sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    19 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    ailevi bir konu olduğu için soruyu yoruma yazacağım nolur kusra bakmayın?

    1. Bu kadar kısa bir konu değildir diye düşünüyorum :)

    7 kasım 2018 01:58

    2. Konu is loading...

    7 kasım 2018 01:59

    3. konu abimle ilgili. kendisi yurt dışında çalışıyor normalde ancak birkaç hafta önce bizimle kalmaya geldi . küçüklüğümden beri ufak bir hata yaptığımda bana bağırır bazen küfür eder. mesela küçükken, sanırım 6-7 yaşlarındaydım, hatırlıyorum elimden bir tepsi düşürmüştüm, yere bir şey dökülmemişti. ama bana gerizekalı, beyinsiz gibi sözler etmişti o gün hiç unutmam. aramızda 8 yaş var bu arada. seneler içinde böyle durumlar yaşandı. ben 1 gün küs davrandım en fazla. gelip komiklik yapıp konuyu unuttururdu bana. ben de salak olduğum için tavır yapmazdım uzun süre.

    neyse bugün iki şey yaşadık. ilki akşam üstü sohbet ederken bir konuyla ilgili espri yaptım ve çok alelade bir şeydi, onu üzecek bir şey demedim bence. ama yine bana beyinsiz, aklın o kadar çalışıyor tabi dedi.

    az önce ise canım çikolatalı puding çekti, onu pişiriyordum mutfakta. geldi yanıma kızmaya başladı, ne hayvanlığım kaldı ne narsistliğim ne de gerizekalılığım. gelip rahatsız oluyorum, şimdi pişirme dese zaten bırakırım yapmayı. ama hakaret etmesi çok koyuyor artık bana 19 yaşına geldim artık. ben de abime abartıyorsun dedim. bana hayvan filan demeye başladı. sesimi yükselttim kızarak, o da sesini yükseltirsen görürsün dedi, dövmekle tehdit etti. annem de geldi sonra. ona abimin abarttığını söyledim, annemse gayet haklı olduğunu söyledi. bu kadar büyütülecek bir olay mıydı ya delireceğim süslüler. bardağı taşıran son damla oldu bugün. ben ne yapmalıyım şimdi, abime karşı nasıl bir tavır takınmalıyım? evde kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki.

    çoook uzatmışım ne olur kusruma bakmayın, o kadar doldum ki ağlıyorum hala. lütfen bana akıl verin. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

    7 kasım 2018 02:05


    4. Abinizin ağır sorunları var bence.

    Anneniz de belki bu yüzden onun tarafını tutmuştur. 'Hasta' görüyor olabilir onu.

    Bu saatte kardeşim bi şey pişirse ben de "hayvan mısın sabahı bekleyemedin mi" derdim şaka yollu ama narsist derken :d? 

    7 kasım 2018 02:18

    5. keşke dediğiniz gibi olsaydı (yazar: greece) ama annem gayet ciddi görünüyordu. evde genel olarak abim beyefendi çocuk ben ise saygısız çocuk oluyorum sanki. özgüven sorunlarımı buna bağlayacağım neredeyse. bir de görüşünüz için teşekkür ederim.

    7 kasım 2018 02:21

    6. Süslücüm bence abinin sana karşı bi sorunu olduğunu (2.çocuk gelince ilgiyi kaybetme gibi)  ya da direkt 'hasta' olduğunu düşünürsen özgüvenini zedelemez. derdi seninle uğraşmak çünkü.

    Sana bir dahaki hakaretinde kendini savunma. Hiçbir şey söyleme. İçinden gelirse ağla hatta. Belki kendi yüzünü görür ve pişman olur

    7 kasım 2018 02:28

    7. dediğiniz gibi düşünmeye çalışacağım, umarım toparlayabilirim kendimi. desteğiniz için çok sağ olun.

    7 kasım 2018 02:32

    8. Okurken gözlerim doldu. Sinirden... cok iyi anliyorum hissettigin duyguyu. Uzak dur... konuşma gerekmedikce, kendi hayatını tez vakit kurmak için çırpın. Cok gençsin. zamanıni enerjini tamamen kendine bir hayat kurmak için harca. Meslek önemli. Gerçi yurt dışında çalışıyormus. o acıdan şanslısın bana göre. Ben yıllarca bu psikolojik şiddetle yaşadım. Etkilerini atamiyorum hala. Tek fark annem hep destekçim oldu ama o da bir şey yapamıyordu. Çünkü karşıdaki ''hasta'' başka açıklamasi yok.

    7 kasım 2018 03:10

    9. Anne babanız bu hakaretleri duymuyor mu? Bizimkiler hayatta izin vermezdi böyle sözleri birbirimize kullanmamıza.bir kere sinirlenince aptal dedim ablama hatta Ablam odada yoktu annemle babam hemen müdahale etti bir daha öyle deme diye.

    7 kasım 2018 05:22

    10. Anneniz yuz verdigi icin bugunlere gelmissiniz bence zaten. Ne olursa olsun koskoca adam kardesine hayvan, beyinsiz gibi kelimeler kullanmamali. Eger cocukken yaptiginda aileniz tepki gosterseydi bu yasinda hala bunu normal karsilayip yapmazdi ama maalesef bazi annelerin bu “canim oglum” tavirlari yuzunden etraf kadina siddete egilimli, sorunlu insan kayniyor. Bu durumu degistirmeniz zor. Evden gidene kadar sabredin ve konusmayin. 

    7 kasım 2018 07:48