2.
hazır prag´a gelmişken alıp denediğim fondoten kendisi. Suratımda yaklaşık 7 saattir duruyor ama az biraz fondotenle haşır neşirseniz 3-5 saat bile yeterli olabiliyor. Kutudaki bilgilere ve 7 saatlik deneyimlerime göre:
-prag´daki kendi mağazalarında güncel fiyatı 269 CZK (yaklaşık 10 euro ama para bozdururken 1 euro 24 CZK civarında olduğu için 11 euroya tekabül ediyor diyebiliriz).
-50. yılları için yapmış oldukları özel tasarımlı kutudan aldım (mağazada sadece bundan bulunuyordu). Ürünün adı: Dermacol Make-up cover.
-hypoalerjik, spf 30, koruyucu madde içermiyor (kutuda yazan). 30 g lik bir tüpte geliyor ve ömrü 24 ay.
-kutuda yazılana göre (benim anladığım kadarıyla) concealar olarak kullanılması öneriliyor. İsteğe bağlı olarak tüm yüze de uygulanabilir yazıyor.
-içerisinde %50 pigment içermekte.(gizlinot: oha! )
-yüksek kapatıcılık ve kadifemsi bir bitiş idda ediyor. Kapatıcılığına diyecek birşeyim yok ama kadifemsi olduğunu düşünmüyorum.
-içerik listesi: titanıum dioxide, paraffinum liq., paraffin, cera microcristallına, bht, petrolatum, alümina, glycerin, glyceryl stearate, talç, silica silycate, parfüm, +/- cl77492, cl77491, cl77499.
- paraffin tabanlı bir ürün olduğu için yüzünüzü 2 aşamalı (önce yağ sonra su bazlı) teknikle temizlemenizi önermekteler (redditten bir yorum bu, katılıyorum).
-altın renkli metal bir tüpte gelmekte. tüpün dış kısmını ellemekten pek hoşlanmadım, fazla pütürlü bir yapısı var.
-azı karar bir ürün. ufacık bir miktar bütün yüzünüze yetmekte.
-suratiniza yağlı boya sürmüşsünüz gibi bir yapıya sahip ancak iyi bir teknikle çok iyi bir makyaj yapabilirsiniz. çok çok ince sürülmesi gerekiyor. paraffin bazlı olduğu için büyük miktarda pudrayı tutabilir, gene de cakey görünümü yaratmamak adına orta karar bir miktarda üstünden geçin derim. ya da loreal infaillible make up spray tarzı matlaştırıcı bir makyaj sabitleme spreyi denenebilir.
-yapısından dolayı mimik çizgilerine dolmakta.
-bende çoğu spf içerikli fondotenler oksitlenirken bunda öyle bir sorun yaşamadım.
-Altına baz sürmeden uygulamama rağmen gözeneklerimi olduğundan daha az belli etti.
-bulaşma konusunda başarısız, gene yukarıda bahsettiğim gibi sabitlenmediği için olmakta.
-yanaklarım normal dursa da t bölgem inanılmaz parladı 1-2 saatte. Üstünden tekrar pudra ile geçtim ama bu sefer cakey olmaya başladı.
-renk konusunda biraz zayıf, oradaki bayanın yardımıyla 208 numarayı aldım. En açık 207 diye geçse de 208 en açık rengi. Biraz bejlik içeriyor.
-her zamanki gibi sabah rutinimi yaptıktan sonra en son eucerin 30 spf anti aging kremi sürdüm. 2-3 dakika bekledikten sonra makyajıma başladım (baz kullanmadım) ve mac select sheer pudra ile sabitledim.