yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    21 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    anaokulu öğretmenleri, mutlu musunuz?

    merhaba öğretmen arkadaşlarım. özel okulda çalışan 4 yıllık anaokulu öğretmeniyim. bu işi yapamayacağıma kesin olarak karar verdim. o okul, bu okul fark etmiyor. devlette olsam, daha çekilir olurdu ancak şartları (çakılı olayı) çok ağır geliyor.  idare, veliler derken bazen tükendiğimi hissediyorum, hem zihinsel hem bedensel efor harcıyorum ve çok yoruluyorum. adı bilinen kurumsal bir okuldayım ama 2200 maaşım ve haftada 48 saat dersim var. tüm gün yüzüme hapşurulup öksürülmesi, sümük silmek, öğretmenlik adı altında bakıcılık  yapmak çok keyfimi kaçırıyor. her gün yeme yerken birileri kusuyor , yemeğime hapşırıyor vs. bir ben mi tahammülsüzüm? siz nasıl hissediyorsunuz?

    1. Ben öğretmen değilim, sadece 2 yaşında bir oğlum var, gerçekten zor iş çocuklarla uğraşmak, yani ben evde bir tanesiyle bu kadar yoruluyorsam siz kimbilir nasıl yoruluyorsunuzdur. En yakın arkadaşım devlette anaokulunda çalışıyor, ne kadar severek okuduğunu biliyorum ama veliler ve okuldaki imkansızlıklar onu bile ne kadar bunaltıyor görebiliyorum. Yine de devleti deneyin derim, arkadaşım istanbula gelmeden önce köylerdeydi hep ve o günlerini anlata anlata bitiremedi çünkü köylerde öğretmene saygı bambaşka oluyor. Yaptığınız iş çok kutsal bir iş, umarım her şey gönlünüzce olur

    14 şubat 2019 08:18

    2. Anonim 2 köylerde de yemeğine hapşurulacak, burun silecek, yardımcı personel olmazsa tuvalete giden çocuğa yardımcı olacak. 

    Siz bence farklı bir mesleğe yönelin. Ben de akademisyenim mesela. Benim makale okumak, yayın hazırlamak, derse girmek, öğrenciyle görüşmek istemiyorum demem gibi bir şey bu.

    Sizin öğrencileriniz gayet minikler. Özbakımı da aile ile birlikte siz öğreteceksiniz. Sizin işiniz o rahatsız olduğunuz konulardan ayrılamaz. En iyisi ilgi alanınızı keşfetmek.

    14 şubat 2019 08:43

    3. Yüksek lisans yapan, okulu derece ile bitiren bir öğretmenim. Yardımcım ve molam yok malesef. Konu sadece maaş değil. Kimseyi de küçümsemiyorum.

    Sadece bedensel veya sadece zihinsel olarak yorulduğum bir iş olsa bunca karamsar olmazdım. Özel okul olduğu için şartlar çok daha ağır. Hem köpek muamelesi görüp hem de yönetim birimi gibi haftada 3 toplantı yapıyoruz. Devlette öğretmen olunca iyi kötü bir değer görülüyor veliden. Şimdi para ile satın alınmış  konumundayım. Öyle bir şey olmadığı halde çocuğumu hırpaladı diye iftira bile atıldı. Veya normal ses tonuyla konuşurken çocuk bana bağırma diyip eve de öğretmen bağırdı diye gidebiliyor. O kadar yıpratıcı ki. Mutlu olan varsa ben de güzel yönlerine odaklanmak için sormuştum

    14 şubat 2019 11:02


    4. Bankacı olmayı düşünür oldum artık. Yapamıyorum 

    14 şubat 2019 11:04

    5. süslü merhaba,

    boğaziçi mezunuyum

    Okul bittikten sonra kpssye girdim hemen atama beklerken 1 sene özelde çalıştım, yine görece güzel bir okul olmasına rağmen yaşadıklarınızın hepsini deneyimledim.

    daha sonra atandım ve Erzuruma atandım.

    2 senedir burdayım ve çok mutluyum. Yarım gün çalışıyorum, 4 bin 500 küsür lira maaşım var. Veliler inanılmaz saygılı.

    Devleti öneririm size de.

    14 şubat 2019 11:14

    6. 4.anonime katılıyorum ben, sebebi şu: mühendislik mezunuyum, ilk başlarda maaşım azdı ve cidden ezildim ve yoruldum, ama zaman geçtikçe şartlarım cidden arttı ve rahatladı, ama bölümü hem kazanmak hem bitirmek zordu artı kariyerimde sürekli kendimi geliştirmek, becerilerime ve bilgilerime yeni eklentiler yapmak zorundayım hep, ama bu paralellikte gelirim de artıyor, maaşım erkek olsam evin hanımı çalışmayan bir evi geçindirip çocuğu koleje yollayacak ederde, ama bunun bedeli cidden çok çalışmak diyebilirim.

    linç edecek varsa edebilir ama durum bu, işte bu sebepten aileler çocukları en güzel bölümlerde okusun diye kendini paralıyor, bölüm iyiyse ama tabii ki şans vs de etkili, hayat standardınız gayet iyi olabilir.

