yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    • girdiler (7)
    • medya (0)

    7. ojesiz gezmeyen birisi olarak önem verdiğim rutindir. Böyle bir başlık açılması çok iyi olmuş.

    Benim yaptığım 2 tip manikür var, birisi ojelerimi çıkardığımda tırnak şeklimde belirgin farklılıklar var ise (kenarı kırılmışsa, bir yere takılmışsa vs) törpü ile düzelttikten sonra arındırıcı el ovması ile tırnaklarımın çevresinden geçip oje sürmek. Asıl manikürümü ortalama 10 günde bir yapıyorum. Genelde duşa girdiğim güne denk getirmeye çalışıyorum, etlerim daha rahat yumuşuyor. Adım adım yazacağım

    1) o anda tırnağımda olan ojeyi çıkarıp ellerimi yıkıyorum tırnaklarım aseton ile daha fazla temas etmesin diye. Sonrasında demir törpü (evet, kötü olduğunu biliyorum ama cam törpü kullanamıyorum ben, kağıt törpüler de çok çabuk deforme oluyor. Tek yönde törpülüyorum her zaman tırnaklarımı) ile tırnaklarımı şekillendiriyorum. Sonra şu dikdörtgen şeklinde, 4 yanında da farklı işlevi olan törpü ile tırnak yüzeyimde pürüz varsa onları düzeltip shine kısmıyla tüm tırnaklarımın üzerinden güzelce geçiyorum. 

    2) mixup sulphur ya da dümdüz vazelin sürüp biraz bekleyip duşa giriyorum. Duşta direkt yok oluyorlar zaten ama en azından nemlendiriyor tırnak çevresini.

    3) duş sonrası mara'nın quick manikürü kullandım geçen hafta. Memnun kaldım ama eski kullandığım homemade aromaterapi arındırıcı el ovması çok daha güzel geliyordu bana. Mara'nın içinde şeker olduğu için ellerime getirmemeye çalışıyorum pek. Homemade'in içinde tuz olduğu için ellerimi de rahatlıkla ovalıyordum bununla ve çok memnundum etkisinden. Sonrasında itiyorum tırnak kenarlarımı. Etlerinden o an rahatsız oluyorsam kestiğim de oluyor ama nadiren kesiyorum.

    4) tırnak sertleştirici kullanıyorum düzenli olarak. Aslında neredeyse her markayı kullandım, en işe yarayan kesinlikle mavala. Ama ona o kadar parayı vermeyi istemediğim için ucuz olan herhangi bir tırnak sertleştiriciyi sürüp base coat olarak kullandığım da oluyor.

    5) oje kısmı. Genelde 2 kat sürüyorum. En çok pastel'in nude ojelerinden blush rengini, rimmel london'ın super gel ojelerinden 045 flamenco beach rengini ve kiko'nun 004 rengini döndürüp duruyorum elimde. Çok nadiren lila, asker yeşili falan sürdüğüm oluyor. 

    6) üzerine de bir top coat, bu ara flormar'ın extra days olanını kullanıyorum, güzel bir top coat arayışım halen devam ediyor.

    Voila! Manikür sadece bir kez dışarıda yaptırmış ve orada da acı tecrübeler yaşamış birisi olarak evde manikür yapmaya çok alıştım, terapi gibi geliyor.

    Bu ara kalıcı oje ve nail artlar kafamı çok karıştırıyor, gitmeyi düşündüğüm yerde susuz manikür yapıyorlarmış, oraya gitmek istiyorum. Bu ara evden çalışıyoruz ama ofisten çalışmaya dönersek gideceğim gibi görünüyor. 

    19 ekim 2021 09:09

    6. - öncelikle tırnak diplerime sulphur mix up tırnak bakım yağını sürerek tırnaklarıma yayıyorum, ben bu yağdan aşırı memnunum. gerçi bilmeyen kalmamıştır bu yağı ama yine de söyleyeyim, özellikle benim gibi sürekli uzun tırnak kullananlar, tırnak üstü soyulması ve kırılması yaşayanlar kesinlikle bir şans versin. aşırı berektli bir ürün 2020 yazında almıştım hala yarısı duruyor.

