yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (25664)
    • medya (188)

    25664. Bazı meslekleri icra ederken,  baş örtüsü, haç, burka gibi dini temeli olan -en nötr tabiriyle nasıl ifade etsem diye düşündüm ve aksesuarı olan demeye karar verdim-  aksesuarı olan insanların ne yazık ki işini canla başla sevse, alanının en iyisi de olsa bazen layıkıyla yapamayacağını düşünüyorum.  

    Diyelim ki psikolog olsun. Bu kişinin inancı doğrultusunda doğru veya yanlış gördüğü, ama aslında topluma genellenemeyecek görüşleri var. Ve karşısına gelen hasta da bunu, bu aksesuar sayesinde ayan beyan görüyor. 

     Yargılamak için söylemiyorum ama seansa koca bir duvar örerek başlamak değil mi?  Bu kişinin, çocukluğundan beri oluşan değer algısına, inançlarına taban tabana zıt bir hasta geldi, hasta, bu görüşe sahip olduğunu bildiği bir otoriteye nasıl güvenip de en derinini anlatabilir? Biri kalkıp gönül rahatlığıyla, ben homoseksüelim hocam der mi mesela?  Hocam ben seks bağımlısıyım diyebilir mi? 

    E o hasta da başkasına gider zaten gibi düşünebilirsiniz, ama anlattığım şey tam olarak da bu zaten. 

    33 dk önce

    25663. Saçını kestirip istediği gibi olmadı diye ağlayan insan iticiliği diye bir şey var. Çocuk musunuz? 

    Valla daha kuaföre gidip ağlayarak çıktığım bir gün olmadı, bu, saçımı hep beğenmemden kaynaklanmıyor. Kökünün bende olmasının bilincinden kaynaklanıyor.  Aklımda model yoksa "kes abi kafana göre" diyorum, aklımda bir model varsa "buna benzer bi şey kes abi" diyorum. 

    Neymiş, kırıkları için bir santim kes demiş de adam 3 parmak kesmiş. Eee?  

    Kısa saç kestirmeye gidip makası vurunca "aaaa valla gitti saçım" diye şok olmalar. E sen kes dedin.

     Evde kendi kendime bok gibi kahkül kesip aynaya bakınca kahkaha atmıştım, uzadı mı? Uzadı. Eee? Bu kadar da prenses olmayın.

    Bunun bi de saçının yanacağını bile bile açtırıp sonra ağlayan insan arsızlığı versiyonu var. Aldığınız kararların arkasında durun. Bu ne ya.

    5 aralık 12:16 5 aralık 12:25

    25662. Öhm öhm, amansız övücülük bittiyse araya giricem. Ankara epey kötü bir şehir.

    23 kasım 22:31


    25661. Ülkede kimse suçunu ve ihmalini kabul etmiyor, utanmasalar ölen aileyi suçlu çıkaracaklar insan gerçekten hayret ediyor...

    20 kasım 09:09

    25660. Bir hekim olarak, türkiye seyahatlerinde alüminyum fosfit zehirlenmesi sebebi ile ölen Böcek ailesine Allah rahmet eylesin, acil doktoruna dava açılması ile ilgili konuşmak isterim. Kantarın topuzunun kaçtığını düşünüyorum artık biraz. Halkın bilip bilmeden, yerli yersiz her durumda parlayan bu doktor nefretini napıcaz? Sosyal medyada bu konu hakkında o kadar saçma yorumlar gördüm ki. 

    Acil servisin belli başlı çalışma prensipleri vardır. Toksikoloji testleri yoktur. 

