yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    9 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    bahçeşehir hukuk mu galatasaray iletişim fakültesi mi?

    merhaba süslüler. kardeşim bu sene üniversite sınavına hazırlanıyor ve şu anki gidişatına göre ikisini de kazanabileceğini düşünüyor. başta sadece hukuk düşünüyordu son 1 haftadır iletişimi de düşünüyor. tamam bu işler kendini geliştirmeye bağlı ama son yıllardaki hukuk mezunu sayısı beni de kendisini de endişelendiriyor. siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? ya da avantajları dezavantajları nelerdir? hangisinin önü daha açık? yardımcı olursanız sevinirim.

    1. iletişim fakültesinden mezun olursa dev işsizler ordusuna katılabilir. Kendini geliştirmeside bazen yetmeyebiliyor. torpillerle,dayılarla dönüyor sektör. 

    Hukuk fakültesi için ise şöyle bir yorum yapabilirim kardeşim 2 sene önce hukuk isterken (çocukluğundan beri hayaliydi)  birden vazgeçip iktisat okumaya karar verdi. Sabancı’yı kazandı ve oraya gittiği ilk yılında bakirköy adliyesine giderek savcılarla,avukatlarla görüştü. Aldığı cevaplar okuma,ülkemizde hukuk yok,mezun sayısı çok fazla çevren yoksa iş yapamazsın’dı. 

    Yani süslüm eğer başka bölüme yönelme şansı varsa başka bölüm seçsin. 

    17 mart 2019 22:05

    2. Cevaplarınız için teşekkürler, dediklerimizi düşüneceğiz :)

    17 mart 2019 23:33

    3. sağlam çevreniz, iyi bağlantılarınız varsa kardeşiniz iletişim fakültesi okusun. mutlaka alanla ilgili iş bulur ama şu da bir gerçek ki bu eğitimi almadan da medya ve iletişim sektöründe iş bulur. hatta bu sektörde çalışanların çoğu iletişim fakültesi mezunu değil, iletişim fakültesinden ziyade farklı bölüm okuyanları tercih ediyorlar. iletişim fakültesi, afedersiniz ama tü kaka olarak görülüyor. başka bir bölüm okuyarak medya ve iletişim sektöründe önce stajyer olarak başlar ,sonra işi öğrendikçe kadrolu olur.

    nerede çevre, öyle tanıdıklar diyorsanız ve uzun süre işsizliğe razıysa kardeşiniz iletişim fakültesi okuduğuna (ankara'da bir devlet üniversitesinden çok iyi ortalamayla mezun olan biri olarak yazıyorum) bin pişman olup antidepresanlarla yaşar gider. maalesef güzel, size umut veren cümleler yazmak isterdim ama gerçekler bu şekilde.

    her şeye rağmen iletişim okumak istiyorsa, hukuk eğitiminin yanında aöf medya ve radyo tv okusa çok daha avantajlı olur. kardeşinize başarılar dilerim.

    18 mart 2019 02:23


    4. Çok teşekkürler 6. Anonim. Ben de kaygılıyım açıkçası kardeşim için. İleride ne olur bilinmez ama iş sıkıntısına girip kendini yıpratmasını istemiyorum. Farklı bölümler de düşünebiliriz belki. Malesef Öyle geniş çevremiz, dayımız falan da yok ki gönül rahatlığıyla gitsin istediğini okusun.

    18 mart 2019 02:51

    5. RİCA EDERİM. EĞİTİM FAKÜLTESİ DE DÜŞÜNEBİLİR. REHBER DANIŞMANLIK, OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ OLABİLİR. DİĞER BÖLÜMLERE GÖRE ATAMALARI İYİ BU BÖLÜMLERİN, ARKADAŞLARIMDAN BİLİYORUM.

    DEDİĞİM GİBİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ OKUYUP KENDİSİNİ YAKMASIN. ZARARIN NERESİNDEN DÖNÜLSE KARDIR. BEN KİMSEYE DANIŞMADAN KAFAMA GÖRE YAZDIM İLETİŞİM FAKÜLTESİNİ, İLK TERCİHİM GELDİ. PEK BİR SEVEREK, İSTEKLE OKUDUM AMA İŞ KONUSUNDA EN ŞANSSIZ İLETİŞİMCİLER. ÖZELLİKLE DE ÇEVRESİ OLMAYANLAR. YA İŞSİZ YA SATIŞ DANIŞMANI. SONUCU BURADAN PAYLAŞIN LÜTFEN, KARDEŞİNİZİ TEBRİK EDELİM, SEVİNCİNİZE ORTAK OLALIM.

