yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    10 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    yurtdışında nasıl yüksek lisans yapılıyor internette pek bilgi bulamadım?

    bir de bi sorum daha olucak, sizce evlenip yurtdışında yüksek lisans yaparak birlikte yaşamak ne kadar mantıklı

    1. 1.5 yıl hem para biriktirip hem ders anlamında çalışmayı düşünüyorum mezun olduktan sonra, çünkü toefldan falan verilen bursları alacak seviyede ingilizcem yok. bölüm uluslararası ilişkiler ve siyaset bilimi(biliyorum şakır şakır ingilizce konuşmalıyım)

    internette bulduğum bilgi ise şu şekilde, aracı şirketler sizi gönderiyor oraya da para veriyorsunuz vs. o yüzden kendi başına aracısız giden falan var mı diye merak ettim bi de şimdilik tam bir hedef değil sadece fikir olduğu için biraz yaşanmışlıklar dinlemek istediğim için buradan sordum süslücüm :)

    10 aralık 2018 00:33

    2. Tek tek okullara bakmaniz lazim. Topuniversities sitesinden yardim alabilirsiniz.

    Ayrica toefl burs vermiyor? Ingilizcenizi olsen bi sinav o. Eger yeterliliginiz yoksa yuksek lisans yapamazsiniz zaten. Ha eger bolumunuz ingilizceyse bazi okullar toefl/ielts talep etmiyor bile

    10 aralık 2018 01:46

    3. süslü merhaba. şuanda yurtdışında lisans öğrencisiyim ama lisansa kabul edilmezsem ilerisine hazırlık olsun diye yüksek lisansı da çok araştırdım. evet sizin de dediğiniz gibi aracı şirketler var onlar vasıtasıyla başvurmanızı öneririm. ama şirketi seçerken gerçekten titiz davranmanız gerek. kimi ücret alıyor kimi almıyor. tek başınıza da okullara başvurabilirsiniz ama süreç gerçekten karmaşık ve uzun, işini gerçekten bilen birilerinin aracı olması rahatlatıyor inanın. o yuzden tavsiyem bir şirket ile başvurmanız ama dediğim gibi seçmeden önce uzun ve detayli bir araştırma yapın. ve eğer bunu gerçekten istiyorsanız iyi bir ingilizce şart. 10 üzerinden minimum 7 diyelim. aksi takdirde kabul alamazsınız ya da aldınız diyelim okulda devam edemez çok zorlanırsınız.  onun dışında merak ettiğiniz başka bir şey varsa cevaplayabilirim bildiğim kadarıyla.

    10 aralık 2018 02:46


    4. Ortalamayi cok onemsiyorlar mi

    10 aralık 2018 04:28

    5. araci sirket mi, onlar ne bulacak yahu, lisans yuksek lisans bir mi? burssuz okuycam diyorsaniz, hangi ulke? universiteler pahali yurtdisinda, karsilayamazsiniz oyle kolay kolay? yasamin pahaliligindan bahsetmiyorum bile. toefl a girmeniz zaten gerekli basvuru icin.

    ikinci sorunuzu anlamadim,evli olcaksiniz yuksek lisans yapacaksiniz, yani? ayni okul ayni sehire mi basvurcaksiniz? olabilir, kabul alirsaniz

    10 aralık 2018 14:26

    6. o sirketler sizi gondermiyorlar para veriyorsunuz da. sadece araci oluyorlar, size gerekli belgeleri soyluyorlar, onlari hazirliyorsunuz, onlar kendileri yolluyorlar belgelerk okullana falan. bu daha basvuru asamasi. kabul almaniza hicbir etkileri yok bu araci sirketlerin. sadece her seyin tamam olup olmadigini kontrol ederler, belki belgelerin kalitesini arttirmaya yardimci olurlar o kadar. kendiniz okullarin websitelerinden gerekli belgelere bakip, kendiniz direk basvurabilirsiniz okullara.