    14 şubat 2019 11:36

    7. Süslü bankacı olsan inan keşke bu ortamda çalışacağıma 4 yaşındaki çocuğun altını temizleseydim dersin. Kuzenim bankacı sürekli fazla mesaisi ödenmeden uzun saatler çalıştırıyorlar. Hatta geçen yıl beraber tatile gittik, izinli olduğu halde üstü telefonla o kadar çok taciz etti ki hüngür hüngür ağladı.

    14 şubat 2019 11:40


    8. Anonim 7, malesef sektör böyle değil eğitimde. Yükselme olayı yok gibi bir şey. Anca idareci olursan. Ki onlar da 4 bin civarı alıyor. Öyle ev geçindirip kolejde çocuk okutacak gibi değil yani.

    Çok para kazanayım da değil derdim. İnsan muamelesi görmek. Anaokulu öğretmeniyim ama benim de her gece12ymiş 2ymiş fark etmeden yönetimden maillerim kesilmiyor. Şirket yönetiyor gibi performans bekleniyor bir yandan, bir yandan köle gibisiniz. Komik.  Yaratılan öğretmen algısı ile gerçekler  çok farklı. Eğer devlette başlasam işimi sever miydim emin olamıyorum. Severek ve bilerek başladım tabi. Tuttu gideyim demedim, bölümde hep çok çalışıp seminerlere koştum. Şimdi yazık diyorum. Ama stajlarımı hep devlette yaptığım için sanırım böyle yere çakılmış gibi oldum. Ya iş ya maaş tatmin etmeli bence. İkisi de olmayınca kendimi yiyorum

    14 şubat 2019 11:57

    9. Anonim 4 ve anonim 7, bakış açılarınıza, size, hayatlarınıza üzüldüm. 

    Öyle benimsemişsiniz ki bu hayatı. ‘Eşek gibi çalışırsan ancak normal para kazanırsın’I. Malesef böylr bir şey yok. Meddni ülkelerde mesela Almanya’nın faber castell fabrikasında tam gün çalışma saati öğleden sonra 2’de bitiyor vr bu insanlar bazal ii yapıyorlar, mavi yakalı. Saat ikide, bilemedin üçte işten çıkıyorlar sinemaya tiyatroya sergiyr gidiyorlar, iin alıp yurtdışı tatili yapıyorlar. Bu insanlara mikrofon uzatılıp soruldu, ikinci üşte çalışıyor musunuz? Gepsi güldüler ve hayır dediler. Maaşımız gayet yeterli. Bir kdın ekonomimiz çok iyi dedi. Gel de dövünme. 

    Bir insanın güzel yaşyabilmesi için atomu parçalaması, mermeri delmesi gerekmiyor. Mühendisim gece gündüz çalıştım yırtıntım eh sonunda iyi kazanıyorum dediğiniz para bile avrupada puldur. ayrıca mühendislik mezunu olup hiç ağır saatler çalışmadan kendini de geliştirmeden öyle normal çalışmak da insanların hakkı mesela. Hırs yapmadan hedef koymadan ben güzel güzel ööyle çalışayım isteyrbilir insanlar kariyer odaklı olmak istemeyebilirler. Bu durumdaki bir mühendis sizce Türkiye’de be kdar para alır? Çok az. Diğer ülkelerde? Çok iyi. İşte bu da oralarda eğitimin farkıdır. Eğitimliyseniz yırtınmadan da çok para kazanırsınız. Kalifiye değilseniz okumamışsanız yeterli kazanırsınız. 

    Kimseye eh çalışsaydın iyi okusaydın deme hakkınız yok. Herkes doktor olsa bu memleketin çocuklarını kim okutacak? Tüm meslek grupları elzem ve önemli. Suç devletin insanlara para yerine pul veriyor olması. İnsanların ders, bilgi, mesai saati olarak ağır şartlara sahip meslek gruplarına nefreti de böyle artıyor işte. Avrupa da bir kalem işçisi yılda bir sürü tatil yapıp öğleden sonra işten çıkıp giderek bol maaş alabilirken bir mühendis, avukat, doktor da iş sorumlulukları ve eğitimleriyle orantılı deli paralar kazanabiliyor. Bizde onu da kazanamıyorlar. Bir doktorun aldığı maaş çok yetersiz. Herkesinki çok yetersiz. Sözün özü Keşke almanya’da bir kalem işçisi olabilseydim. 

    14 şubat 2019 12:02

    10. Devleti zorlayın derim ben de süslü. İyi bir puan yaparsanız süper olur pes etmeyin. Özel okulda ben de rehber öğretmen olarak çalıştım. Yardımcı öğretmen yoktu bi de bizde. Kurumsallıktan uzak bir yerdi. Yardımcı öğretmenlik yaptım resmen bir yandan. Çok zor bir mesleğiniz var gözlerimle gördüm.. ama devleti düşünün derim.

    14 şubat 2019 12:04