    Acil servise belki günde 50 tane besin zehirlenmesi gelir. Hastanın beyanı esastır. Ailecek şurda şunları yedik sonra hepimiz böyle olduk gibi bir hasta hikayesinde, bunun başka türde bir zehirlenme olabileceği fikri gökten zembille inemez. Bunu ön görmek için yapılabilecek bir test de yoktur. Hastanın genel durumuna yönelik tedavisi yapılır, kan değerlerinde, vital değerlerinde, genel durumunda ciddi sıkıntılar varsa ilgili bölüme konsülte edilir. Acilin kendine ait bir servisi de yoktur. İlgili bölüm, yatışı uygun görürse hastanın dahiliye/ pediatri gibi bölümlere yatışı sağlanır. Dahiliye/ pediatri'de bu kararı yine hastanın kan değerleri ve genel durumuna yönelik olarak alır. Aksi bir durum yoksa hasta tedavisi yapılıp taburcu edilir ve durumun kötüleşmesi halinde tekrar bir sağlık kuruluşuna başvurulması salık verilir. Derviş değiliz, gökten inmedik, gaipten haber almıyoruz. Hasta taburculuk verildikten sonra kötüleştiyse hekim ne yapabilir? 

    Onu da geçtim, günde 300-400 hasta bakan tek bir adet hekimi suçlayacağınıza da sağlık sistemini suçlayın. Çünkü ben 24 saatlik nöbet tutuyorum, günde 300 hasta baktığım senaryoda yemeden içmeden, işemeden, hiç durmadan hasta baksam bile bir hastaya ayırabileceğim süre 4.8 dakika.

    Hadi sistemi suçlamadınız, oram ağrıyor, grip oldum, rapor isterim, ayakkabı vurdu, saçım dökülüyor, tırnağım çok çabuk kırılıyor, kan vermeye geldim, demir baktırıcam, vitamin baktırıcam, sarı serum taktırıcam diye acil servis sistemini meşgul ve suistimal eden kendinizi suçlayın. Bir şey gözden kaçıyorsa da sizin yüzünüzden kaçıyor çünkü. Hiçbir hekim bayılmıyor gün içinde bir hastaya ayrılabilecek süre,yer, yatak ve ekipman sıkıntısı olmasına. Kimse bayılmıyor "5 dakikada ilaç yazdı gönderdi, yüzümüze bakmadı" diye arkasından konuşulmasına. 

    Bir zahmet grip olunca koştur koştur acile geleceğinize burnunuzu silip nane limonunuzu içip evinizde oturun mesela. Ben öyle yapıyorum.   Birinin bir hatası varsa da yardım ve yataklık eden de sizsiniz. Bu kadar.

    20 kasım 03:32 20 kasım 03:36

    25659. Kıla tüy diyen insanla kadına baaağyan diyen insan aynı zihniyet gibi geliyor. Orjinali kaba mı ki kibarlaştırmaya çalışıyorsunuz? Tüy ne arkadaşım, kuş muyuz biz? Kıl işte. İncesi kalını yok. Kıl bu.

    Tamam, bugün de kıllarınıza tüy diyerek kıllarınızın kalın olmadığını cümle alemin  bilmesini sağlayıp dünyayı kurtardınız çok şükür. 

    Kıl. Bu kadar.

    19 kasım 01:46

    25658. Pcosum yüzünden 2.5 aydır adet olmuyordum, dün kendiliğinden tekrar geldi. Adet sancısını bile özlemişim desem yalan olmaz 

    10 kasım 13:34


    25657. Artık bu "devamı part 20394050'te" olayının bokunun çıktığını düşünüyorum. İnsanlığa faydası olacak bir video çektiniz, sırf viral olsun, merakta bıraksın diye bu yaptığınız nedir? Kardeşim hayranın mıyım ben senin? Beklenti şey herhalde, takip edicem, bi de 1 hafta falan diğer part'ın ve hatta sonraki partların gelmesini bekliycem. Babababa. 

    10 kasım 04:39 10 kasım 04:39

    25656. Ah ahhhh. Eskiden en sevdiğim yerdi burası. İndirim bölümü sürekli aktifti en ufak indirim yazılırdı. Kızlarla wp gruplarından az diyet yapıp hiç zayıflamadığım zamanlar vardı. Şimdi ise dutluk. Soru cevapta milleti aşağılamak için cevap yazıp giden yazarlarla dolu bir yer. Giden de o istemedikleri kadınlar kulübüne gitti. En azından daha aklı başında insanlar ve moderatörler var.

    9 kasım 20:16

    25655. artık sarışın erkekleri daha çok beğeniyorum. ama böyle sapsarı

    23 ekim 13:01