yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    8 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    yurtdışına nasıl gidebilirim? vize işlemleri nasıl hallolur?

    bunları gerçekten bilmiyorum süslüler, ülkenin hali de malum. yurtdışına sonradan gidip yaşamını sıfırdan kurmuş birileri beni aydınlatabilir mi?

    1. ben bunu imkansız olarak görmüyorum. zor mudur? tabi ki ama bu tamamıyla sizin karakterinize ve kendinize yaptığınız yatırımla alakalı. insanlarla iletişiminizin nasıl olduğu, kaç dil bildiğiniz, ortama uyum sağlamada nasıl olduğunuz ya da radikal düşüncelere sahip olup olmadığınızın önemli etkileri var. Benim arkadaşım ortalama bir üniversitenin kimya bölümünden ortalama bir notla mezun oldu. fakat arkadaşları deli gibi gezip tozarken kendisi dil kurslarından çıkmıyordu. liseden gelen ingilizce bilgisi vardı ama kendisi ingilizcenin yanına 4 senede almanca, fransızca, japonca ve ispanyolca ekledi. okul derslerinden daha çok öğrendiği diller için çalışıyordu. bunun yanında mesleğiyle alakalı her seminere katıldı. ondaki sertifika kimsede yoktur herhalde. microsoft programlarını herkes az çok biliyor artık ama o hepsini yalayıp yuttu. bununla da yetinmedi, işin içine matlab, R, sas gibi programları da ekledi. mezun olur olmaz da yurt dışına yaptığı ilk iş başvurusunda işe alındı. 

    eğer yurt dışına çıkmak, orada yaşamak gibi bir niyetiniz varsa bir artınızın olması gerekiyor. sonuç olarak şirketler sizin için çalışma izni gibi zorluklara girmek durumunda. bu zorluklara da girmeleri için sizin vazgeçilmez bir insan olmanız gerekiyor. şu devirde ingilizce bilmeyeni dövüyorlar. başvuran herkes ingilizce biliyor. sizin bu başvurular arasından sıyrılmanız lazım. bu da ancak kendinize yaptığınız yatırımla olur.

    tabi kendinize yabancı bir koca da bulabilirsiniz. bu da işin kolay yolu olur.

    25 haziran 2018 19:35

    2. Yabancı kocayı nasıl bulacağız peki o daha kısa yol şu an snsns 

    25 haziran 2018 19:54

    3. Kolay bir sey degil ama imkansiz falan da asla degil. Ben yuksek lisans için geldim ilk sonra sifirdan kendim calisarak kurdum burada hayatimi. Yuksek lisans icin bir miktar para babam verebildi ama her seyi karsilamaya yeterli degildi. Ilk basta kredi ile sonra çalışarak düzenimi kurdum. Almanya'da yaşıyorum. Kimse türk çalıştırmaz mantığı doğru degil. Çalıştırmayı tercih etmeyen insanlar olduğu gibi bunu önemsemeyen, aradığı nitelikte insanı bulunca pozisyon veren yerler de elbette ki var. Ben yillardir calisiyorum. Cevremdeki tek ornek de ben degilim. Sevgilimle birlikte geldik zaten o da calisiyor. Bircok milletten de arkadasim var buralara gelip hayat kuran, is bulan. Hatta 30'undan sonra gelmis iranli arkadaslarimiz var mesela ve mühendislerin her yerde dolu olduğu almanya'da mühendis olarak calisiyor biri.

    Bunun icin ilk yapmanız ve en cok onem vermeniz gereken sey gideceğiniz yerin dilini öğrenmek. Ingilizce ile avrupada anlasirim gibi bir düşünce cok ama cok yanlis. Ben ingilizce öğretmeniyim hatta ama almanca bilmesem kimse is vermez öyle söyleyim. Herkes dilinin konusulmasini, is yerinde iletisim sorunu cikmamasini ilk önceliğe koyuyor ve avrupa'da hollanda falan disinda ingilizce konusma orani sandigimizin aksine düşük. Konusmaya da istekli degiller.

    Dil konusu disinda ilk gidiste daha kucuk ve hayatin ucuz oldugu sehirlere yönelirseniz rahat edersiniz. Elinizde daha kolay para birikir. Duzeni daha rahat kurarsiniz.

    Dili ogrenmeye basladiniz, en azindan bir seviyeye geldiniz, gitmek istediginiz yeri de kararlastirdiniz diyelim. Tabii ki vize sorunu var. Vize cok kolay degil elbette. Bir amacınız olmali almak icin. Öğrencilik ya da sizi ise kabul etmiş bir pozisyon/şirket varsa en kolayı diyebilirim ki onun bile çok yıpratıcı prosedurleri mevcut. Belki boyle bir durum yoksa bile ilk planda öğrencilik basvurusu yapilabilir.