    - yağın emilmesini bekliyorum 5-10 dakika sonrasında tırnak eti iticiyle tırnak etlerimi itiyorum.

    - aslında tırnak eti itme aşamasından sonra tırnak etlerimi kesmiyordum ittirip bırakıyordum gayet de sağlıklı görünüyordu, bir kere başladım etlerimi kesmeye ve öyle devam ettim, alıştırdım kısacası ama sizin etleriniz ittirince sağlıklı görünüyorsa hiç kesme işine girmeyin.

    - etlerimi de kestikten sonra törpüleme işlemine geçiyorum, tırnağım kırılmadığı sürece tırnaklarımı kesmiyorum, kısaltmayı da şekil vermeyi de törpüyle hallediyorum. 

    - üç farklı törpü kullanıyorum, uzun tırnak kullandığım ve tırnaklarım yamuk uzadığı için detaylı şekil verme ve düzeltme işlemini önce metal törpüyle yapıyorum, bu detayları hallettikten sonra cam törpüyle üzerinden geçiyorum. son olarak da kağıt törpüyle törpü işleminden sonra tırnaklarımın ucunda kalan pürüzlü yerlerin üzerinden şöyle bir geçiyorum.

    - ve son olarak ojemi sürüyorum.

    benim manikür rutinim böyle süslülerim. bu arada sulphur yağı da mümkün olduğunca geceleri tırnak diplerime yedirip uyuyorum tırnak diplerim yumuşacık ve sağlıklı görünüyor, manikürümü yapmaya üşeniyorsam ve çok ertelediysem de manikürsüz tırnaklarımın kurtarıcısı oluyor. <3

    19 ekim 2021 01:20

    5. Parmex ya da Gülşah aseton ve pamuk ile mevcut ojelerimi silerim

    Ardından tırnaklarım çok uzamışsa eczaneden aldığım Solingen tırnak makasım ile tırnaklarımı kısaltırım

    Şekillerinin düzgün olduğundan emin olmak için Eklips Cam Törpü ya da Eklips Kağıt Törpü ile törpülerim

    Tırnak yüzeyini pürüzsüzleştirmek için Eklips 4 taraflı bufferı kullanırım

    Tırnak eti sorunum yok. Sadece önlem amaçlı hala ellerim kuruyken kendi yaptığım şeker-kahve-zeytinyağı karışımlı peelingi uygularım

    Ellerimi yıkadıktan sonra Neutrogena el kremi sürerim. (formülü yenilendi ve artık temiz içerikli)

    Son olarak tırnak etlerime aktardan aldığım argan yağını ya da kayısı yağını sürerim ve Rossmann'dan aldığım ahşap tırnak fırçası ile yağı tırnak etlerime yediririm

    Mavala çukur dolgusu baz (Ridgefiller) ardından dilediğim bir oje ve son olarak Mavala hızlı kurutan cila ile (MavaDry) manikürümü tamamlarım.

    29 şubat 2020 23:42


    4. Manikürü seven ancak bunu kuaförde yaptırmayı değil de kendim yapmayı tercih eden bir insanım. Etlerim 15 günde bir uzadığından , manikür rutinim de 15 günde bir oluyor haliyle.

