yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    12 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    aşırı derecede hayvansal besleniyorum zararı var mıdır?

    kilo problemim, sivilce problemim ve böbrek taşı hariç bilindik bir hastalığım yok. ben sadece ilerde bir zararı olur mu diye endişeleniyorum. mesela dünümü anlatayım size. sabah kalktım patates kızartmasıyla yanında peynir yedim ama peyniri patatesten çok yedim. beyaz ve lor peyniri hiç sevmem, geri kalanları aşırı severim. üç dört tane de zeytin yedim. gün içinde sürekli süt, sütlü kahve vb. şeyler de içerim. öğlen yoğurt çorbası içtim, akşam kebap yedim. normalde de zaten akşam yemekte et, tavuk, balık ve kuru bakliyat ağırlıklı yerim. sebze haftada bir iki gün tüketiyorum o da max. bi de arada salata yapıp yiyorum öğün olarak. sabahları da mutlaka yumurtalı bir şeyler yerim, yanında yine peynir. sizce bana bunun uzun vadede zararları olur mu? nasıl olur? internetten de biraz bakmaya çalıştım ama protein ağırlıklı beslenmenin zararı yok falan yazmışlar çoğu kaynakta. yine de size de danışmak istedim. umarım vegan linci yemem. cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

    1. Gut hastalığı sanırım hayvansal beslenme sonucu oluşuyor

    13 aralık 2018 14:35

    2. Süslü yararı zararı hakkında bir fikrim yok özellikle yapılan araştırmalara, makalelere bakmak gerek. Ama siz de biliyorsunuz ki etten ve sebzeden alınan değerler, vitamin/mineraller farklı. Bu nedenle dengeli beslenmek en doğrusu. Beslenmenizde hem sebze hem de hayvansal besinler olmalı. Mesela bazı günler akşamları sebze yiyin, yine süt ya da sütlü kahvenizi için ama sebze de yiyin. Bazı akşamları et/tavuk yerken yanında haşlanmış ya da fırında sebze tercih edebilirsiniz.

    13 aralık 2018 14:36

    3. kızartma fazla yemeyin süslü. ayda bir olsun en fazla.

    13 aralık 2018 14:41


    4. Ben 2.anonim. Süslü ben gıda mühendisiyim. Zaten tükettiğiniz yağlar en sağlıklı yağlar. Bitkisel olarak en yararlı yağ zeytinyağı hayvansal olarak da tereyağı. Bunların dengesi de önemli tabii. Ama mısır ayçiçek yağlarından uzak durmanız zaten doğru olan.

    Salata seviyorsanız ben sizin yerinizde olsam salataya ne koyabiliyorsam koyardım. Şu an turp, mor lahana var bunları kullanabilirsiniz mesela.

    Pişmiş sebzeyi ocak için kastettiyseniz bunları da fırında yapın süslü. Yine tek başına yiyemiyorsanuz yoğurtla beraber deneyin.

    13 aralık 2018 14:45

    5. Süslücüm mısır, ayçiçek gibi yağlar ambalaj haline gelene kadar 6 7 basamaktan oluşan bir işlemden geçerler. Bu işlemler sırasında bazı basamaklarda yüksek sıcaklık uygulanır. Yüksek sıcaklıkta da bazı zararlı maddeler oluşur. Bu işlemlere rafine denir. Ve bunlar yapılmadan bu yağları tüketemeyiz. Ancak zeytinyağında rafine işlemleri kesinlikle uygulanmaz bu nedenle yüksek sıcaklığa maruz kalmaz. Sağlık açısından etkisi ve ikisinin ayrımı bu şekilde.

    13 aralık 2018 14:59

    6. Süslü fırında benim yaptıklarım patates, havuç, patlıcan, kabak, yeşil biber, kapya biber.

    Bunları yoğurtla tüketiyorum ben.

    Zeytinyağlı olarak da fasülye, barbunya deneyebilirsiniz.

    Brokoliyi haşlayıp üzerine yoğurt+limon+pul biber ve cok az zeytinyağı ile yiyorum ben çok güzel oluyor.

    13 aralık 2018 16:22

    7. Her şeyin azı karar çoğu zarar. Denge önemli

    13 aralık 2018 20:40


    8. Sivilce probleminiz süt ürünü tüketiminizle ilgili olabilir.

    13 aralık 2018 22:08

    9. sabah patates kızartmasıyla güne başlamak zaten baştan falso onu söyleyeyim,diğer öğünlerin de maşallahı var,bu şekilde devam edersen ileriki yaşlarda ciddi yağlanma ve beraberinde kalp sorunları yaşaman olası.

    13 aralık 2018 22:32

    10. süslü ben de bugün tam aşırı protein tüketimini araştırıyordum. genel bir kanı olmasa da, genelde vücut kilonuzun 0.8 katı gram protein tüketmeniz öneriliyor. spor yapıyorsanız, şiddetine bağlı olarak kilo başına 2 gr'a kadar sağlıklı ölçülerde bulunuyor. ama spor yapmıyorsanız şuanki protein tüketiminiz ihtiyacınız olanı aşıyordur sanırım. proteini de özellikle hayvan ürünlerinden almanız ilerde kardiovasküler hastalıklara sebep olabilir. böbrek taşı yaptığını da okumuştum bir yerde. protein alımınız faza bile olsa, bitkisel proteinlerle dengelemeye çalışırsanız daha iyi olur. isterseniz birkaç makale de bırakabilirim.

    14 aralık 2018 02:59