girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (1430)
    • medya (32)

1430. dışarıda yemek yemeyi bırakmak. kafe restorant yerine sahile, parka gitmek veya birinin evinde toplanmak. yoğurt, reçel gibi gıdaları evde yapmak.

dün 16:01

1429. dışarda yemek yemek ve eve yemek söylemek.

26 eylül 12:20

1428. disarida yemek yemeyi biraktim. pandemiden bu yana tiksiniyordum zaten. su an hem pahali. hem de bu sekilde arkadaslarimla kafe restoran yerine sahil kenari vs gezilecek yerlerde bulusuyoruz

22 temmuz 12:21

1427. tüketmiyoruz kampanyasından artık hemen tüketmeliyime geçtik bile. enflasyonu bu şekilde artan bir ülkede hızlı tüketmemek saçmalık olur kanımca.

18 temmuz 08:27

1426. Tuketemiyorum ki keşke kendi inisiyatifimde olsa bu durum bıktım gerçekten bir şey alırken kırk kere düşünmekten,bunlar iyi günlerimiz gibi duruyor çok üzülüyorum

4 temmuz 17:31

1425. düşüncede güzel ancak uygulaması benim açımdan zor olandır. çok abartılı alışveriş yapan biri değilim, aslında biraz cimri olmamın da bunda etkisi var. fakat zaman zaman deli gibi alışveriş yapma, mağaza gezme isteği geliyor. malum güncel fiyatlara bakıldığında alınması en uygun şey uygun fiyatlı kozmetik ürünleri oluyor. artık kozmetik almak yok dediğim noktada kendimi rossmann'dan 2-3 ruj almış halde buluyorum. bu alışveriş ataklarını nasıl aşacağım bilmiyorum ama umarım bu şekilde hisseden tek ben değilimdir.

4 temmuz 10:28

1424. İnfluanzalar temmuzda her şeye zam gelecek anladık. Sanki şuan değil ihtiyacım olunca 100 lira fazla verip alsam zarardayim, şuan stok yapınca tüm dertler çözülecek. Sadece bı kalem ürüne zam gelmiyor. Ben böyle alışveriş yapıp rahatladigimi görmedim. Almak sadece daha fazla almaya itiyor. Krem ürünlerin 6 ay toz ürünlerin 2 yıl kullanımı var. Bı güneş kremi yedeklerim biter. Sanki yangından mal kaçırıyoruz. Bı senelik ürün stoklayinca gözümüzü seneye başka memlekette acicaz. İnfluanzalar linklerinizi sanki sadece bizim bütçemizi düşünüyormuş gibi atmaya devam edin bay.

4 temmuz 10:13

1423. Tuketim cok mumkun degil artik, bundan sonra amacim para biriktirmek.

birsey alirken kendime soruyorum, buna gercekten ihtiyacim var mi? dun ihtiyacim var miydi? yarin ihtiyacim olacak mi? onun yerine baska birsey ile idare edebilir miyim? zara indirimi vs hicbirsey almadim. iki terlik, kot sort ve iki elbise ile yaz geciriyorum.

gezmek, arkadaslarimla vakit harcamak ve isime odaklanarak daha guzel vakit geciriyorum artik. kafam daha rahat ve daha huzurluyum. vaktimi cok fazla gereksiz alisverise harciyormusum. influencer vs etkisi ile birsey almaktansa bir seye gercekten ihtiyacim oldugunda arastirma yapiyorum ve oyle aliyorum.

her ay belli bir butce ile yatirim yapiyorum. yatirim ile ilgili kitaplar okumaya basladim. yeni bakis acilari kazandim. tavsiye ederim susluler...

mesela, bir urunu indirimde diye 100TL iken 75TL ye alinca seviniyoruz. Aslinda indirimli almis degil 75TL ni harcamis oluyorsun. Gercekten ihtiyacin var mi sorusu cok kritik...

2 temmuz 22:26 3 temmuz 00:38

1422. uzun zamandır tüketmediğimi söylemiştim. buna ilk olarak maddi nedenler neden olsa da, artık gerçekten ihtiyacım olmadığını fark ettim. gerçekten bir ruj, bir rimel-far ve bir allıkla oldukça basit ve minnoş makyajımı yaptım. hem gece hem de gündüzü kurtarıyor rujun rengine göre.

28 haziran 02:36

1421. İnfluencer reklamlarıyla isim yapmış markalardan almıyorum hicbirşey. Sinoz,newwell,procsin. Bunlar ve niceleri reklamlardan önce birmilyoncularda satılmıyorlar mıydı? Birsürü şikayetleri var şikayetvar da, ama influencer bir kadın kendi markasını çıkarıyor veya iki kurus alıp bunları tanıtıyor hemen satışlar artıyor. Nez diye bir kadın zayıflama ürünü çıkarmış çocuklar için şaka mıdır? Bilinçli tüketici olmak gerek,etrafımızı uyandırmamız lazım. Hala herbalife vs tüketiyorlar,saadet zincirine para kazandırıp içorganları berbat ediyorlar. Onları kullanıp birşey yememek yerine, onları kullanmasanız da aynısını yaparsınız zaten. Maalesef hızlı verilen kilo hızlı alınıyor... Senelerdir mucizeler hayaller satarak ceplerini doldurup insan sağlığıyla oynuyorlar .

28 haziran 02:32