yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    14 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    güzel türk kahvesi yapmanın sırları?

    köpüğünü falan geçtim, ben ne zaman türk kahvesi yapsam su gibi oluyor, içemiyorum bile tadı kötü olduğu için. nedir bu işin sırrı, güzel kahve yapan süslüler paylaşabilir mi?

    1. Kahveyi bir tatlı kaşığını tepeleme olarak koyuyorum bir fincan su için. Hiç su gibi olmadı su ana kadar. Bütün market markalarında da aynı sonucu alıyorum. Sadece bir tık daha fazla kavrulan markalar daha az köpüklü oluyor.

    16 temmuz 2018 16:37

    2. süslüler kahveyi taşıra taşıra kaynatmalı mı yoksa bi kere kaynayınca cezveyi ateşten hemen çekmeli?

    16 temmuz 2018 16:42

    3. Taşıra taşıra kaynatırsanız zaten köpüğü kalmazz ki.

    16 temmuz 2018 16:43


    4. Kahveyi marketten değil çektirerek kahvecilerden alın öncelikle. Orta kavrulmuş güzel olur. Her fincan için 1 tepeleme tatlı kaşığı kahveyi cezveye koyuyoruz. (Cezve bakır olsa çok iyi olur.) Orta şekerli için ben her fincana bir küp şeker şeklinde atıyorum. Şekerli içinse iki küp şeker. Fincanlarımıza soğuk su doldurup cezvemize koyuyoruz. Şekerler ve kahve şöyle bi karışsın diye mümkünse tahta kaşıkla, yoksa da metal kaşıklı yavaşça 5-6 sn karıştırıyoruz. Bırakın kahve tam karışmasın. Kahveyi öyle iyice çözene kadar karıştırmak köpüğü yok eder. Kaşığımızı alıyoruz ve kesinlikle o saniyeden itibaren ocakta kahveye kaşık sokmuyoruz. Küçük gözün, en kısık ayarında kahveyi pişmeye bırakıyoruz. Kahve kenarlarından kabarmaya başlayınca dikkatle takip edip tam ağzına doğru kabardığı anda ocaktan alıp kaşıkla üstteki köpüğü fincanlarımıza dağıtyoruz. Sonra kahvemizi tekrar ocağa koyup aynı işlemi bir kere daha tekrarlıyoruz. Kahvenin kaynamasına izin vermemek önemli. Son olarak tekrar ocağa koyduğumuz cezvedeki kahvenin bir kez daha kabarlığını ve hafif kaynadığını görünce kahvemizi fincanlara eşit eşit koyarak paylaştırıyoruz. Bu kadar :)

    16 temmuz 2018 16:46

    5. süslüler hepinize tek tek çok çok teşekkür ederim, edindiğim yeni bilgilerle tekrar pişirmeyi deniyorum hemen :)

    16 temmuz 2018 16:52

    6. Çok fazla pişirmemelisin youtubeda mehmet gürs ün bu konu ile işgili bir videosu var türk kahvesini yanlış pişiriyoruz diye 

    16 temmuz 2018 17:42

    7. ben 9. anonimle hemen hemen aynı yapıyorum. hem köpüklü hem lezzetli oluyor o şekilde.

    16 temmuz 2018 17:51


    8. 1)kahveyi bakır cezvede pişirmek 2)kahveyi közde pişirmek 3)içme suyu/hazır su/bekletilmiş su kullanmak(içimi yumuşak oluyor) 4)suyun soğuk olması (bol köpüklü olmasını sağlıyor) şimdi gelelim ben nasıl yapıyorum: vereceğim tarif tek kişiliktir ben mehmet efendi kahve kullanıyorum ama bir kez osmanlı kahvecisinden almıştım adanadan başka şehirlerde varmı bilmiyorum yumuşak içimli,tadı acı olmayan,ince çekim bir kahveydi. Malzemeler=1 cezve,1 silme yemek kaşığı türk kahvesi,şekerli olacaksa istenen miktar kadar şeker,fincan,su YAPILIŞI=cezveyi ocağa alıyoruz kısık ateşte önce şekeri(ben 1.5 tatlı kaşığı katıyorum),kahveyi 2-3 dakika karıştırıyoruz sonra soğuk olan içme suyunu ekliyoruz ve kahve göz göz olunca önce köpüğü kaşık ile alıyoruz sonrasında kalan kahveyi fincana ekliyoruz.Ablamda önce şekeri suda eritir su ısınınca kahveyi koyar ikisinide öneririm süslü şimdiden afiyet olsun :)

    16 temmuz 2018 17:56

    9. Uzun zamandır her gün türk kahvesi yapıp içiyorum beni de çoğu marka mutlu etmedi en son tuğba ku tuğba yemişin kahvesini aldım ve gerçekten tadı da kıvamı da çok güzel kesinlikle deneyin zaten satın almaya gittiğinizde dükkanda da ücretsiz ikram ediyorlar.

    Bir de kahveyi kaç kişilik yapacaksanız o büyüklükte Bir cezve kullanmak köpük açısından önemli. Cezvenin tamamı doluyken daha güzel köpük oluyor eşit olarak azar azar paylaştırınca da tamamdır :)

    16 temmuz 2018 18:51

    10. süslücüm selam. kahveyi karıştırmamalısın. zaten arkadaşlar da söylemişler, bir fincan için - standart türk kahvesi fincanlarından bahsediyorum- tepeleme bir tatlı kaşığı türk kahvesi ve dilediğiniz kadar şeker. ocakta pişirecekseniz eğer kahveyi ocağa koymadan önce güzelce karıştırın. ocağa koyduktan sonra sakın karıştırmayın. kabarıp da taşmaya başlayacağı anda ocaktan alın ve fincanlara dağıtın köpüğü sonra yeniden ocağa koyup fokurdar gibi olunca alıp fincanın yarısına kadar doldurun, en son bir kez daha fokurdasın ve tamamını koyub fincana. bir gün haricinde şaşmadı bu yöntem. kahve yanmıyor, çiğ gibi olmuyor, köpüksüz zaten asla olmuyor. he bir de önce kahve ile şekeri sonra suyu koyun cezveye. önce suyu koyanları gördüm, yaptıkları kahve ı-ıh. belki de o kişiler beceremedi, bilemiyorum. afiyet olsun.

    16 temmuz 2018 19:07