    18 mart 2019 04:28

    6. HEMŞİRELİK, EBELİK DE OLABİLİR. DÜŞÜK PUANLARIYLA BÜYÜK ŞEHİRLERE ATANAN HEMŞİRE VE EBE ARKADAŞLARIM VAR. MAAŞLARI DA İYİ. BENİMLE AYNI YIL MEZUN OLAN EĞİTİM VE SAĞLIK FAKÜLTESİ MEZUNU ARKADAŞLAR 2-3 YILDIR ÇALIŞIYOR. BEN ARADA DÖNEMSEL İŞLERDE ÇOK KOMİK ÜCRETLERDE ÇALIŞTIM. EN SON, YEREL BİR KANALDA İLKOKUL MEZUNU AĞZI BOZUK CİNSİYETÇİ BİR YÖNETİCİYE DENK GELDİM, KORKUNÇTU. ADAMI DEFALARCA ŞİKAYET ETTİM AMA KANAL SAHİBİNİN ARKADAŞI DİYE HEP KOLLUYORLARDI. BU TÜR İNSANLAR ÇOK VAR SEKTÖRDE. İŞTEN AYRILMAK DURUMUNDA KALDIM. MEDYA SEKTÖRÜNDE TUTUNABİLMEK İÇİN YA SAĞLAM BİR ÇEVRENİZ OLACAK, O YOKSA ARSIZ VE YALAKA OLUP HER ŞEYE GÖZ YUMACAKSINIZ Kİ KALABİLESİNİZ.

    ELİMDE OLSA BİRKAÇ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DIŞINDA, DİĞERLERİNİ KAPATIRDIM. BU KADAR ÇOK MEZUNA GEREK YOK.

    18 mart 2019 04:35

    7. Tü kaka olarak gördükleri için değil aslında sinema ve tv sektöründe çok fazla okullu/alaylı çatışması mevcut. Okullu olanlar sektörde yetişenleri, sektörde yetişenlerde okullu olanları sevmiyor. Bunun sebepleri çok derin.. ama kısaca okulluların sebebinin alaylarının eğitimsiz olup sektörde çok iyi yerlerde oldukları için besledikleri kin diyebilirim. Meslek lisesi radyo tv, 2 yıllık radyo tv yüksek okulu mezunu, marmara üniversitesi radyo sinema tv 3. Sınıf terkim. Çevremde çok fazla sektörde çalışan alaylı/okullu arkadaşım var. Söyledikleri bu yönde. Ki bu çalışanların çoğu iyi kanallarda,iyi yapım şirketlerinde çalışıyorlar. İstanbul’da değilseniz sektörde iş bulmak imkansıza yakın. Ayrıca okurken bir yere girmek, kendinizi geliştirmek zorundasınız. Yani ankara üniversitesi yorumuna katılmıyorum. Çünkü iletişim sektöründe çok çok yüksek eğitim alınmasına gerek yok. Kişi kendisini diğerlerinden ayıran gelişimi gösterebilmeli (diğerleri 2 program biliyorsa kişinin 5 program bilmesi, kamera bilgisinin çok iyi olması, başarılı çalışmalar ortaya koyması gibi ) ve çok iyi çevreye sahip olmalı.

    Halkla iliskiler (şuan 4 yıllık hit okuyorum) sektöründe ise yine kendisini geliştirebilmeli okuyan kişi. Kuveyt türk’te iletişim departmanı yöneticisiyle sohbet etme şansımız olmuştu. Kendisinin söyledikleri bana çok dokunmuştu. “Bizde iletişim çatısı altında eğitim görmüş, bu işin okulunu okumuş kimseleri işe almak istiyoruz ama bize getirdikleri cv bomboş oluyor. Yabancı dil bilgisi soruyoruz ve türkiye’de iyi iletişim fakültelerinden mezun olanların bile seviyesi çok düşük kalıyor. Mecburen farklı bölümlerden mezun olan yabancı dil seviyesi yüksek kişileri tercih ediyoruz.” Hatta sınıfımıza sunum yaptıktan sonra yabancı dil bilgisini sorduğunda toplam 4-5 kişi el kaldırmıştı. 

    Aynı zamanda bölümde çok değerli bir hocamda yüksek lisans için bu durumun yaşandığını söylemişti. Yani aslında bizi çalıştırmak istiyorlar ama eksik görüyorlar. 

    Ebelik/hemşirelik meslekleri içinde bir yorum yapmak istiyorum. Ülkemizde 55 bin’e yakın sağlık çalışanı iş bekliyor. Özel sektör kan emici vampir gibi çalışanın kanını emiyor. Devlete  girebilmek için kpss’den çok çok yüksek puanlar alınması gerekiyor. (En düşük 90) (geçen sene kpss’e hazırlandım ve kursta kiminle konuşsam sağlık mezunuydu. Sınavdan 90 alan bir arkadaşım atanamayacağım diyerek özelde işe başladı, şuan çok mutsuz)  kpss’e iyi hazırlanır girerim diyen biriside bence bu bölümleri tercih etmemeli.  

    Size önerebileceğim bölümler yazılım mühendisliği ve  genetik bilimleri mühendisliği. Bu bölümler hem geleceğin bölümleri olarak gösteriliyor hemde dünyanın her yerinde iş bulması çok kolay. Eğer kardeşinizin bu alanlara ilgisi varsa hiç düşünmeden okusun derim. 

    18 mart 2019 08:53


    8. Ben Türkçe öğretmeniyim ve nispeten daha iyi atanan bir bölüm olmasına rağmen benim kpss sürecimi görüp ben asla öğretmen olmam diyor. Sağlıkla hiç ilgilenmez zaten huylu bir çocuktur, kan görmeye falan dayanamaz. Erkek bu arada kardeşim. Mühendislik de istemiyordu ama genetik mühendisliği kafama yattı benim, onu bir araştıralım. Tekrardan teşekkürler hepinize. :)

    18 mart 2019 11:43

    9. rica ederim, şimdiden başarılar.

    18 mart 2019 16:23