yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    4 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    yurt disinda yuksek lisans icin burs almak?

    suslulerim iyi denebilecek bir okulda 3 uzeri ortalamaya sahinim. yurt disinda yuksek lisans yapip orada kalmak istiyorum ama ucretli okullarda okuma sansim yok. burs icin ortalama disinda neler gerekli? bu burs neleri kapsiyor? okurken calisiliyor mu? bu sorular aklima takiliyor cunku ailemin bunu karsilayacak durumu ne yazik ki yok ve kendilerine daha fazla yuk olmak istemiyorum. tecrubeli susluler yardimci olursaniz cok sevinirim.

    1. Daad burslarına başvurun

    21 nisan 2018 00:45

    2. Yurtdışında çok fazla devlet bursu var başarılı ve yabancı öğrencilere. Ben de bu sene gideceğim ama ben henüz üniversite aşamasındayım o yüzden yüksek lisans hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat bir bilgim bir de önerimi paylaşmak istiyorum. Yüksek lisansa lisansa olduğundan daha fazla burs seçenekleri var ve bir de yurtdışı eğitim fuarları oluyor büyük şehirleri dolaşıyor sırayla belli tarihlerde eğer ona katılabilirseniz çok ama çok faydalı olur, bütün şirketler bilgi vermek için çırpınıyor adeta. Eğer ki bu büyük şehirlerde yaşamıyorsanız da şehrinizde elbet yurtdışı eğitim ajansı vardır onlarla gidip görüşün mutlaka. Çekinmeden her şeyi sorun burs ücret vs.  onlar sizi kazanmaya çalışacak her halükarda. Kısacası bilgi edinmek için mümkün olan her yolu deneyin elbet kendinize uygun bir seçeneği bulacağınızı düşünüyorum. 

    21 nisan 2018 00:46

    3. İstediğiniz ülkeye bağlı. İngiltere almanya gibi ülkeler yl için burs vermemek adına ellerinden geleni yapıyolar çünkü gelip burda okulu yarım bırakıp okumazlar diye düşünüyorlar. Türkiyede yla başlayıp yurt dışına gitmeye çalışırsanız şansınız çok artar. 

    21 nisan 2018 02:51


    4. Yani bir sürü farklı burs var. Yabancı hükümet bursları diye googlelarsanız çıkacak burslar var meb üzerinden verilen, bunlar karşılıksız. Yine meble alakalı verilen bursun iki katı süre boyunca türkiye'de bir ünide çalışma şartı olan karşılıklı burslar var. Okulların tek tek kendi bursları var bunlar genelde okul ücreti verir, yaşam ücreti vermez. Jean monnet geri geldi diye biliyorum. O her şeyinizi her şeyinizi kapsıyor. İsveçin kendi bursu var herseyi kapsayan ama az kişiye veriyorlar (bir kaç sene önce 14 kisiydi). Aynı şekilde fransa için eiffel var ancak bunun için fransızca zorunlu mu yoksa fransa'da ingilizce masterlar var mı bilmiyorum bakmak lazım. Mühendislikse fransa için renault'nun falan bursları olabiliyor. Amerika full bright var. Ülkelere yine böyle tek tek bakmak lazım. Güney kore'nin var. "Bu burs neleri kapsıyor" pek doğru değil çünkü her burs hem başvuru şartları hem de kapsamıyla farkli. Ama Uzun lafın kısası var. Sadece aramayı bilmek lazım. Bursların mailing listleri oluyor. International scholarships falan yazarsaniz çıkar oraya mail adresinizle kaydolun. aynı zamanda türkçe olarak da googlelarsanız yine faydalı siteler çıkacaktır. İyi bir okul demişsiniz, sizden önce mezun olanlar nerelere nasıl gitmiş bunları araştırın.

    Çoğu ülke ogrenci vizesine part time calisma hakki veriyor. Genelde haftada 20 veya 24 saat.

    Bazi ulkeler diplomanizi aldiktan sonra 6 ay-1 sene iş aramaniz için oturma izninizi uzatıyor (mesela fransa, yanlis bilmiyorsam almanya) bazilari ise direkt diplomani aldin haydi bye diyor (ingiltere) o yuzden eger kalmak istiyorsaniz ek sure verenlerden secebilirsiniz. O yuzden ustte yazan daad (almanya) bursuna bakmak lazim.

    Genelde hocalarinizdan 2 referans mektubu, 1 motivasyon mektubu, Bazen research project gibi ne calisacaginiz uzerine bir yazi, Transkript, ogrenci belgesi, cv, bazi ulkeler saglik belgesi ister, dil belgesi (ingilizce icin toefl veya ielts).

    Bunlardan en uzun süren komik olmakla birlikte dil belgesi degil referans oluyor. cunku bazi okullar kapali zarfta postayla isterken bazilari internetten sifre gonderiyorlar ve hocanin doldurmasini istiyorlar. Postayla olunca hocanin kapisinda zarfi almak icin bekleyebiliyorsunuz ama şifreyle internetten kendi yazmasi gerekince useniyorlar mi bilmiyorum tamam yarin tamam öbür gün diye diye uzuyor. Son dakikaya birakmayin.

    21 nisan 2018 07:35