Arkadaşlar sivilcelerden çok çekmiş bir süslü olarak sizi temin ediyorum söylediklerimi yaparsanız cildiniz temizlenecek.
Cilt tipinizi bilin. Cildiniz için aldığınız ürünlerin uygunluğunu araştırın. O almış iyi gelmiş diyerek cildinize genel yargılarla yorum yapılan ürünleri denemeyin.
1- Her gün kullandığınız makyaj ürünlerinin içeriğinde alkol varsa hayatınızdan çıkarın.
2- BB ya da CC krem kullanıyorsanız veyahut pudralama bile yapıyor olsanız dahi internette yapılan yağ testlerine göz gezdirin. Cilt tipinize göre yağ dengesi çok yüksekse ya değiştirin ya bırakın.
3-Sivilcelerin temelinde iki sebep var. Ya kullandığınız cilt temizleme ürünleri cildinizi çok kuruttu ya da cildiniz çok yağlı.Eğer kaş ve saç dipleriniz de kaşınıyorsa ve pul pul dökülüyorsa cildiniz çok kurumuş demektir tonik+makyaj temizleme suyu ikilisini bırakın.Gidip dalin alın ve makyajınızı ılık suyla yüzünüzü yıkayarak temizleyin. (Makyajınız olmasa dahi yatmadan önce yüzünüzü bu şekilde yıkayın.)
4-Yıkamadan sonra cildinizi havlu ile kurulamayın fazla suyu elinizle silin ve bırakın cildiniz kalanını emsin. 5 dakika sonra cildinizi tonikleyin ve mümkünse iki ped pamukla. Sivilceli olan kısımlar ile olmayan kısımları aynı pamukla silmeyin ki yayılmasın.
5-Cildinizi her ne olursa olsun o makyajla ya da günün kiriyle bırakıp uyumayın.
6-Makyaj için kullandığınız fırçaları ve süngerleri sık sık temizleyin. Eğer başörtülüyseniz eşarplarınızı sık sık yıkayamasanızda bonelerinizi sık sık değiştirin.Yastık yüzlerinizi sık sık değiştirin.
7-Yağlı cilt tipine ya da karma cilt tipine sahipseniz cildinize tonikten sonra nemlendirici kullanmayın.Bu doğru bilinen bir yanlış ve cildinizde tekrar sebum birikmesine neden oluyor.
8-Hepsinden önce bir doktora giderek sivilceler için kullanılan bir krem alın ve cildinizi temizleyip tonikledikten sonra düzenli olarak kullanın. Uyku düzeninize dikkat edin. Çok yağlı ve bilhassa şekerli yiyeceklerden özellikle çay ve çikolatadan uzak durun. Azaltabildiğiniz kadar azaltın.
Cildinizi yormadan belli bir dengeye oturttuğunuz zaman bir hafta sonra işe yaradığını ve cildinizin nefes aldığını hissetmeye başlayacaksınız. Lakin kesinlikle bırakmamalısınız. İlk dört hafta boyunca sürekli devam etmeli sonra bu rutini kendinizce doğru bulduğunuz zamanlara bölmelisiniz. Bu konuda çok zor zamanlar geçirdiğim için böyle detaylı yazdım uyguladığınız takdirde memnun kalacağınızdan eminim.
**Unutmadan söyleyeyim cildiniz düzeldiğinde ayda bir cildinize bakım yaptırın. Kendinizi önemseyin.Günümüzde bunlar çok uygun fiyatlara yapılıyor. Bu sayede cilt altında birikmiş kirler arınacak ve daha az vakit harcamış olacaksınız. Seviliyorsunuz...
***Düzenleme: görüyorum ki sözlük içerisinde yorum yapan arkadaşları acımasızca outluyor bazı kimseler. Yorumu beğenmeyebilirsiniz kabuldür ancak yanıtlayabilirsiniz neresini beğenmediğinizi arkadaşlar. Saygı sorun değil varsa bir eksiğimiz bizlerde düzeltmiş oluruz. kendim için söylüyorum bu yazıyı yazdım tüm detaylarıyla faydası olsun sizlere diye ve eminim ki aylarca sivilce problemini ağrılı yaşayan biri olarak çoğu kişi bu şekilde acılı bir dönem halinde geçirmiyor bile. Yazılanları doğru bulmuyor olabilirsiniz bende en başında bütün bunlar işe yaramıyor diyerek çok kişinin sözünü göz ardı ettim yargılamıyorum lakin bu kısa bir süreç değil bıkmadan usanmadan rutini uygulamaya çalıştığınızda emeğinizin karşılığını alacağınıza eminim. Doktor desteği var, ilaç var, cilt bakım rutini var..sonuçlarını en güzel şekilde almışım sizlere faydası olsun diye paylaşmışım hala bir eksiğim varsa alınmadan gücenmeden gerçekten öğrenmek isterim. üzülüyorum burası bir fikir platformu amacımız yerden yere vurmak değil birbirimizin eksiklerini gidermek doğruyu tecrübelerle elde etmek el insaf 🙇♀️
17 ekim 15:52
19 kasım 14:04