yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    8 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    başarılı olduğunu düşündüğünüz öğretmenlerde gözlemlediğiniz davranışlar ve olması gereken nitelikler?

    merhaba süslüler, kısa bir süre sonra hayatımda ilk defa öğretmenliğe başlayacağım. tahmin edersiniz ki çok heyecanlıyım. bütün gün kendimi geliştirmek, ilk derste öğrencilerimde iyi bir izlenim bırakabilmek için araştırmalar yapıyorum. belki de işin teorik kısmına çok fazla yoğunlaşarak hata ediyorum :( sizlere sormak istediğim şey biraz da tavsiye aslında. sizce iyi bir öğretmen nasıl olmalı? öğreteceklerime oldukça hâkimim ama işin sırrı iyi bilmek değil iyi öğretmek. sizce iyi öğretebilen birisinde olması gereken özellikler neler? ilk dersten nasıl iyi bir izlenim bırakabilirim? yardımcı olabilirseniz beni çok mutlu edersiniz.

    1. Alanınız ve ders hakimiyetiniz konusunda bir şeyler söylemek haddim değil öğretmenim ama ben de bir meslektaşınız olarak sadece öğrencilerinizi çok sevin ve bunu göstermekten çekinmeyin demek istiyorum. En sorunlu öğrenciler bile içten bir ilgi alakayla bambaşka bir tavra bürünebiliyor. Öğrencilerinizi korkuyla, azarlamayla değil sevgi ve şefkatle disipline etmek hem en kolayı hem de en kalıcısı bence. Umarım hayatınız boyunca erdemli, çalışkan nesiller yetiştirirsiniz. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden.

    19 şubat 2019 17:50

    2. öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim :) dedikleriniz çok doğru. bir öğrenci olarak kendi deneyimimi düşünürsem sevildiğimi hissettiğim öğretmenlerimin yeri hep bir başkaydı.

    19 şubat 2019 17:57

    3. Branşınız ne ve hangi kademede çalışacaksınız süslü? Sorunuzun cevabı bunlara da bağlı.

    19 şubat 2019 18:15


    4. Samimi ama mesafeli. Öğrencilerle arkadaş gibi ama öğretmen olduğunu hissettiren öğretmenler ve alanında bilgili olması. Kendi alanıyla ilgili şeyleri bilmediğini asla belli etmemesi, öğretmen kendi alanıyla ilgili bir şeyi bilemediği zaman öprencinin gözünde değeri kesinlikle azalıyor.

    19 şubat 2019 18:54

    5. valla ne yaparsınız nasıl yaparsınız bilmiyorum ama bir öğrenciyi arkadaşlarınım yanında küçük düşürmeyin yeter. ben ilk okul 4. sınıfta iken ş/s harflerinde sıkınto yaşıyorum diye hoca tahtaya çıkartmıştı ve 1 saat bana söyletmeye çalışmıştı sonra da senden bi halt olmaz yerine otur diye gönderdi. hala bu gibi durumlar yüzünden sosyal fobim var.

    sınıfta öğrenci katışıyordu mesela... neresinden tutsam öyle elinden kalacak bir hocaydı...

    19 şubat 2019 21:13

    6. bence en en önemli özellik şu: çocukların başarılarını değil de çabalarını takdir etmek (sonuç değil süreç odaklı olmak). bu benim bir öğretmende gördüğümde en mutlu olduğum/takdir ettiğim özellik, bu çok önemli bir şey.

    size ne yapacağınızı söylemek haddime değil hocam ama çocuklarla çalışan bir psikolog olarak nacizane önerim farklılıkları olan öğrencilere fırsat tanımanız. örneğin pek çok öğretmen özgül öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklarla ne yapacağını bilemeyebiliyor veya direkt öğrenciyi tembel olarak etiketleyerek benlik saygılarını zedeleyebiliyor -bunu kötü niyetle yapmasalar da-.

    heyecanlı olmanız çok güzel demek ki bir o kadar istekli ve odaklanmışsınız. bence teorik kısma odaklanmanız da heyecanlı olmanız kadar muhteşem ve sizin ne kadar iyi bir öğretmen olacağınızın sinyali. teoriden vazgeçmeyin bence hocam, çünkü onlar çok büyük bilimsel birikimlerin ürünleri.

    işiniz için tebrik ederim umarım çok çok mutlu olursunuz, her şey gönlünüzce olsun

    20 şubat 2019 01:45

    7. 10 yıllık ogretmenim. Devletteyim. Her kademede çalıştım. Hangi kademede çalışacaksınız bilmiyorum ama ben erkek öğrenci yoğunluklu bir meslek lisesinden ilkokula geçtim. Bransim ingilizce. Çok zorlanıyorum. İlkokul çocukları ozbakim becerilerinden uzak oluyor çoğunlukla. Bunun yanı sıra kendilerine ait değer yargıları henüz oluşmadığı için ailelerinin birebir kopyası oluyorlar. Meslek lisesinde ucundan bile görmediğim kabalığı gorebiliyorum ilkokul öğrencisinden. Bu yüzden önyargılı olmayın. Aman rahat ederim dediğin yerde delicesine sıkıntı yaşayıp ben burada napicam nasıl başa cikicam bu koca adamlarla derken kendinizi saygı ve sevgi yumağı içinde bulabilirsiniz. Kısacası göreviniz ilkokul veya ortaokuldaysa ciddi anlamda disiplinli başlayın. Sizi başta sevip sevmemeleri önemli değil. Onların saygısı olustuktan sonra onlara yakınlık gösterin ki sizi sevsinler. Yoksa ne saygı duyarlar ne de severler. Lisede ise tam tersi, ayarında olacak şekilde sevgi dolu ve eğlenceli başlayın. 1 2 hafta sonra ise buna disiplini ekleyin. Gerektiği yerlerde hayır diyin. Lisede sevgi ile başlayan bir öğretmen öğrenci ilişkisi insani hiç zorlamiyor. Seve seve gidersiniz okulunuza. Şimdiden kolaylıklar diliyorum ve işiniz zor, kolaylaştırmak sizin elinizde diyorum :)

    20 şubat 2019 17:54


    8. diğer cevapları okumadım ama öncelikle kendini beslemeli. konser, tiyatro, sergi, sinema kültür etkinliklerini takip etmeli. düzenli kitap okumalı, alakasız bile olsa sınıfta masaya koymalı, öğrencileri özendirmeli. adil olmalı, güleryüzlü olmalı ama öğrenciler otoritesini de hissetmeli.

    21 şubat 2019 12:04