    Son olarak is aramaya dair Bir baska konu ise islere basvururken cvnizi yine o ülkenin dili ve standardinda yazip göndermeniz. Nasil olsa ing. Ogretmeniyim diye ingilizce yazilmis cvmi saga sola atiyordum ilk geldigimde ve dönüş alamiyordum hicbir yerden. Bir de cvniz ile birlikte destekleyici her belgeyi koymaniz işinize yarar. Aklima gelenler bunlar. Umarim bir nebze cevap verebilmisimdir.

    25 haziran 2018 21:24


    4. Oradan zor görünüyor sanırım ama inanın o kadar da zor değil. İs için olmaz demeden başvurun, harika bir CV ve cover letter hazırlayın ve başvurularınızı yapin. Vize içinde biraz evrak stresi oluyor ama her şey halloluyor. İngiltere’den bildiriyorum. Bir sey çok istendikten sonra mümkün :)

    25 haziran 2018 22:07

    5. Evet 9. Anonim almanya'da ingilizce öğretmenliği yapiyorum. Ilginizi ceken bir sey ya da sorunuz varsa mesaj atabilirsiniz:)

    25 haziran 2018 22:35

    6. cevaplayan herkese çok teşekkür ederim, almanya konusuna gelince, çok saçma gelebilir ama almanca öğrenemiyorum süslüler... ingilizcem her zaman iyi oldu, daha da geliştireceğim. baltık ülkelerini düşünüyorum yüksek lisans için, vize alma hakkımı bu şekilde elde edebilir miyim mesela? oturma izni kaç yılda verilir vs vs sorularım çok..

    26 haziran 2018 19:57

    7. avrupa ülkeleri özellikle bu mülteci olaylarından sonra bayağa arap saçına döndü gibi. Herkes eğitim sebebiyle gelip kalmaya çalışıyor ama bence söylendiği kadar kolay değil. bu söyleyeceğim almanya için geçerli ama çoğu ülkenin prosedürü genelde benzer olacaktır. öncelikle lisansa başvurmak istiyorsanız, almanca bilmek zorundasınız. ingilizce lisans verilen yerler gerçekten kısıtlı, türkiye´deki kadar yaygın değil. yüksek lisans ve doktora için evet ingilizceyle eğitim yapılıyor ama maddi kazancınız yoksa, öğrenci için aylık belirledikleri miktarı (almanya için yaklaşık 750 euro) karşılayabileceğinize dair garanti vermeniz gerekmekte. bu arada öğrenci vizesi 16. maddeye bağlı ve yarı zamanlı çalışma izni veriliyor. diyelim ki öğreniminizi bitirdiniz, 16. maddenin 4. fıkrasına göre yüksek öğrenimini bitirip iş aramak için oturma izni alabilirsiniz. bu oturma izni 18 aylık olup, almanın en büyük şartı 18 ay boyunca maddi imkanınızın olduğuna dair garanti verebilmeniz. konsolosluktan aldığınız uzun süreli vize 90 günlük olup, almanya´ya vardığınızda belediyeye kayıt yaptırdıktan sonra oturma iznine çevirebiliyorsunuz. öğrenci yıllarınız genelde yarım yıl olarak sayılacak (bazı eyaletler 0 diye kabul ediyor). işi bulduktan sonra oturma izni 18. maddeye göre (çalışma izni) ya da mavi karta göre verilmekte. bu durumda çoğunlukla 3 yıldan sonra kalıcı oturma iznine geçebiliyorsunuz (18. madde / mavi kart oturum yılları tam yıl sayılmakta). Eğer almancanız b1 seviyesindeyse süre kısalabiliyor. normalde 8 yıldan sonra vatandaşlığa başvurabiliyorsunuz (bazi durumlarda 6 yila kadar düsebiliyor). bu da yaklaşık 1 ile 1.5 yıl sürmekte. Almanya vatandaşlık konusunda gerçekten katı ve zor. duyduğum kadarıyla fransa´da 5 yıldan sonra vatandaşlık alınabiliniyor ama her yerde dil olmadan iş bulup yaşam kurmak için gerçekten çok şanslı olmanız lazım bence.

    26 haziran 2018 21:15


    8. iskandinav ülkeleri bu konuda nasıl, bileniniz var mı peki?

    26 haziran 2018 21:59