Erkek tipi saç dökülmesinde kullanılan meşhur minoxidil'in mantığı, saç derisindeki kanlanmayı damarları genişletmek yoluyla arttırmasıdır. Minoxidil aslında hipertansiyon hastalarına verilen, ağız yoluyla kullanılan bir ilaçken saç çıkarma etkisi tesadüfen keşfedilmiştir.
Bu toniğin de mantığı aslında bu damar genişletme ve kanlanmayı arttırma prensibinden geçiyor. Tabii ki bir minoxidil kadar etkili değil ama etki gösterecek kadar da işini başarıyor. Burada asıl işi yapan, birçok kişinin de "kafa derimi ferahlattı" diye etkisinden söz ettiği "mentol" ve "alkol". Kafeinin de saç köklerini stimüle edip saçı döken testosteronu (dht) bloke ettiğine dair çalışmalar var. Biotin ne kadar etkili bilmiyorum, ciltten emildiğini pek zannetmiyorum ama ürünü genel olarak başarılı buldum. Saçlarımı daha hızlı uzattı ve bebek saçlarımı arttırdı. Eğer kepek sorununuz, egzamanız, dermatitiniz varsa içindeki alkol ve parfüm daha fazla iritasyona sebep olabileceği için uzak durmanızı tavsiye ederim.
Bu aralar saçlarım avuç avuç dökülüp eski gürlüğünü kaybedince ben de denemek istedim. Yani İnstagram ve tiktokta herkes bu ürünü kullanınca influence oldum diyebiliriz
Yağlı saç diplerim var, sıktıktan sonra kururken yağlandırır gibi düşündüm ama allahtan öyle bir şey olmadı. Durulanmayan kaç kremleri saçlarımı bi garip yapıyor çünkü öyle olur diye çok korkmuştum. Soğuk ferah bi sprey sıkınca kafa derim bir rahatlıyor ama uzamasında bi etki görmedim şimdilik. Kullanmaya başladıktan sonra da saç derimde kabuklanmalar farkediyorum. büyük ihtimalle bu ürün yüzünden. Bitince yenisini almam. Maskesiyle beraber almıştım maskesini de geçen saçımdan arındıramadım vazelin gibi bir şey
2 ekim 00:26
2 ekim 00:28
son 2 senedir saç dökülmesi problemi yaşadığım zaman koşarak aldığım ürün.
yanlış anlaşılmasın saç dökülmesi problemimi tamamen durdurduğu için değil ama düzenli kullanımda bebek saçları çıkartıyor ve mevcut olan bebek saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor. böylelikle saç dökülmesi problemimi daha az kafaya takıyorum psikolojik olarakta daha az döküldüğüne inanıyorum ve bir süre sonra gerçekten de öyle oluyor.
kullanmaya başladıktan 7-8 ay sonra kuaförüme saç kestirmeye gittiğimde tepemdeki bebek saçlarını görüp her yerinden saç fışkırıyor bunlar uzarsa saçların sıklaşır demişti. o gün bugündür saç bakım rutinimden eksik etmem. sadece duş aldıktan sonra değil kuru saç diplerime de uygulayıp masaj yaparak kafa derimdeki kan akışını hızlandırıyorum mutlaka günde 2 kere kullanmaya özen gösterin.
Toniği üç aydır kullanıyorum her saçımı yıkandıktan sonra. Hem hızlı uzatıyor hem de bebek saclarim baya uzadı. Mentollü olmasını da çok seviyorum. Bir arkadasim maskesiyle beraber kullanıyor, etkisini daha fazla görüyormuş.
2.şişemi bitirdim. bebek saçlara ve seyrek olan yerlerdeki saç köklerini kesinlikle besliyor. ama sizde benim gibi kahkül kullanıyorsanız alın bölgenize fazla sıkmayın süslüler yoksa istemediğiniz yerlede tüyler çoğalabilir.
Bir buçuk şişeyi her gün düzenli kullanarak bitirdim. Hayatında ne değişti diye sorarsanız hiçbir şey. Şöyle söyleyeyim banyo yaparken kullandığım çeşme suyunun bundan daha çok faydası vardır.
çok abartıldığını düşünüyorum ama hiç kullanmadığım için net bişey söyleyemiyorum. kullanıp denemeyi istiyorum.
roaccutane tedavimin 3. ayindan itibaren inanilmaz bir sac dokulmesi yasadim. yaklasik 2 haftalik sure zarfinda saclarimin yarisindan fazlasini kaybettim. psikolojik olarak cok zorlu bir surecti benim icin ve deli gibi urun arastirmaya basladim. edindigim bilgilere gore roaccutane'in sac dokulmesine sebebiyet veren ana etken ilacin vucuttaki biotin degerlerini dusurmesiymis. hemen biotin takviyesi edindim kendime. (gizlinot: solgar biotin 5000mg) daha sonra ise saclarima disaridan biotin takviyesi neden yapmayayim diye dusundum ve aklima bu tonik geldi. ve bingo! yaklasik 3 haftalik kullanim sonucunda sac dokulmem mucizevi bir sekilde tamamen durdu. dustan sonra yalnizca 7-8 tel geliyor taragima. biotin takviyesi ile birlikte gercekten dokulmeye cok cok iyi gelen bir urun oldu. eger sizinde dokulmeleriniz fazlaysa bu urunu mutlaka denemelisiniz. tabii ki biotin takviyesi ile cok cok daha faydali olacaktir.
erkek arkadaşımın yoğun saç dökülmesini durdurmuş derli toplu bir içeriğe sahip yerli marka. seriyi komple almıştım. bu toniği saçını taramadan önce sabahları düzensiz kullanıyor fakat işe yaradı. seri olarak kullanılması gerektiğine inanıyorum.
Saçlarıma can veriyor resmen! Saçlarımda bir fark gördüm yani, daha dolgun ve parlak olmaya başladılar. Ve kokusu çok güzel, sanki kuaförden yeni çıkmış gibi hissettiriyor saçlarımı.
Benim saçlarım maalesef pek güçsüz ve cansızdı, hep dökülme sorunu yaşıyordum. Ama bu sprey toniği kullanmaya başladıktan sonra daha az dökülmeye başladılar, hani sanki saçlarımda bir canlanma oldu gibi.
Bu spreyin içindeki doğal biotin ve keratin gibi şeylerin saçlarım için iyi olduğunu da duydum. Yani doğal olması hoşuma gitti, kimyasal içermiyor falan. İşte bu yüzden gönül rahatlığıyla kullanıyorum.
Neyse, kısacası ben çok memnunum bu üründen.