sorular içinde ara
yeni soru sor
son sorular
son cevaplar
kategoriler
  • süslü
  • moda alışveriş
  • kuaför & güzellik merkezi
  • sağlık
  • spor
  • gönül işleri
  • aile arkadaş ilişkileri
  • cinsellik
  • eğitim & kariyer
  • seyahat
  • pet
  • sanat
  • bürokrasi
  • diğer
10 yanıt
  • linki kopyala
  • şikayet et

ramazan geldi oruç tutmuyorum ofiste ne yapacağım ?

kizlar is benim isim 2 patron var 1i benim, 4 adet de calisan var. normalde ofiste her oglen sekreter yemek pisirir 6miz yeriz. 5i de sürekli oruç tutacakmış. sekreter geldi bana sordu sizin için her gün yemek yapayım mi diye. oruçlu insana eziyet olmasın diye yapmayın dedim. ama ben şimdi ne yapacağım. şu falan içerim kendi odamda ama dışarıdan yemek söylesem kokmaz mi? 10gibi ise gidiyorum 6 gibi çıkıyorum o arada çıkma imkanım çok yok aç kalır mıyım. odama kraker falan mı alsam? ay ne yapsam bilemedim yardım

1. Sandviç falan götürebilirsiniz aslında 

15 mayıs 2018 20:16

2. evden yemeginizi goturun odanizda yiyin. kokmayacak bir seyler olsun bence.

15 mayıs 2018 20:17

3. Sandviç götürmek mantikliymis aslında hem kokmaz da. Evden götürmek de masrafı az olur hem

15 mayıs 2018 20:22

4. füme etli sandviç, soğansız mercimek salata, peynirli siyez bulgur salata gibi tok tutan şeyler götürün.

15 mayıs 2018 20:25

5. Kavanoz içine salata türü yiyecekler de alternatif olabilir. Hem değişik şeyler yapabilirsiniz. Ben hamile bir is arkadasimin kokudan midesi bulanmasin diye böyle yapiyorum çoğu zaman.

15 mayıs 2018 20:25

6. Oruç tutan biri olarak size bu saygılı ve düşünceli davranışınızdan ötürü teşekkkür ederim süslücüm. Makarnalar ton balıklı veya tavuklu salatalar evde hazırladığınız meyveli yoğurtlar ya da akıp dökülmeyecek kabınız varsa normal yemek çorba tarzı ürünleri evden işe getirebilirsiniz.

15 mayıs 2018 20:29

7. Soğuduğunda da yenebilecek şeyler seçip evden götürebilirsiniz ocakta isitirken kokmamasi icin. Zeytinyağlı olanlar en ideali.

Bunun dışında söylendiği gibi salatalar sandvicler olur. Tek yemelii şeklinde yoğurt olur. Meyve olabilir aralarda acıkırsanız diye.

15 mayıs 2018 21:25

8. bence canınız ne çekiyorsa onu söyleyin o ne öyle yahu? sizin yediğinizden rahatsız olacaklarsa oruç tutmaya uygun değiller demek ki. ben rutinimi hiç bozmuyorum ofiste. 10 kişiyiz, 7 kişi oruç tutuyor. 11 ay nasıl gelip masamda kahvaltı yapıyorsam ramazanda da yapıyorum. nasıl öğlen yemeğimi ısıtıp yiyorsam mutfakta, yine yiyorum. çayımı suyumu da içiyorum. ben işe yeni başladığımda ramazdanda çay demlemiyoruz, kimse içmiyo ki demişti çaycı, 2 gün demlemedi 3. gün "ben içeceğim, anlatamıyorum sana galiba" diye kızdım sonra da kendisi de oruç tutan şefine söyledim. şimdi kimse içmese de ramazan aylarında da günde 3 kere yapıyor çayı. ben kendimi eğip bükeceksem o orucun onlara ne faydası var? oruç tutsam ben rahatsız olurdum karşımdaki kişi normalde davrandığı gibi davranamadığı için şahsen. oruç onların kendi istekleriyle yaptıkları bir ibadet sonuçta, sizi bağlayan hiçbir şey yok. canınızın çektiğini söyleyin lütfen.

16 mayıs 2018 13:54

9. Oruc tutmayanlarin hayati gercekten hic etkilenmiyor ramazanda, aynen normal hayatina devam ediyorlar vallahi evet ya.. 

16 mayıs 2018 14:24

10. ya bence de kendinizi bu kadar kısıtlamayın. tabi ki yemek yaptırmayın kimseye ama dışarıdan söyleyebilirsiniz kapınızı kapatıp yiyin. bu zaten nefsi kontrol etmek için yapılan birşey. siz nasıl onlara saygı duyuyorsanız onlar da size duymalı. biz bu kadar düşünceli davrandığımız için insanlar oruç tutmayanı linç edecek kadar yüz buldular. normal değil bu yapmayın lütfen.

16 mayıs 2018 16:42