yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    8 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    balık cahiline balık yeme alışkanlığı kazandırmak için kolay ve kokmayan balık tarifleri?

    süslüler biz ailece hiç balık yemiyoruz. balığı nerden nasıl almalıyım, nasıl pişireyim? bir ara somon alırdık o kolay mesela ama artık almıyoruz. balık yeme alışkanlığı kazanmak istiyorum, haftada 2 kez yemek istiyorum. bunun için pratik önerilerinizi, tariflerinizi bekliyorum. teşekkürler :)

    1. Fırında tepside buğulama yapılabilir. Dibe temizlenen balık üstüne soğan üstüne patates en üste limon dilimleri

    Fırın kağıdının için balığı ve diğer sebzeleri (patates soğan sarımsak maydonoz gibi) ve dilim limonu ekleyip şeker paketi gibi kapatıp pişirebilirsiniz. Bunlara domates sarımsak da eklenebilir. Şahsen ben ızgara halini daha lezzetli buluyorum. Tavada yağda pişirmek daha fazla kokutuyor sebzeli olursa daha az rahatsız edebilir belki

    17 şubat 2019 23:24

    2. Ben de balık yemiyordum yıllardır , şu an hamsi , somon ve istavrit yiyorum . Ancak evde yapmıyoruz koku hassasiyeti var bende . Haftada bir balık yemeye çıkmak mantıklı geliyor .

    17 şubat 2019 23:26

    3. Defne de kullananlar var ben pek denemedim balılta kırmızı ete daha çok yakıştırıyorum ama tercih meselesi koku azalabilir. Bir de instada bordomavibalik diye bi sayfa var trabzonlu balıkçı bi adamın tarifleri filan var. :) afiyet olsun şimdiden

    17 şubat 2019 23:26


    4. haftada 1le başlayın 3 güne anca gidiyor koku, mezgit' in şuan zamanı tavası iyi oluyor. bulunduğunuz yerde balık pazarı var mı bilmiyorum en taze orada olur. (bkz beşiktaş balık pazarı), diğer bir seçim olarak da normal pazarda da olur markettense daha iyi seçim. alırken de balıkçıya sorun ne önerirsin, ne yapayım diye onlar iyi bilir ne biliyim o hafta balık iridir yağlı eti vardır derki mangalda yap ızgarası iyi olur. taze balık parlak olmalı ve solungaçları kırmızı olmalı, parmak bastırınca çöküp kalmamalı hemen düzelmeli

    17 şubat 2019 23:29

    5. sağ olun süslüler. bir de balık önerisi alabilirim. çok kılçıklı olmayan büyük balıklar tercihim. mezgiti okulda yapıyorlardı pane olarak, seviyordum.

    palamut sevmiyorum sanırım yuvarlak kesilerek yapılmıştı. bu mevsimde ne almalıyım?

    17 şubat 2019 23:31

    6. Uskumru seversiniz bence

    17 şubat 2019 23:33

    7. uskumru +1

    çipura ve zargana da çok lezzetlidir, şiddetle öneririm.

    lüfer, levrek, palamut ve somon da çok lezzetli balıklardır. buraya kadar saydıklarımı fırında az tereyağ ile pişirilmiş şekilde çok seviyorum, tereyağ çok az koyuyoruz ama çok lezzet katıyor.

    mezgit; az kılçıklı, diğer balıklara oranla kokusuz ve bol havyarlıdır bayılırım ona da ama bizim o taraflarda (gizlinot: trabzon) balıktan sayılmıyor nedense ama ben severim özellikle annem yumurtayla tavada kızartıyor o halinin hastasıyım.

    istavrit, sardalya falan da çok tüketiriz ama benim favorilerim arasında değiller. bir de barbunya çok severim onu da az tereyağlı kızartmasını severim.

    hiç sevmediğim balık da alabalık... lezzetsiz saman gibi onu önermiyorum.

    tabii ki karadenizli olarak hamsisiz olmaz şflglg hamsiyi sadece buğulama şeklinde seviyorum, altına soğan ve patates dilimleri koyup üzerine hamsileri koyuyoruz sonra kendi buharında pişirmeye bırakıyoruz. annem beyaz un ya da mısır unuyla kızartmasını da çok yapar ama o şekilde sevmiyorum açıkçası.

    aslında çooook balık denedim akdeniz’de tutulmuş adını bilmediğim renkli balıklardan karadeniz’in değişik isimli balıklarına kadar çok denedim ama sürekli olarak tükettiklerimiz bunlar ve özellikle uskumruyu çipurayı şiddetle tavsiye ediyorum. afiyet olsun şimdiden :)

    18 şubat 2019 00:16


    8. çok teşekkür ederim hepinize uzun cevaplarınız için :)

    18 şubat 2019 00:21