yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (26)
    • medya (1)

    26. X branş öğretmenliğinden mezun olup Y branşında 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım. Bu süreçte bu alanım olmayan branşta 80 saatlik bir kurs aldım sadece.

    Şimdi ise ne oldu? Kendimi branşım olmayan Y de daha yetkin hissediyorum. Y branşında yetkin hissetme sebebim bu süreçte her şeyi öğrenebilmem değildi elbet. Kendi branşımda ne kadar yetersiz, konunun dışında kalarak mezun olmuşsam artık diğer branşın biraz içine girmem bana daha yetkin hissettirdi.

    Yani kısacası öğrendiğimizle bütünleşmeden, bilgileri ve tecrübeleri özümsemeden alıp gidiyoruz diplomayı. Ana başlığı bilmeden şuursuzca alt başlıklarda kaybolduğumuzu, ezberle günü kurtardığımızı düşünüyorum.

    21 mayıs 2019 16:49 21 mayıs 2019 16:50

    25. öğrencilerin ailelerinin de bu duruma yorum yapması ve gerekirse çocuklarının isteklerine göre seçimlerini resmi yerlere iletmeleri gerekiyor. Kendi ailemden biliyorum ki, kardeşim veya ben okulla alakalı bir sorunla karşılaştığımızda kesinlikle seslerini çıkarmaz okula dahi gelmezlerdi, sadece telefonla öğretmenle görüşürlerdi.(gizlinot: Bu sebepten okul hayatım boyunca çok haksızlığa da uğradım buna göz yuman ve işin içinde olan hiçkimseye hakkımı helal etmiyorum.) ailelerin çocuğu okuldan gelince hiçbir şey bilmediğini fark edince nasıl sakin kaldıklarını da anlamıyorum. İlkokuldan üniversiteye kadar hatta üniversitede bile yabancı dil adı altında İngilizce dersi alıyoruz, henüz okulda öğrendiğiyle üç cümle arka arkaya kurabileni görmedim. Din dersini falan zorunlu yapacaklarına keşke iletişim ve benzeri günlük hayatta insanların ihtiyacı olan dersleri ön plana alsalar belirli bir yaş grubuna daha iyi olur. Din dersi olmasın demiyorum ancak “Din kültürü ve ahlak bilgisi” adı altında verilen bir derste ben din kültürünü veya ahlak bilgisini öğrendiğimizi düşünmüyorum. Müfredat zaten berbat çoğu derste, gündelik yaşamda herkesin derdi olan olguları da zorla öğretmeye çalışmaları ayrı bir bela.

    Böyle olmuyor ülkedeki çocuklarda dahil herkesi döve döve din dersine sokalım. Ahlağa dair hiçbir fikri olmayan çocuklara anlamadığı dualar ezberletelim. Sonra sokak hayvanına bir kap su vermeyi veya muhtaca yardım etmeyi insani bir görev değil bir lüks olarak görmesine sebep oluruz anca.

    19 mayıs 2019 19:35

    24. (bkz: 404 not found)

    2 temmuz 2018 20:41


    23. çocuklarınızın gün geçtikçe salaklaşması için her gün özenle değiştirilen sistem.

    2 temmuz 2018 16:53

    22. geçen bir tweet gördüm, eğitim sisteminin iki tane şeye ihtiyacı var, eğitim ve sistem diyordu. trajikomik.

    din dersi saatleri 1 saat artırılmış ve bilim dersleri ise azaltılmış. yeni yetişecek nesile ve haliyle ülkenin geleceğine çok ama çok üzülüyorum. sanırım eğitim sistemi bu kadar bozulmadan mezun olan son nesil biziz.

    2 temmuz 2018 14:48

    21. liselere giris sinavina giren ogrencilerin tercihleri arasina imam hatip lisesi ya da teknik meslek liselerini yazmak zorunda olduklari egitim sistemi. 

    26 haziran 2018 12:12

    20. Okulumuzdan birinin aşırı sınav stresi yüzünden şeker hastası olmasına neden olmuş sistemdir.

    Ogretmenimizde tercih döneminde tıp yazmaya zorlanmış ve ya tutarsa diye strese girip ülser olmuş.

    Daha böyle ne kadar örnek vardır kim bilir.boyle saçma sapan uygulamalar yüzünden daha 16-17 yasinda olan insanların geleceği mahvoluyor.

    Ölüyüm ama şu bölümü kazanıyım diye çalışanı bile biliyorum ben.Ve kazanmış bu kişi ama 4 ay sonra ölmüş.Garip dimi,insanın gulesi geliyor ama bir sınav hayatımıza denk gelir olmuş artık.

    Çalışan yapar falan denir ya, çalışan da yapamıyor hatta en çok çalışan Yapamıyor.Çünkü stres,sınav stresi diye bir şey var.Yazık halimize.

    25 kasım 2017 21:14


    19. çorap değiştirir gibi değiştirilen sistemdir.

    13 kasım 2017 00:08

    18. bir 12. sınıf öğrencisi olarak artık sorgulama, isyan etme evresini bu senenin başlarında bıraktım. yoruldum çünkü artık. 88 defa daha da değiştirseler sistemi 88'inde de "eyvallah" diyeceğiz, el mahkum. tyt ilk geldiği gün derste canlı yayını izliyorduk. ana mantık anlatıldıktan sonra açtım, türkçe çözmeye başladım. yani artık en çok çalışan değill değişime en kolay adapte olabilen kazanıyor. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

    12 kasım 2017 19:00

    17. Zamanında okuduğum bir tweet özetliyor bu başlığı: Türkiye eğitim sisteminde iki şey eksik; eğitim ve sistem.

    12 kasım 2017 02:13