yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    14 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    sizce iyi bir üniversiteden mezun olduktan sonra not ortalamasının ne kadar önemi var ?

    mesela daha sözel bir bölüm için boğaziçi daha sayısal bir bölüm için odtü diyelim. sizce bu okuldan mezun olup gayet vasat bir ortalamaya sahip olmak iş bulma şansını düşürür mü, yoksa okulun adı yeter mi ?

    1. Çok özellikli işlerde belki bakılıyordur ama Türkiye’de normal şartlarda işe alımlarda ortalama bakılmaz süslücüm. 

    Ama sana bir tavsiye, ilerde bu ablan gibi 30undan sonra master doktora yapmak istersin o lisans not ortalaması kabus gibi ölene kadar peşini bırakmaz. Ne yap et yüksek ortalamayla mezun ol. 

    17 ocak 2018 21:38

    2. Tabii ki bakılır. Bilkent odtü değil ama gene de trnin hatrı sayılır ünilerinden birinde  mühendislikteyim. İş bulma konusunda 2 ortalamalı odtülüler bilkentliler yerine 2.7 ortalamalı bizleri tercih ediyorlar. okulların artık ismi kalmış durumda. Hoca kadroları iyi değil eskisi kadar. Eskiden odtüde okuyan birinin iyi eğitim aldığı bilinirdi o yüzden tercih edilirlerdi. Ayrıca ortalama altı notlar genelde öğrencinin çalışmadığının göstergesidir. 

    17 ocak 2018 21:56

    3. mimarlık için söyleyeyim ortalamaya değil okula bakılıyor çünkü ekol meselesi. ben genelde çevremden okula bakılır diye biliyorum ama diğer meslekler adına konuşmayayım.

    17 ocak 2018 22:08


    4. hayır düşürmez -genellikle-. kendi üniversitemin, en azından hukuk, iktisadi idari bilimler ve mühendislik fakülteleri için söylüyorum, işe alımlarda, ne kadar çok staj yaptığınıza, mülakattaki hal ve tavırlarınızdan onlara ne kadar uygun olduğunuza vs.'e bakıyorlar. siz nasıl bir yerde çalışmayı hedefliyorsunuz bilmiyorum ama bahsettiğim yerler istanbul'daki legal500'e kayıtlı hukuk büroları ve büyük çaplı kurumsal -genellikle- yabancı şirketler. kısacası iş hayatına yönelik bir hırs görmek istiyorlar. yeni mezun bu insan, zaten deneyimsiz olacak diye bakmıyorlar, yaz stajlarına çok önem veriyorlar. bir de, hukuk fakültesinde mümkün olmuyor pek ama diğer fakültelerdeki çoğu insan son seneye az ders bırakıp yarı zamanlı çalıştılar. bol yaz stajı yapan, son sene işe giren insanlar epey fark yaratıyor yani.

    ayrıca benim bölümümden en top bürolara giren, en yüksek maaşla işe başlayan insanların içinde epey de düşük ortamalı kişi vardı. hepsi de iş hayatında başarılı olmak için çok hevesli insanlardı ve cv'leri hal ve tavırları işe uygun olduklarını -takım çalışması vs anlamında-, uzun çalışma saatlerine ayak uydurabileceğini gösteriyordu. 

    17 ocak 2018 23:07

    5. ha bu arada mühendislik fakültelerini de işin içine kattım ama bizim üninin mühendislik mezunlarından, doğrudan kendi alanlarına yönelik işlere başvuran pek olmuyordu zaten. onlar da şirketlerin finans ya da pazarlama bölümlerine falan başvuruyorlardı. yoksa üretimde, arge'de falan çalışmak isteyecek mühendisler bakımından işler değişiyor olabilir tabi, bizimkiler daha çok iktisat, işletme mezunlarının da girebileceği işleri hedefliyorlardı, o yüzden onları da dahil ettim.

    17 ocak 2018 23:09

    6. ay çok fazla yazdım ama görmemişim, yani ikinci anonime de hiç katılmadığımı belirteyim. işveren gözünden 2 ile 2.7 arasında ciddi bir fark olamaz ya:/. hani en top üniversitede değilsindir ama dereceyle mezun olursun neyse de 2 ile 2.7 arasındaki fark iş hayatındaki başarınıza yönelik nasıl bir gösterge olabilir? okulların adı da hala var hele ki odtü'nün nasıl olmaz.

    17 ocak 2018 23:13

    7. 2. Anonime katılmıyorum. Özel sektörde bakılmıyor ortalamaya falan. Hele deneyim kazandıktan sonra hiç bakılmıyor. Yüksek lisans vs için gerekebilir ama o da bazı bölümlerde geçerli. Yine de olabildiğince yüksek tutmaya çalışın ama not ortalamasından ziyade kendinizi ne kadar geliştirdiniz ve ne kadar sosyal aktiviteye katıldınız seminerler topluluklar vs bunlar daha önemli. 

    17 ocak 2018 23:29


    8. hic onemi yok. sadece yuksek lisans/doktorada burs almak istiyorsan etkiler yoksa onu da etkilemez. imza: 2.2 gpa mezunu

    17 ocak 2018 23:41

    9. Ben hic yok onemli olan iyi bir universite bitirmek sonra da yeteri kadar aktif dolu dolu bir insan olabilmek

    18 ocak 2018 00:17

    10. Boğaziçi mezunuyum görüşmelerde not ortalamasi konuşulduğunu hic hatırlamıyorum. Genelde staj, yurtdisi tecrubeleri ve okuldaki aktifliginle öne çıkabilirsin. Yurtdışı icin erasmus yoksa yurtdışı staji veya bi gönüllülük programı ayarlayıp gitmek gerek çünkü gerçekten çok ilgilerini çekiyor ve dil, uyumluluk vs için bi güvence gibi. Bunun dışında diğer suslulerin de dedigi gibi özgüven, hayatinla kendinle ilgili düşüncelerin planların önemli.

    18 ocak 2018 00:25