yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    8 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    kızlar merhaba dün de kedimle ilgili soru sormuştum. veteriner bugün çok korkuttu fikirleriniz nedir ?

    (link: https://www.suslusozluk.com/soru/evdeki-di%c5%9fi-7-ayl%c4%b1k-1-hafta-sonra-k%c4%b1s%c4%b1rla%c5%9ft%c4%b1raca%c4%9f%c4%b1m%c4%b1z-kedi-ve-ikinci-yavru-kedi-sahiplenmek?i=1143820 soru surda ) veteriner bugün dedi ki birbirlerini öldürebilirler ya da sokak kedisi olduğu için annesinde varsa hastalık sizinkine de bulaşır. bu arada benimki de tekir. yani bir sürü kedi sahibi var etrafımda hepsi sokaktan ya da sahipsiz hayvanlar ve hiçbirinde çok şükür hastalık yoktu. birbirlerini boğazlarlar falan dedi ama benim evdeki kedim daha önce başka kedilerle de tanıştı kavga etmediler evet hirlama vs oldu ama boğazlamadılar yani. içim çok huzursuz lütfen siz de böyle bir şey yaşadıysanız fikirlerinizi söyler misiniz?

    1. Yazmayı çok isterim süslü ben ilk kedime ikinci kediyi alıştırmıştım, fakat benim kedim yavru değildi. İkisi de yaklaşık olarak aynı yaşlardaydı.

    Şöyle , hangisi yeni geldiyse ona küçük bir oda ayırıyorsunuz mesela 1 banyo 1 tuvalet varsa tuvaleti yavru kediye ayırıyorsunuz. Büyük kediyi de genellikle oturma odasında tuttuğunuzu varsayalım.

    Yavru kedinin kokusu tuvalete sinmiş oluyor. Sonra yavru kediyi tuvaletten alıp 7 aylık kedinizi oraya koyuyorsunuz ki kedi kokuya aşına olmaya başlasın kabul etsin burada birisinin yaşamaya başladığını. Yavru kediyi de çoğunlukla oturma odasına (gizlinot: 7 aylık olanın orada çok durduğunu varsaydık) koyuyorsunuz, evin içinde geziyo. Günde 2 kere 30 dk.

    İlk 2 hafta böyle yapın, 1. haftadan sonra yavru kedi elinize alacağınız kadar sağlıklıysa elinize alıp 7 aylık kedinizin yanında oturabilirsiniz.

    Fakat büyük kediniz çok hırlayacak kafayı yiyecek çıldıracak algınızın açık olması lazım haneye tecavüz gibi bakıyorlar olaya çünkü.

    Ve son olarak bu süre zarfında 7 aylık kedinizi yavru olandan daha çok sevin, bu ona kendisini değerli hissettirecektir ve bir nebze olsun sakinleşecektir kedi. İlk göz ağrısı tripleri biraz da bunlar

    24 mayıs 2019 21:18

    2. Hastalık konusunda haklı veteriner onu demeyi unutmuşum yavru kediye zaten aşı başlanması gerek kontrolleri yapılmalı

    24 mayıs 2019 21:20

    3. O nasıl veterinermiş ki bu kadar karamsar konuşuyor? Siz önce sakince birbirlerinin kokularına alıştırmayı deneyin. Sonrasında ufak ufak karşılaştırın, baktınız sıkıntı yok paravanı kaldırın tabiri caizse. Ama problem büyükse ufaklığı sahiplendirirsiniz. Bence deneyin, sabırlı olun, ikisine de çıkışmayın.

    24 mayıs 2019 21:20


    4. dişi kedilerde kısırlaştırma erkek kedilere göre daha zor bir işlem. mümkünse bu sahiplenme işini kediniz sağlığına kavuştuktan sonra yapın, en azından başlığı çıktıktan sonra. çünkü kendisini savunmasız hissettiği bir dönemde evde yabancı kedi onu huzursuz edebilir.

    birbirlerini boğazlamazlar. yapmanız gereken minik kedinin aşılarını ve gerekiyorsa tedavisini yaptırdığınız esnada onu ayrı bir odada tutmak. bu arada da iki kedinin de kullandığı, kokularının sindiği eşyalarını birbirlerinin odasına koyup kokularına alıştırmak. birkaç gün sonra kontrollü bir şekilde birbirleriyle tanıştırabilirsiniz. küçük kedi kucağınızda olursa koruması kolay olur. bir hafta içinde süreç tamamlanır diye düşünüyorum. bu süreci iyi yönetirseniz çok da iyi arkadaşlık ederler meraklanmayın.