    Öncelikle tırnaklarımı istediğim şekle sokuyorum, yani kısaltacaksam kısaltıyorum ya da sadece törpülüyorum. Sonrasında kuaför malzemeleri satan bir yerden aldığım manikür kabının içerisine dayanabileceğim sıcaklıkta sıcak su ve manikür tozu ekleyip , ellerimi içerisine koyup , etlerimin yumaşamasını sağlıyorum. 10 dakika sonra ellerimi çıkarıp tırnakların kenarlarındaki ve üstlerindeki etlere vazelin sürüp yediriyorum ve tekrar suyun içerisine koyup 5 dakika da vazelinli bir şekilde bekletiyorum. Ellerimi çıkardıktan sonra manikür havlumun üzerine ellerimi koyup tırnak etlerimi ittiriyorum. İttirme işleminden sonra parça parça olmayacak şekilde tırnak pensi ile tırnak çevresindeki etleri dikkatlice kesip temizliyorum. İki elim de bitince güzelce el kremimle masaj yaparak kan dolaşımının hızlanmasını sağlıyorum. Evdeysem ve sonrasında işim yoksa birkaç saat bekliyorum , işim varsa da hemen sonrasında tırnaklarıma kolonya sıkıp , yine mankür havlusuyla fazlalığını alıp ojemi sürüyorum. Benim de manikür rutinim bu şekilde ve gayet kolay , hızlı ve kendi ürünlerim olduğu için hijyenik oluyor. Her manikür sonrasında ise manikür pensimi ve törpümü alkolle silip temizliyorum, manikür havlumu da yıkıyorum.

    15 ekim 2019 23:01

    3. şu ana kadar hiçbir güzellik salonuna güvenemediğim için manikürümü evde yapıyorum. haftada bir yapmaya özen gösteriyorum ancak çok yoğun çalıştığımdan bazen bu süre bir miktar uzayabiliyor. hem tırnakların daha bakımlı görünmesi için hem de ojenin tırnakta daha güzel durması için manikür yapmayı gerekli görüyorum. ancak herkes manikür yaptırmak mecburiyetinde değil. tırnaklarınız orta uzunlukta, temiz ve güzel kesilmişse, bir de törpülenmişse bence bu bile kafi. yeter ki temizlik olsun.

    15 ekim 2019 17:49

    2. En sevdiğim aktivite olur kendisi :) manikür sonrasında gelen bir özgüven duygusu bir de yanında rahatlama hissiyatı paha biçilemez. vaktim varsa haftada 1, çok yoğun olduğumda da 15 günde bir mutlaka uğradığım yerdir. Manikür kadının terapi yeridir. bu sebeple gidilecek yerin konforlu, temiz; çalışanların güleryüzlü, içten olması önemlidir. 4 senedir aynı yere gidiyorum, yer değişikliğini bırakın manikürcümü bile değiştiremiyorum. eğer müsait değilse gün kaydırması yapıyorum.

    temizlik temizlik temizlik dedik. manikürde hijyen çok önemli. benim gittiğim yerde tek kullanımlık sular, bezler kullanılıyor; pensler ve makaslar da dezenfekte ediliyor. ama işini şansa bırakma ki ben öyle yapıyorum kendi manikür setimi götürüyorum.

    manikür sonrası yapılan el peelingi ise ohh misss duygusu uyandırıyor. en güzel stres attığım, galiba en mutlu olduğum yerlerden birisidir güzellik salonum :)

    15 ekim 2019 15:09

    1. ukte sahibi sevgili (yazar: sutlukahve).

    sözlük yazarlarının el ve tırnak bakım rutinleri diyerek tanımımızı yapalım önce (gizlinot: swh).

    manikürümü taze taze yapmışken gelip burada kendi rutinimi anlatayım ve diğer süslülerin rutinlerini okuyayım demiştim ancak bana kısmetmiş ilk girdiyi yazmak (gizlinot: swh).

    ben manikürümü yaklaşık bir 5 senedir kendim yapıyorum. manikür için sadece bir kere, o da ilk seferde, kuaföre gittim. aldığım sonuçtan memnun kalmıştım aslında ancak hem buna ayrı bir bütçe ayırmak istemediğim için hem de bu tarz bakım olaylarıyla uğraşmaktan keyif aldığım için bunu evde kendi kendime yaptığım bir rutin haline dönüştürdüm. ben etleri keserek ve haftada 1 kere manikür yapıyorum. haftada 1 kimilerine gereksiz geliyor ancak yaptığım manikür beni 1 hafta, maksimum 10 gün idare ediyor. bir de ben tırnak konusunda biraz takıntılı olduğum için o çıkmış et görüntüsüne en azından kendimde tahammül edemiyorum.

    daha kolay takip edilebilmesi adına etap etap gidelim istiyorum:

