1. aklıma ilk tatlı falan değil de istanbul rumeli hisarındaki aşkla kavaltı yaptığım mekan geldi ah okul bitse de gene gitsek

  • linki kopyala
  • şikayet et
13 haziran 2016 04:09

2. Manzarası ve muhlaması için gittiğim kahvaltı mekanı. Genel olarak kahvaltılıklar güzel, porsiyonlar yeterli. Bir tek bal-kaymak istediğimde kaymak ufacık gelmişti biraz bozulmuştum.

Bunların dışında acilen masalarını değiştirmeleri ve mekanın elini yüzünü düzeltmeleri lazım.

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 haziran 2018 05:23

3. Şimdi efendim bu lokma tatlısı kızgın yağda kızartılıp şerbete atılarak yapılan bir hamur tatlısıydı en son bıraktığımızda.

Şimdi bir takım başkalaşımlar geçirerek "yeni nesil lokma" oldu. İçine çikolata pörtletiyorlar,üstüne tekrar çikolata sosu,oreo parçacıkları,fındık,fıstık,hindistan cevizi derken ben orda bayılmışım.

Ben ki yılların b.k boğazıyımdır. Kahvaltıda noodle üstüne çiğ köfte üstüne dondurma yemiş bir insanım bunu ben bile yapamam. Yağda kızartılmış şerbetli tatlıyı çikolatalara bulamak benim hayal gücümün sınırlarını zorladı.

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 mayıs 2019 01:03


4. Bir anlık gafletle çikolatalısını denediğim tatlı. Resmen güzelim lokmaya hakaret etmişler. İğrenç kızartma yağ kokan dışı sert hamurların içine ucuz çikolatamsi bir sıvıyı doldurmuşlar. Üzerine de o ne idüğü belirsiz çikolatamsi sivinin biraz daha yoğun halini dökmüşler. Üstüne de fındık fıstık bir şeyler serpmışler. O yağ kokan topları yerken bir yandan da çikolata tadını algılayabilmek için çaba gösteriyorsunuz. Bir daha asla.

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 mayıs 2019 02:03

5. genelde elle döküleni (gizlinot: yazar burada makineyle dökülenlere atıfta bulunuyor ), yani anam babam usulü olanı sevdiğim, iki taneyle beni nakavt etse de, üstüne tarçın dökerek yemeyi tercih ettiğim güzide tatlı. şurubunu çok tatlı yapıyorlar bana göre çünkü. izmir deyince ilk akla gelen şeylerden biri malum. eskiden bomba falan yoktu, biz lokmayla büyüdük desem yeridir herhalde.

bir de lokma demişken izmir'de bu kadar meşhur olup da, para etmeyen başka bir şey yoktur herhalde. gerçekten burada pek para verip de alınmaz lokma. sokağa çıktın mı nerede bir insan topluluğu gördün, bil ki hayır için lokma dökülüyordur. buralarda (gizlinot: ege'nin birçok şehrinde mesela en yakını manisa. orada şurupsuz dökülüp kese kağıdına konularak dağıtıldığını gördüm. üstüne de pudra şekeri ekiliyor hatta) hayır yapmak deyince lokma dökülür genelde çünkü. hemen git onların arkasından. güne giderken yolda kuyruğu görüp de sıraya giren süslü teyzeler, kahveye ya da camiye giderken birden kendini kuyrukta bulan amcalar, öğrenciler derken daha kimler kimler olur lokma kuyruğunda. yeni dökülen lokmaları evden getirdiği tencereye doldurmak için araya kaynak yapan komşu teyzeleri de unutmadım tabii. evdeki misafirler sırada bekleyen insanlardan daha önemli sonuçta (gizlinot: ironinin dibine vurduk böylece ). ne çok anım var bu lokma konusunda anlatamam. eskiden utanırdım sıraya girmeye, yanımdakiler zorla sokardı beni. sonra arada girip almaya ben de başladım o an işim yoksa.

neyse lokma demişken karşıyaka'da yaşayanlar bankalar sokağındaki sami bey pastanesini bilirler belki oranın lokması çok güzeldi. şimdilerde kafe olmuş orası yandaki yerlere özenerek. yalnız lokmacılığa devam ediyorlar sanırım hala sipariş üzerine.

unutmadan bir de ayvalık'ta cunda adasında bir pastane var adını unuttum şimdi, ama onun da lokması çok güzeldir. onlar minik minik yapıyor bizim buradakilerden farklı olarak. hatta o pastanenin dondurması da çok güzel oluyor. gidince orada sakızlı dondurma ya da lokma yemek adanın bir nevi adetlerinden.

bu kadar uzun uzadıya lokmadan bahsetmişken, yeni nesil lokmalar bana göre lokma değil onu da söyleyeyim içimde kalmasın. çikolata birçok yerde lezzet katan bir şey, ancak lokma bunlardan biri değil. bazı şeyler olduğu gibi kalmalı bence.

gece gece hem ramazan dolayısıyla hem de hamileler ve de diyet yapanlar başta olmak üzere canı çekenler olduysa kusuruma bakmayın artık.

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 mayıs 2019 03:17

6. Evet biliyorum taze olanı çıtır çıtır çok güzel amaaa lütfen yemeden önce şu aklınıza gelsin; yalnızca 1 adeti 78 kalori. Şimdi bırakın o lokmayı elinizden

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 mayıs 2019 03:50

7. ne oldu da bir anda her köşe başında bir lokmacı açılmaya başladı hiç anlamadığım tatlı. birkaç yıl önceki trileçe çılgınlığını kim başlattıysa bence bu lokma işinin arkadında da o var. dış güçler olabilir, kalori lobisi

hmm...

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 mayıs 2019 10:31


8. yeni nesil olanını hiç denemediğim ve denemeyeceğim ama orijinal haline bayıldığım şerbetli tatlı.

çayın yanında ne kadar güzel olur ya :( bana hep yazı hatırlatır.yazın çeşmede ailece akşam oturmuşuz, biri çarşıya gidip almış lokmaları biri çay demlemiş falan.. pöfür pöfür eserken yiyoruz. allahım tekrar nasip et be..

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 mayıs 2019 11:02

9. Lokmaya para verildiğini gördükçe ağlayasım geliyor :'(

İzmir-Manisa çevresinde özellikle cuma günleri her sokakta lokma dökülüyor arkadaşlar hayır olsun diye, gidip istediğiniz kadar alıp yiyorsunuz. Lokmacılar bireysel satış yerine böyle hayır yapmak isteyenlere hitap edecek şekilde ünlü olsaydı keşke. Bizim burada ölümden düğüne adaktan güzel habere her şeye lokma döktürüldüğü için... Güzeller güzeli lokmayı da kapitalizme kaptırdık. Ama bizim buralarda tutmaz tabi. İsterse dünyanın en güzel lokması olsun kimse gidip de para verip almaz. Onun usulü gidip kese kağıdına yiyeceğin kadarını koyup, hayır sahibi yakınlardaysa kendisine yoksa lokma döken kişiye Allah kabul etsin deyip ayrılmaktır.

Ayrıca lokma tatlı değil tuzlu yenir. Yanında zeytin, peynir, pekmez ve gül reçeli... Olsaydı şöyle susamlı çıtır bi lokma alsaydık kiloları

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 mayıs 2019 11:33

10. bir izmirli olarak bu zamana kadar hiçbir zaman para verip de yemediğim tatlı. yeni konsept lokmalara da bu yüzden karşıyım.

  • linki kopyala
  • şikayet et
23 mayıs 2019 17:14