    10 aralık 2018 14:30

    7. Toefl’ın burs vermesi??? Süslü sen çok yanlış gelmişsin ya. 

    Ben Almanya’da master yapıyorum. Buraya değişim programıyla geldim ve bölüme geçiş başvurusu yaptım ve kabul edildim. Kabul süreci, aynı şehirde olmama rağmen çok uzun ve zordu. Çünkü Alman bürokrasisi 😬 yurt dışından başvurmak elbette daha sancılı olacaktır. Uzun ve zorlu bir sürece hazırlanman gerek. Hangi ülke istiyorsun? Öncelikle buna karar ver. Amerika veya İngiltere’de yüksek yapmak ücretli. O kadar paran var mı veya bulabilecek misin? Bunları düşün.

    Bölümün dolayısıyla Avrupa’da da bir çok İngilizce master programı bulabilirsin. toefl veya ielts istiyorlar. İngilizcen ne düzeyde bilmiyorum ama istenen düzey 120 üzerinden en az 90 civarı.

    Not ortalamasına tabii bakıyorlar. Belirli bir min ortalama isterler. Her okulun farklıdır. 

    Sana tavsiyem önce maddiyat konusunu nasıl halledeceğine karar ver, sonra da ülke seçip araştırmalara başla. Her okulun başvuru tarihi ve koşulları farklı. Bunları listele. Ona göre çalışmalarına başla. 

    Kolay gelsin başarılar dilerim.

    10 aralık 2018 14:35


    8. Diğer sorunu atlamışım. Evlenip birlikte yüksek yaparak yaşamak tabii çok zor bir süreç. 

    1- ikiniz de aynı şehirde kabul almış olacaksınız

    2- maddiyat sorun olmayacak

    Bunlar varsa neden olmasın. Yapan arkadaşlarım var.

    10 aralık 2018 14:37

    9. Yüksek lisans için aracı şirket? Yapacağınız tek şey istediğiniz üniversitenin internet sitesinde yazan gerekli belgeleri toplamak, yine internet sitesinde yazan mail adresleriyle hocalarla iletişim kurmak, belki skypetan mülakat yapmak, bu kadar. Aracı kurum sizin için internet sitesinde girip orada yazan belgeleri söyleyecek siz de onlara binlerce lira vereceksiniz. Bana çok saçma geliyor. Yurtdışında iki kere tam burslu master yaptım, 2. Sınıftan beri sürekli burs duyuru sayfalarını sürekli gezer ne var ne yok ne istiyorlar bakardım (sadece son sene bakarsam bir sey gozden kacar ya da gec kalirim diye) 4. Sinifta basvuru zamanı gelince de okulun sitesinde istenen belgeleri topladım, basvurdum, dedikleri zaman da mulakata girdim bu kadar. Aracı kurum en az 22 yasina gelmis uni mezunu yuksek lisans isteyen birinin radarında bile olmamalı bence.

    10 aralık 2018 17:13

    10. hangi ulke, hangi universite, hangi bolum/konu? bunlara karar verin ve o yuksek lisans programlarini tek tek inceleyin. araci kuruma gerek yok. o sayfalarda bir yillik masrafinizin ne olacagindan hangi belgeleri gondermeniz gerektigine kadar her sey yaziyor. kafaniza takilanlari programdan sorumlu kisiye sorabilirsiniz, iletisim bilgisi genelde internette yazar.

    maddi olarak maalesef yuku cok fazla ve donup turkiyede calisacaksaniz maddi olarak bir karsiligi da yok. jean monnet, endeavour, fulbright, chevening... gideceginiz ulkeye gore b burslari arastirin. okullarin tutition fee indirimi seklinde burslari da olabiliyor onlari arastirin.

    yuksek lisansa evlenip gitmeyin. yurtdisi guzel tecrubedir, insani cok degistirebilir. 30'larinizin ortasinda degilseniz gidip tadini cikarin ve sonra nihai kararinizi verin.

    10 aralık 2018 20:05