yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    18 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    turkiyedeki saygin mesleginizi amerikada yasamak icin birakir miydiniz, tavsiyenize ihtiyacim var?

    turkiyede ortalamanin ustunde iyi bir meslegim var, es dolayisiyla amerikaya tasinmayi dusunuyorum ama amerikada meslegimi yapamayacagim. yesil kart alabilirsem daha dusuk gelirli de olsa is bulabilirsem calismayi dusunuyorum. turkiyenin bugunku durumunu dusunerek burada kalip iyi olan meslegimi yapmaya devam etmek mi yoksa amerikada olmak mi? calisip para kazanamama ihtimalim de var, bunu da dusunerek siz neye karar verirdiniz?

    1. Kalmazdım. Sırf krizden dolayı değil, Amerika bir cok imkan sağlayacaktır, daha gençken bir şeyler deneme şansınız var, tutmazsa Türkiyeye her zaman dönebilirsiniz.

    13 ağustos 2018 10:34

    2. Evet bırakırdım

    13 ağustos 2018 10:37

    3. soruya soruyla cevap veriyorum afedersiniz ama mesleğinizi orada yapamayacağınızdan emin misiniz? burada "iş imkânı az" denilen nice meslek aslında en çok iş çeşitliliği olanlar oluyor. benzer şekilde yapamayacağınızı düşünüyor olabilir misiniz? ortalamanın üstünde bir meslek evrensel yanı da olan bir meslek olmalı.

    13 ağustos 2018 10:45


    4. Bırakırımmmm. Arkama bakmadan, ayaklarımı popoma vura vura giderim hatta 

    13 ağustos 2018 11:05

    5. Bırakamadım. Döndüm. Amerika'da sefalet çekeceğime, Türkiye'de benim gibi eğitimli ve aydın insanlarla lüks hayatımı yaşamaya devam ederim dedim. Amerika'nın fakiriydim. Kendim gibi olan insanlarla takıldığım için çomarları görmüyorum. Mutluyum.

    13 ağustos 2018 11:30

    6. Amerika’da huzur içinde, istediğimi yapabildiğim, demokrasi olan bir ortamda garsonluk yapmayı, Türkiye de müdürlük yapmaya tercih ederim. Artık öyle bir hale geldi ki ülke ipini koparan bütün sapıklar alındı sorgusuz, mülteci ayağına bir de. En iyi semtlerde bile insanın başına neler geliyor artık. Üşütmemişti olmuş diyen Çomar kaynıyor. Böyle bir ortamda ne yapayım mesleği. Hayattan soğutuyorlar insanı.

    13 ağustos 2018 11:53

    7. 6. Anonim kendi arkadaşınızı kendiniz seçersiniz de yoldaki Çomarlara nasıl çözüm buldunuz merak ettim? Hani otobüste hakaret, taciz edilen kadın kendisini nasıl Çomarlardan uzak tutacak bu mantıkla onu da bir açıklarsanız çok sevinirim.

    13 ağustos 2018 11:56


    8. Avrupa olsa kesinlikle mutlaka git derdim ama amerika olduğu için geride kalanın var mı önemli diye sormak istedim. 

    Ben de çok ikilemde kalmıştım ama biraz fazla düşkün olduğumdan amerika korkutmuştu beni. Anneme babama bişey olsa koşup gelemem falan diye. Allah göstermesin, allah eksikliklerini yaşatmasın ama başımdan ayrılsalar yanlarında olamam, geldiğimde çok geç olur, defnine zor yetişirim falan diye düşünüp şişmiştim kahrolmuştum. 

    Bu tabi ki benim safsatam. Bol bol gelip gidebilirim her ay mutlaka uğrarım ya da zaten bizim öyle vıcık vıcık bir ilişkimiz yok diyor da olabilirsin okurken :) ayrıca skype, facetime herşey var günümüzde. Dediğim gibi benim endişem bu yönde olmuştu. 

    Ama amerikadır sonuçta. Bizde bir trilyon birime zor alınan evi 300 birime alırsın (new yorkta falan demiyorum normal şehirlerinde) , emeğinin karşılığını alırsın, misler gibi yaşarsın. 

    13 ağustos 2018 12:21

    9. ben 6.anonim. kendi arabam var, otobus comarina maruz kalmiyorum. amerikada 2bin dolar alip 1200'unu kiraya veriyordum. geri kalan 800 ile new york'ta yasayamazsiniz. insan bir yerden sonra comarini falan dusunmuyor.

    13 ağustos 2018 12:30

    10. Susluler ben dis hekimiyim, amerika malesef turkiyedeki tip ve dis hekimligi fakultelerini denk gormuyor yani calisma izni vermiyor. Calisabilmek icin sinavlari gecip 2 sene daha okumam gerekiyor ki amerikadaki universite fiyatlari ortada. Dis hekimligi olunca daha da pahali. minimum 90 bin dolar senelik, turkiye gercekleriyle bunu karsilayacak gucum yok ki gittigimde dolar kurunun daha da artacagini dusunuyorum. Yani kendi meslegimi yapmamayi goze aldim, ama bu kadar emek verip okudugun bolumunu nasil hice sayip amerikada daha dusuk bir meslekte calismayi goze alirsin diyen bir ailem var. biraz psikolojik baski altindayim. Ancak turkiyede de hic mutlu degilim

    13 ağustos 2018 13:45