yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    17 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    yazılım mühendisi olanlar?       ?

    merhaba bu yıl üniversite sınavına hazırlanıyorum ve kafamda bu bölüm var.sizce bu mesleği yapacak kişide olması gereken özellikler nelerdir,çalışma şartları/maaş nasıl çok merak ediyorum.istediğim üniversite izmir ekonomi veya atılım tam burslu.üniversite önemi ne kadar?cevaplayacak herkese çok teşekkür ediyorum 

    1. atılım da başka bir bölüm okuyorum. tek söyleyebileceğim gelme. yazılım zaten sadece özel üniversitelerde olan bi bölüm, tam burslu puanın yetiyosa gideceğin en kötü yer başkent olsun. bilkent falan önünü ciddi bi şekilde açar tabi. yazılım baya çalışma gerektiren, kısacası beyin yakacağın bi bölüm hatta mühendisliklerin içinde en ağır olanlardan. sınıf popülasyonunda kız sayısı en fazla 2dir genelde bu bölümde ve görece yeni bir bölüm sayılır türkiye için. iş imkanı iyi bence ve önü açık ama herkesin yapabileceği bir şey değil kendini geliştirip öne çıkarman lazım. benim gördüğüm yazılım okuyan insanlar genelde bölümde çocukluğundan beri bu işlerle haşır neşir olmuş, bölüme geldiğinde zaten kod yazmayı falan çoktan bilen tipler oluyo. bence baya bi araştır ona göre karar ver sonradan pişman olma.

    23 şubat 2018 23:27

    2. ingilizcem yüzde 90 önce onu tamamlayıp bir de almanca öğrenmek istiyorum kendimi geliştirmek açısından.Yazılım zaten çok az üniversitede var ankarada okumak istiyorum bu yüzden atılımı olmadı yaşar,izmir ekonomi yazarım diye düşünüyorum açıkcası standart derece bilgisayar bilgim var öğrenebileceğimi düşünüyorum ,kafam gerçekten karışık

    23 şubat 2018 23:47

    3. süslücüm ben sana kesinlikle bu mesleği tavsiye ederim. bilgisayar muh. oku ve üniversiten çok adı olan bir yer olmasa da kendini projeler yaparak hep geliştir. maaşlar türkiye ortalamasının çok üzerinde, 27 yaşındayım yeni 4 senem doldu iş hayatında ve 9000 tl net maaş alıyorum çok iyi yan haklar haricinde. önü çok açık bir meslek, merakın varsa hic düşünme. artık tüm kurumsal firmalar kendi bilgi teknolojileri departmanlarına sahip ve eğer alanında iyiysen iş bulamama diye birşey yok.

    24 şubat 2018 01:05


    4. Genellemek istemiyorum fakat benim bugune kadar gordugum yazilim isinde mesai saatinin cogunu ekrana bakarak kafa patlatarak gecireceksin. Insanlarla iletisimin minimum seviyede. Ben bu yuzden tamamen alan degsitirdim.

    24 şubat 2018 01:43

    5. Okulu bitirdikten sonra Türkiye’de kalacaksan hiç başlama derim mesleğinin hakkını yurt dışında alabilirsin sadece

    24 şubat 2018 02:14

    6. Herkese çok teşekkür ederim.Bilgisayar mühendisliği demişsiniz bunun hakkında da biraz bilgi verir misiniz?Açıkcası heves ettim biraz yoksa koddur vs bilgili değilim

    24 şubat 2018 15:33

    7. Bir de sizce şu an geleceği olan meslekler nelerdir? iş bulamama korkum var

    24 şubat 2018 15:34


    8. süslücüm yazılıma, kodlamaya ilgin varsa kesinlikle seçmelisin. yazılım sektöründe çalışıyorum yazılım mühendisi değilim ama dillere, basit işleyişe hakimim işim gereği. ayrıca kız kardeşim yazılım mühendisi. istediğin soruyu sorabilirim. sektör hakkında yardımcı olabilirim.

    yazılım önü en açık mesleklerden ve daha da etkin olacak. sadece biraz strese dayanıklı ve dikkatli olmak istiyor. istediğin tüm detayları ister buradan yaz ister özelden mesaj at. tanıdığım tüm okullu/alaylı yazılımcılara iletirim.

    24 şubat 2018 17:48

    9. süslücüm sırf adı güzel / önü açık / ilerde kesin iş bulurum diye minimum 5 yılını "ben bunu yapamıyorum" diyebileceğin bi bölümde harcamanı kesinlikle önermem. bu herhangi bi meslek için geçerli.

    yazılım mühendisliği için en basic olarak C programlama bilmen gerekiyor. daha önce hiç ilgini çekmediysen şu saatten sonra da pek ilgini çekeceğini sanmam. zira coder olanlar 12-13 yaşından itibaren bu alana kafayı kırmış insanlar oluyor. dediğim programı internetten indir. dev c/c++ diye geçiyor tam adı. sonra da programda neleri nasıl yaparsın, filan filan diye youtubedan videolar izle. baktın ilgini çekmiyor, başka mesleğe yönelmen gerektiğini anlarsın zaten. gerçi eğer aklında mühendislik okumak varsa zaten en kötü matlab öğreneceksin. kodlama dili de dev c ile neredeyse aynıdır.

    kıssadan hisse dev c/c++ mühendislik okuyacak biri için gereklidir. öğrenmeni öneririm ama konunun yazılım mühendisliği ile alakası yok:)

    24 şubat 2018 19:01

    10. c/c++ bir bilgisayar/yazılım mühendisi için kesinlikle gereklidir ama sevip sevmeyeceğini anlaman için c/c++ değil python öğrenmeni tavsiye ederim. diller değişir, önemli olan algoritma. hatta bence çocuklar için olan scratch ya da çok temel işlemleri yapan assembly* bile senin için daha uygun olabilir çünkü dediğim gibi şu aşamada en çok işine yarayacak dili değil yatkınlığının olup olmadığını anlamanı sağlayacak dilde kod yazmaya başlamalısın. 

    imza: bir c fanı :')

    *x86 değil mips öğrenmen daha doğru şu anda

    24 şubat 2018 19:31