel kimliğinde farklılık isteyen insanlardan sadece biri dayanamayıp hayatına son verdi.

    bunların çoğunun altında henüz gelişme çağında olan çocuklar var. ailelerin kontrolsüzce ellerine verdikleri telefonlar, tabletler yüzünden çocuklar sınırlarını ne yazık ki bilemiyor. çocuklar ve ailelerin birlikte medya iletişimi eğitimi almaları kesinlikle zorunlu olmalı.

    bugün samsung ve btk iş birliği yapıp siber zorbalığa dikkat çekmek için paylaşımlar yapmaya başlamış. birkaç sayfada denk geldim. takipçisi yüksek olan ünlüler, bloggerlar falan paylaşmış ve altındaki yorumları görseniz inanamazsınız. altında yine paylaşan ünlüye hakaretler, nefret söylemleri neler neler...

    tabii bu zorbalıklar sadece küçük yaş kitlesi tarafından yapılmıyor. 30-35 yaşlarındaki bir -twitter fenosu-nun daha geçen gün kendine -yürüdüğü- gerekçesiyle ifşaladığı mesajları, hemen peşinde ünlü bir oyuncunun karısının instagram fotoğrafına yazdığı "sen bu tiple bu adamı nasıl tavladın ya, kesin evlenmeden hamile kaldın da adam mecbur kaldı. yoksa o mendebur suratına bakılcak halin yok." yazdığını gördüm.

    hatta uzağa gitmeye gerek yok burada bile bilinçli ya da bilinçsiz birçok siber zorbalığa şahit oldum.

    umarım insanların hayatına hadsizce yaklaşımlar son bulur, umarım bunu inatla sürdürenler cezasını çeker. en en ağır şekilde ve umarım en kısa sürede internet kullanımı, iletişim ve sosyal medya nedir ne değildir eğitimleri zorunlu hale gelir. yoksa yeni nesil ve bir kısım eski kuşak inanılmaz tehlikeli şekilde geliyor.

    13 aralık 2017 15:08


    5. (link: http://www.suslusozluk.net/b/cyber-bullying )

    19 kasım 2015 23:01

    4. Tanim: Kisinin hak ve ozgurluklerine ve yine kisiye zarar verme amaci guden, cezai yaptirimi olan fiillerdir. Kisi bundan rahatsizlik duyuyorsa belirli kosullarda gerekli islemleri baslatabilir.

    Bu durum icinde degerlendirilecek olursa bundan yakinan insanlar hukuksal bosluk yaratilarak yapilan yorumlardan sikayetci. Suslude cereyan eden olaylardan ornek verilecek olunursa, birinin hakkinda isim vermeden yorum yapiliyor ama siz azbuz bilgini varsa kimin oldugunu anliyorsunuz. Bunu anlayan uyeler de isim vermeyerek kisilere kotu bir hayati oldugunu soyleyip, kisiliklerine yorum yapmayi ihmal etmiyorlar. Olay suslude gerceklestigi halde yine ayni olayi baska mecralara tasiyabiliyorlar. Hangisi zorbalik? Bunun yaninda suslusozlukte mesaj secenekleri mevcut.

    İsin komik kismi da kendilerine internet zorbaligi yapilan insanlarin zorbaliga ugramamis olmalari. Bunun sebebinin kendi kimliklerinde utandiklarina bagliyorum.

    Madem evrensel yargilardan soz ediyoruz,

    Avrupa İnsan Haklari md.8

    "Herkes ozel hayatina, aile hayatina, konutuna ve haberlesmesine saygi gosterilmesi hakkina sahiptir."

    Ornegin kimse burada kitap caldim diyen birini sen hirsizsin, kotu, kotu insan, senin icin kotu, ailen kotu diye yargilamadi, ithamda bulunmadi ya da kitap caldigini gorup ifsa etmedi. Hirsizlik kotu bir sey diyen kisi ,kitap calana zorbalik mi yapiyordur? Hirsiz kimligini insanlara aciklamissa, cesitli yayin organlarinda fiillerde bulunuyorsa (videolari, yazilari varsa) o kisiye hirsiz demek zorbalik olmaz.

    Fakat, hirsiz oldugunu beyan etmis kisi ona hirsiz denildigi icin kimseyi kinayamaz/kucuk dusurucu hareketlerde bulunamaz ve onlar da hirsiz degil diye ayiplayamaz.

    19 kasım 2015 20:16 19 kasım 2015 20:17

    3. İnternet camiasında ismiyle, cismiyle bulunan herkesin başına gelebilir. Daha çok da interneti işi haline getiren bloggerların, vloggerların ve sosyal medya hesabı bulunan Ünlülerin başına geliyor sanırım. (gbkz: cassey ho) aka blogilates bununla ilgili eğlenceli bi (link: https://youtu.be/PsL7W-GHhJA Video) yayınlamıştı. Hala da instagramında zorbalığı kafanıza takmayın şeklinde yazılar yazıyor. (link: https://instagram.com/p/-CEMD7nEws/ Bu) da son paylaşımlarından biri.

    19 kasım 2015 16:49

    2. Hafife alınmaması gereken bir durumdur. Belki bu tarz platformlarda ciddiyetinin farkında olmayan şahıslar olabilir ancak intihar vakalarının artışında ciddi bir payı vardır. Dertleri bir su birikintisi olarak düşünün, Belki buralarda geçen en ufak bir söz bile birilerinin hayat havuzundaki taşan son damlası olabilir...

    19 kasım 2015 15:59 19 kasım 2015 16:00


    1. İnternet ortamında veya telefon aracılığıyla sözlü ya da fotoğraflı bir şekilde, kişi ve kişilere yönelik zorbalıktır.

    Çok yaygın olmakla birlikte bu zorbalık en çok ergenler arasında görülür. Bir sosyal medya hesabında " x kişiyi sevmeyenler grubu " nun açılması, genellikle fiziksel özelliklerin dalga konusu yapılması gibi hareketler birçok gencin intihara teşebbüs etmesine bile sebep olmuştur ve maalesef bu teşebbüslerde başarılı olup hayatını kaybeden çokça genç var.

    Özetle her gün daha da artan şiddetin internet üzerinden ya da telefonla yapılan hali.

    19 kasım 2015 15:56 19 kasım 2015 16:02