    -bazı insanlar tırnaklarını ellerini suda beklettikten sonra kesip törpüleyip şekillendirmeyi tercih ediyor ancak ben bu işlemi ellerimi suya sokmadan önce yapıyorum. bunu tercih etmemin özel bir sebebi yok, sadece alışkanlık fakat benim tırnaklarım kalın ve sert olmadığı için suda yumuşatmama gerek olmadan kolayca kesip şekillendirebiliyorum (gizlinot: uzun tırnak tercih etmiyorum ben, bunu kendimde ne hijyenik ne de estetik buluyorum. çoğu zaman kısa ve küt, nadiren de badem şeklinde kullanıyorum).

    -tırnaklarımın boyunu ve şeklini ayarladıktan sonra manikür kabına ellerimi kaplayacak kadar manikür suyu hazırlıyorum. manikür kabını çoğu yerde bulabilirsiniz aslında; gratis, rossmann vs gibi mağazalarda da var kuaför malzemeleri satan dükkanlarda da. 20 liradan fazla değildir diye düşünüyorum. manikür suyunun ise etlerimizin yumuşayabileceği kadar sıcak ellerimizin yanmayacağı kadar soğuk olması gerekiyor. ilave olarak tırnakları güçlendirmek adına 4-5 damla kadar limon damlatabilirsiniz. ben cildimdeki etkisini sevmediğim yüz yağlarını damlatıyorum bazen, bazen de bir parça shea butter ekliyorum. etlerimizin kalınlığına göre ellerimizi suda bekletiyoruz, benim için 10 dakika yeterli oluyor (gizlinot: bu aşamada tabii ki türk kahvemi yudumlayarak friends'in herhangi bir bölümünü açıp izliyorum çünkü evde manikür en büyük keyiflerimden biri swh).

    -etlerimiz tamamen yumuşayıp kesilmeye uygun hale gelince elimi manikür kabından çıkarıyorum, küçük bir el havlusu ile suyun fazlasını alıyorum ve elimi iki kat kağıt havlu üzerine koyuyorum. törpünün ucu ile tırnaklarıma ufak bir miktar vazelin (gizlinot: bendeki vaseline cocoa butter olan, sadece bu alanda kullandığım için evladiyelik) sürüp çok bastırıp etlerimi parçalamadan masaj yapıyorum, tek kullanımlık tahta tırnak eti itici (gizlinot: yine bunu da her yerde bulabilirsiniz, 50'li paketler epey iş görüyor) ile etlerimi itiyorum, solingen'in et pensi ile etlerimi koparmadan, çok derine girip kanatmadan, tek parça halinde kesiyorum. bunu bütün tırnaklarım ve tabii ki diğer elim için de yaptıktan sonra tırnaklarımın her birine lapitak’ın tırnak bakım kreminden sürüp iyice masaj yapıyorum.

    -buradan sonra manikürün kabası bitmiş oluyor aslında. ellerime bir el kremi sürüp kullandığım malzemeleri temizleyip kaldırıyorum ve özellikle de etleri kestiğim için tırnaklarıma bir 3 4 saat yatışma süresi tanıyorum. bundan sonra ellerime bir peeling uyguluyorum. ben yves rocher’nin peelingli el bakım yağını kullanıyorum ancak olmazsa olmaz değil, cildinize kullandığınız peelingi de kullanabilirsiniz hatta türk kahvesinin telvesini bile kullanabilirsiniz (gizlinot: tabii alerji durumlarına falan dikkat).

    -peeling işleminden sonra yine bir el kremi sürüp bu emildikten sonra eğer oje süreceksem oje sürme kısmına geçiyorum. bu aşamada ürün belirtmek anlamsız çünkü kullandığım ojeler ve base ve top coat'lar değişiyor.

    benim manikür rutinim bu şekildeydi. haftanın iple çektiğim zaman dilimlerinden birisi, ellerimi ve tırnaklarımı güzel buldukça garip bir şekilde mutlu oluyorum ben (gizlinot: swh).

    15 ekim 2019 14:20