yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    36 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    turkiyedeki ozel universiteler hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    mesela bazilari ozellerin devletten daha iyi imkanlar sundugunu soyluyor. ama ayni zamanda apartman tarzi universiteler de artti. bahcesehir bilgi sabanci yeditepe bilkent beykent gibi okullar hakkinda neler dusunuyorsunuz? marmaradan istanbuldan daha mi iyiler? nasil bir siralama yapmak gerekir? ya da ise alirken bunlara bakiliyor mu? bolum mu daha onemli?

    1. hangi bolum icin konusuyoruz? bunu belirtirseniz daha iyi olur :)

    20 haziran 2018 21:41

    2. Üniversiteye göre değişiyor bence ama puanınız yetiyorsa devlet ünisi ilk tercih bence

    20 haziran 2018 21:43

    3. Burslu arkadaşlara sözüm yok. fakat bilgi beykent yeditepe bahcesehir gibi okullar gözümde babamın parasıyla okuyorum imajı yaratıyor.

    20 haziran 2018 21:44


    4. Bilkentte tam burslu okuma şansı olan varsa kaçırmasın

    20 haziran 2018 21:45

    5. süslücüm ben koçta okuyorum sevgilim de beykentte. bizim okul gerçek anlamda suyumuzu sıkıyor ama beykent için aynısını diyemem. sevgilim kendisi de diyo bizim okuldan herkes mezun olur diye. her özel okul aynı değil tabi ki. bilgi sabancı koç gibi okulların eğitim olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum ben çevremden bildiğime göre. her okulun eksisi artısı var tabi ki. imkan ve eğitim olarak konuşuyorum ben.

    20 haziran 2018 21:46

    6. Bölüme göre değişir ama ben bilkentin odtü itüden sonra gayet yazılası bir okul olduğunu düşünüyorum örneğin bi istanbul ünide mühendislik yerine bilkent belki tobb. Acıbadem ve koç tıp ise hacettepe cerrahpaşa marmara ege akdeniz üniden sonra yine gayet yazılabilir benim gözümde. Devletin gerek yabancı dil gerek gerekse okulun imkanları ne derece vakıf üniye yaklaşabilir. Ama iyi devletlerdeki akademisyenler ve okulun ismi için her zaman bi tık önde o çok ayrı.özetle orta halli devlet ünidense vakıf tercih ederdim ben ki öyle de yaptım 

    20 haziran 2018 21:49

    7. Bahçeşehirden mezun oldum, işe alınırken -mühendislik için konuşuyorum- bir dezavantaj yaşamadım. Hatta ingilizceyi nasıl kafama soka soka öğrettilerse akıcı bir şekilde konuşabildiğim için avantajını bile gördüm diyebilirim. İllaki vakıf üniversitelerine önyargıyla bakan yerler vardır ama çok şükür ki bana denk gelmedi.

    20 haziran 2018 21:56


    8. Susluler ozel bir bolum icin sormadim acikcasi. Genel bakis acisini merak ettim.

    20 haziran 2018 22:04

    9. Bence bölüm ve hedefler önemli.

    Ben de beykentteyim. Ve denildiği gibi para verip diplomamı alıyorum diye bir durum yok. Evet çan olduğu için derslerden geçilebilir, kolaylıkla çap yapılabilir ki bu çok büyük bir avantaj iki bölüm okuma hedefiniz varsa. Ortalamayı yüksek tutup, akademik devam edilebilir. Ama şöyle bir durum var; bu yıl online quizler kaldırıldı. Sınıfta oluyor artık. Ama söylentilere göre; çan sistemi ve quizler komple kaldırılacak. Geçme notu da 70 olacak. İşler zorlaşıyor. Artı devam edip etmemek tabii ki size kalmış ama devamsızlık yapan arkadaşlar çok sürünüyor bilginiz olsun. Ayrıca  okul ve bölüm kadar önemli olan bir şey daha varsa o da akademik kadro. Kadroya bakın, hocaları inceleyin. Ve en nihayetinde şunu unutmayın; hangi okulu seçerseniz seçin, kendinizi donatmak sizin elinizde. Ben okul harici seminer, eğitim, kursları hep takip ettim. Açığı öyle telafi etmeye çalıştım. İmkanım olsa Beykent’i seçer miydim hayır. 1997’de kurulup o günden bugüne bir adım yol katedememiş vizyonsuz bir okul ne yazık ki. Halbuki potansiyeli çok yüksek öğrencileri var, değerlendiremiyorlar. Tek dertleri para olmuş. Bilgi ve Bahçeşehir’e karşı daha ılımlıyım. En azından onların yurtdışı bağlantıları ve daha komplike sorunları var. Bizim daha kampüsümüz yok. 1 senedir inşaatın içinde okuyoruz, doğru dürüst ne kütüphane ne laboratuvar ne bir faaliyet var. Ayazağada başladığım okula Büyükçekmece’de devam ediyorum, hiçbir oylama yapılmadan zınk diye fakülteyi taşıdılar. Halbuki kampüse göre tercih yapan pek çok insan var. Neyse Beykent’i anlatmak sayfalar sürer. İyi düşünün, iyi taşının. Yolunuz açık olsun.

    20 haziran 2018 22:40

    10. Beykentte tam burslu okuyorum bende. Ders sayıları evet çok az başka okuldaki aynı bölümde okuyan arkadaşlarımın derslerine göre ancak akademik kadronun iyi olduğunu düşünüyorum.Diğer arkadaşlarıma kıyasla daha iyi bir eğitim aldım. Tabi bölüme göre değişir ancak hocalar eğer istekliyseniz birşeyler alma konusunda yardımcı oluyorlar. Büt yok beykentte bu arada sorun yapıcaksanız düşünün ama büte kalıcak kadar zorlanıcağınızı düşünmüyorum bir sıkıntı olmadığı sürece. Öğrenciler ise sınıfımızda kaç senedir geçememiş sürekli kalmış ve okulu kötüleyen tipler var, para verip geçebilceklerini düşünüp geldiler sanırım çünkü okula gelmiyorlar derslere girmiyorlar.Tabi ki bilkent ve bahçeşehir gibi seçenekleriniz varsa önceliğiniz onlar olsun özellikle bilkent :) ancak beykent daha uygun fiyatlı bir tercih eğer fiyat konusunda bahçeşehir,bilgi sizi zorlarsa beykenti seçebilirsiniz diye düşünüyorum. Hatta okulda bir hocamız bi dersimizi farklı bir şekilde işliyordu (uygulamalı ders) Bilkentte de bu ders böyle işleniyor değerimi bilin demişti,bilkenti övmüştü:)

    20 haziran 2018 23:51