yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    7 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    mimarlık okuyan süslüler bir bakabilir mi?

    kızlar ben şuan üniversite sınavına hazırlanıyorum çok uzun zamandır mimarlık istiyorum çizimim falan da iyi ama biraz gözümü korkutuyor. bana mimarlıkla ilgili derslerle ilgili biraz bilgi verebilir misiniz, hazırlık okuduysanız hazırlıkta ne gördüğünüzü falan. bir de kızlar şuan okuyabileceğim bir kitap önerebilir misiniz kitapçıda gezerken mimarlık tarihi tarzı kitaplar çok ilgimi çekiyor seneye de hazırlık olsun istiyorum teşekkürler şimdiden:)

    1. Hazırlık bölümlere özgü değil süslüm. Sınava girip kurunu belirleyeceksin ve o kurdan başlayarak normal ingilizceni öğreneceksin :)

    24 mayıs 2018 16:34

    2. Bir arkadaşım mimarlık okuyor, henüz 1. Sınıf. Çizim yeteneği önemli değil bölümde. Önemli olan yaratıcı düşünebilmek. Mesela ilk derslerinde öğretmenleri bir kağıda nokta çizmelerini söylemiş. Herkes bir afallamış, kimi küçük kimi büyük kimi sayfanın kenarında kimi sayfanın ortasında nokta çizip vermiş öğretmene. İçlerinden birisi kuş çizmiş, işte bu farklı düşünme yeteneği. Sonuçta kuş da noktalardan oluşuyor. Böyle zihin açan bir bölüm. :) Bu arada vize final dönemleri ağır geçiyor. Okulda sabahlıyorlar genelde projeyle uğraşmak için. Jüri de genelde acımasız oluyor, bir öğrencinin hazırladığı projeyi tekmelemiş öğretmen. Umarım iyi öğretmenlere denk gelirsiniz.

    24 mayıs 2018 16:36

    3. Proje derslerinde hocalar seni ağlatana kadar eleştiricek. Gecen gündüzün projen ve ödevlerin olucak. Yetenek çok ama çok önemli her ne kadar önemli değil deseler de. Ben yaratıcıydım ama yeteneğim yoktu. Çöp adamı bile çizmekte zorlanan birinden güzel çizim beklemek hata olur zaten. Hocalar hem yetenek önemli değil diyorlar hem de sanatsal şeylere bayılıyolar gölgelendirmeler sulu boyalar geçişler vs gibi. Ben 1 yılın sonunda depresyona girdim ve bıraktım. Pişman değilim kesinlikle. Ama ortamı ve arkadaşlarımı çok özlüyorum. Mimarlık okuyan çoğu kişi eğlenceli ve açık görüşlü.

    24 mayıs 2018 16:45


    4. sanırım hocadan hocaya da değişiyor, zevkleri farklı oluyor. arkadaşımın hocası boyalardan nefret ediyor çünkü. biraz hocayı tanımakla alakalı. ve daha çok sunuma önem veriyorlarmış, sus pus durursan projeni savunamazsan çok eleştiriyorlarmış.

    24 mayıs 2018 16:48

    5. Ben bitireli bir sene oldu ama hala hatırladıkça bileklerimi kesmek isterim. çizim yeteneği en fazla 1. Sınıfta işinize yarar, sonrasında daha teknik ve bilgisayardan ilerliyor her şey. Program bilgisi, 3 boyutlu düşünebilme ve bunu tekniğe dökebilme çok önemli. Ben 1. Sınıftayken el çizimi güzel arkadaşlar yüksek alırdı haliyle çünkü daha çok temel tasarım ve yaratıcılığı el çizimiyle ortaya çıkarma amaçlı, mimarlığa giriş mahiyetinde bir sınıf. Yaratıcılık, yetenek çok önemli bence de. Ben de o yeteneği olan insanlardan olduğumu düşünmüyorum ama okul öyle böyle bitiyor. Önemli olan severek yapabileceğinden emin olmak ve sevmeden okunacak bölüm asla değil. O 4 sene sosyal hayatım resmen askıdaydı, oda arkadaşlarım istanbulun bilinmeyen güzel yerlerini keşfederken ben maalesef hep yurt odalarında sabahladım. Hocaların taktığı hep bir şeyler oluyor. Onların kriterlerine göre tasarım şekilleniyor biraz da. Sürüneceksin süslü. Gerçekten sürüneceksin. Diyeceklerim bu kadar, her zaman mesaj atabilirsin:d 

    24 mayıs 2018 16:57

    6. 1.anonim ben ingilizce yanında bölüm dersleri de var sanıyordum teşekkürler aydınlattığın için:D

    Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim kızlad daha fazla gözüm korkmaya başladı ama yapabilirmişim gibi geliyor hala 😂😂

    24 mayıs 2018 19:36

    7. Ne yazık ki sadece çizimle olmuyor mimarlık. 3 boyutlu düşünebilme yeteneği ve yaratıcılık da gerektiriyor. Ben mezun olalı 10 sene oluyor. Ve hala nasıl bitirebildiğime inanamıyorum.

    Eğitimi de iş hayatı da zor mesleklerden.

    Derslere gelince hatırladığım kadarıyla:

    Teknik çizim

    Yapı elemanları

    Statik-mukavemet

    Matematik

    Yapı Fiziği

    Tesisat bilgisi

    İmar hukuku

    Şehir planlama

    Yapı Çözümlemesi

    Yapı Malzemesi

    Koruma - restorasyon

    Bilgisayar ortamında mimarlık

    Ve bir çok seçmeli ders var. Bunlara ek olarak her dönem verilen bir proje dersi var. Genelde haftada 8 saat oluyor. (4+4) Bu dersin 2 ara bir de final jürisi oluyor ve zaten mimarlık eğitiminin en zor kısmı da bu jüriler.

    10 dönemlik mimarlık eğitimim boyunca sadece 1 jüriye bir gün öncesinden bitirerek çıkmıştım. Onun dışında hep bir telaş, hep bir stres.

    Maliyeti de ayrıdır. Fotokopiye ve ozalite yatırırsın paranı. Renkli kalem biriktirmek hobi haline gelir.

    Maket yapmak zorundasındır. Eğlenceli gözükür ancak o maketi toplu taşımada okula götürürken anlarsın ne kadar eğlenceli olduğunu.

    Toplam 90 gün zorunlu stajı vardır bunlara ek olarak. (Benim zamanımda öyleydi yani.) 30 gün ofis, 30 gün şantiye, geri kalanı ister ofis ister şantiye olarak. Bununla ilgili günlük defter tutmak zorundasındır bir de.

    İş hayatına geçtiğinde rahatlayacağını sanırsın ama rahat bırakmazlar. Esnek çalışma saatlerine uyman gerekir. Bütün bürolar kapasitesinin üstünde iş alırlar ve bunun için mesaiye kalmak zorundasındır. Bunun için ek bir ücret almadığın gibi sigortan da asgariden yatırılır. Kısacası modern bir köleye dönüşürsün.

    Free-lance çalışayım dersin, işi bedavaya getirmeye çalışan müşteriler bulur seni.

    Daha da anlatırdım da yeri burası değil.

    Kısacası demir gibi sağlam sinirleriniz ve sabrınız yoksa bir daha düşünün derim.

    25 mayıs 2018 14:53