yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    6 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    evinde küçücük çocuklarının yanında sürekli müge anlı tarzı reality cinayet programları izleyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?

    benim bunu aklım almıyor,o çok ünlü instagram fenomenlerinin bile storylerinde ellerinde çocuk bebek tv de müge anlı açık cinayet konuları işleniyor nasıl öldürüldüğü,cesetin kesilip biçildiği anlatılıyor.ya bir ana buna nasıl izin verir? ben 31 yaşındaki çocuksuz halimle izleyemiyorum yüreğime taş oturuyor resmen günüm bombok geçiyor.o tvde anlatılanları o çocuklar anlamıyor filan mı sanılıyor? uyurken bile hepsini duyuyor o küçücük beyinleri,bilinçaltının ağzına sıçıyor o cinayet programları.ana olunca bazılarında akıl falan resmen gidiyor,işsizlikten bütün gün o tvnin karşısında çocuğun beyni akıyor,sonra,takipçiliklerine,elde telefon bik bik o organik ürün tavsiyesi senin bu tavsiye benim duyar kasıyor.kendiniz oturun 24 saat izleyin umrumda değil ama lütfen evlatlarınızı şu iğrenç programlardan uzak tutun.

    1. çocuklar tv izlememeli

    15 şubat 2019 20:58

    2. O ayrı bir konu zaten süslü,ama ev hanımlarının bunu kanıksaması mümkün değil ateş topuna dönene kadar o tv ler bütün gün açık

    15 şubat 2019 21:05

    3. Süslü çocuk yetiştirmeye üşeniyorlar çünkü. O saçma sapan çocuk kanalları neden milyonlarca abone zannediyorsunuz? Veriyorlar tableti telefonu el kadar çocuklara, çocuk videosu diye ne amaca hizmet ettiği meçhul saçma sapan içerikleri izletiyorlar, otomatik oynatmada hipnoz gibi akşama kadar ekrana bakıyor çocuk. Kendileri de televizyonda ne varsa izliyor, izletiyor. Çocukla oynama yok, konuşma yok. Çok acıyorum o çocuklara ben.

    15 şubat 2019 21:12


    4. Son süslü dediğine katılıyorum ve tv tablet ve akıllı telefonların çocuklar üzerindeki etkisi ile ilgili “izmirotizm.com” adresinde okuduğum haberi aynen aktarıyorum ,

    *Erken yaşta, 0-3 yaş arasında yoğun tv izleyen ve tablet kullanan çocuklarda, otizm ve otizm benzeri yaygın gelişimsel bozukluklara neden olabilir.

    *İnsanlara karşı ilgisizlik ve kalabalık ortamlardan hoşlanmama başlar. Yaşıtlarının oynadığı oyuncaklara karşı ilgi duymaz, el çırpma, sallanma, kuş gibi kanat çarpma, zıplama ve benzeri yinelenen anormal davranışlar gösterebilirler.

    *Dikkat Eksikliği ve  Hiperaktivite Bozukluğuna neden olur. Hızlı hareket etmekte olan nesnelere daha fazla odaklandıkları için sabit objeleri gözlerinden kaçırmaktadırlar.

    *Televizyon ve bilgisayar karşısında zaman sınırı olmadan bırakılan çocuklarda, konuşma, anlamlı jest ve mimikler, heceleme, ses çıkarma ve cümle kurma gibi fonksiyonların gelişiminde gecikmelere ve yetersizliklere yol açar. Kısaca dil gelişimlerini olumsuz olarak etkileyecektir.

    *Sesli ve sessiz iletişimi, gülümseme gibi sosyal iletişimleri ile göz teması ve öğrenme kapasitelerinin yaşıtlarına göre daha geri bırabilir.

    *Bilgisayar başında geçirilen zaman çocuğun açık havada serbestçe oynamasına engel olarak kas gelişiminin sağlıklı gelişememesine neden olur. Bilgisayar başında yenilen abur cubur ve hareketsiz geçirilen zaman obeziteye neden olabilmektedir.

    *Çocukların göz sağlıkları açısından da oldukça risklidir. 

    *Uzun süre kullanımda duruş bozukluğu yaratır.

    *Hareketli ve renkli ekranda zaman algısını kaybeden çocuklar gerçek dünyadan uzaklaşır. Uykusunu veya ödevlerini ihmal eder.

    *Okul öncesi dönemde 3 boyutlu hareketli dünyayla tanışan çocuklar, okul döneminde uyaran eksikliği problemi yaşayarak öğrenme güçlüğü, dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunları yaşayabilmektedirler.

    *Çocukların tv'de karşılaştıkları görüntüler, tablet ve telefon üzerinde oynadıkları oyunlar korku, gerilim, şiddete eğilim ve yalnız kalmak istemem gibi duygusal sıkıntılara yol açabilmektedir.

    *Bilgisayar, tablet ve televizyon kullanımının en önemli zararı ise çocukta yatattığı “bağımlılık”tır. Aileler bu noktada, çocuğunun sosyal yaşamını, psikolojik ve ruhsal gelişimini düşünerek kullanımlarına belirli bir sınırlandırma getirerek izin vermelidir. Ğ

    15 şubat 2019 21:22

    5. Anonim 5 zararlarını bilincinle anlayabileceğin bir şey değil bu,o bilinçaltında yarattığı tahribatı anlayamazsın.

    16 şubat 2019 01:27

    6. iyi sen de çocuklarına izletirsin palu ailelerini nasılsa sana bir şey olmamış

    Sabır..

    16 şubat 2019 23:12