    24 mayıs 2019 21:21

    5. bu arada kum ve mama kaplarının ayrı olmasını tavsiye ederim. özellikle minik kedide ilk etapta parazit olma ihtimali yüksek, onlardan temizlenene kadar ayrı kum kabı kesinlikle gerekli. bu arada bu konuda yardım almak için başka bir veterinere gitmenizi ve görüş almanızı tavsiye ederim. sahipsiz bir bebek ev bulacakken bu akdar felaket tellallığına gerek yok çünkü, çok tuhaf geldi düşünceleri.

    24 mayıs 2019 21:25

    6. kızlar içimi rahatlattınız adam resmen dolaylı yoldan sahiplenmeyin dedi gibi geldi bana. vazgeçmem bu saatten sonra zaten. yarın öğlen alacağım sonra da veterinere gideriz zaten direkt. bir de gündüzleri biz çalışıyoruz onda da küçük kediyi bir odaya kumuyla mamasıyla mı koymam gerekiyor?

    24 mayıs 2019 21:40

    7. Birbirlerini boğazlamazlar diyenler var inanamıyorum. Büyük kediler yavru kedileri sevmez ve bu normal bir şey. Kediniz uyumlu olabilir yavruyu kabul edebilir bu da normal. Sahiplenmeye karar vermeden önce yavruyu getirip tanıştırın kedinizin tepkisine göre karar verirsiniz.

    24 mayıs 2019 21:41


    8. Ben daha çok alıştırma sürecindense hastalık kapma olayının üstünde durmak istiyorum.Başıma gelenlerden yola çıkarak herkesin bilinçlenmesi için anlatmak istiyorum.Ben sürekli sokakta gördüğüm hasta,doğum yapmak üzere olan annesini kaybetmiş kedileri evime alırdım.En son 1 yıl önce bir anne ve yavrularını aldım hepsini sahiplendirdim anneyi kısırlaştırıp bahçeye geri bıraktım ama son bir yavru kalmıştı.Hayatında sokak görmemiş el bebek gül bebek büyüyen çocuğu tabiki de sahiplendik.Ama ozaman hiç düşünmedim bu çocukta bulaşıcı bir hastalık var mıdır ? diye.tam 10 ay sonra evdeki iki çocuğumdan biri hastalandı.(gizlinot: 4 yıldır hiç hasta olmayan çocuğum) kabus gibi geçen 3 haftadan sonra kendini topladı ama hastalığının sebebi corona virüsüydü.Bu yaşına kadar bünyesi bu virüs ile hiç karşılaşmadığı için hastalık belirtisi gösterdi(gizlinot: sahiplendiğimiz yavru kediyle birlikte uyurlardı hep dipdibelerdi).Şuanda da mantar baş gösteriyor evde oda ayrı bir konu.

    kısacası corona virüsü sokaktaki 100 kediden 99 unda var.Ama evdeki sokağa çıkmayan kedilerinizde görülme olasılığı daha düşük ve eğer evdeki sağlıklı kedinizin bağışıklığı düşerse bu virüsü kaptıktan sonra hastalık belirtileri gösteriyor.Bizim taşınma sürecimize denk geldiği için çok kötü zamanlardan geçtik.İsterseniz corona için bebeğe test yaptırabilirsiniz.Ama zaten corona olsa bile siz bu çocuğu sahipleneceksiniz onu da biliyorum.Bende olsam öyle yapardım sanırım çünkü başka seçenek yok.Ama en azından bağışıklık için önlem alırsınız.Çünkü kediniz yeni kısırlaşmış ve bu hastalık için bu çok önemli bir konu.eğer sormak istediğiniz birşey olursa yazabilirsiniz.

    tüm çocukların sağlıklı olması dileğiyle..

    25 mayıs 2019 10:09