31. sadece dekantlar:
calvin klein obsession: bundan 2-3 defa kullanmışım. biraz sert bulmuştum.
hermes un jardin sur la lagune: artık kendisini çok ilginç yerlerde görmek mümkün. sucul bir koku, yaklaşık %45 kullanmışım.
xerjoff la tosca: %35 kullanmışım. bu böyle açılışı sabunsu yapıp sonra çok ilginçleşen, güzelleşen bir parfüm, özel günlerde kullanmaya çalışıyorum, zaten "gelin parfümü" diye satılıyordu.
lolita lempicka: bunun %90'ı kullanılmış. sevmiştim.
marc jacobs daisy: %90'ını kullanmışım. marc jacobs iyi, iyi de, kalıcılıkları çok az parfümlerinin, biraz daha kalıcı olsalar birçok parfümünü yenileyebilirim.
killian roses on ice: %75 kullanmışım. öyle çok sevdiğim bir koku değildi ama nedense epey epey kullanmışım.
mugler angel etoille des reves: %10 kullanmışım. böyle bilindik klasik kokuları almayı sevmiyordum ama almışım acaba neye dayanarak almışsam. ağır şekerli bir koku, kesin olarak kış parfümü.
hugo boss deep red: %30 kullanılmış. özellikli bir koku değil, bunu acaba aradığım bir koku bu olabilir mi diye almıştım, yanılmışım.
bvlgari omnia coral: %95 kullanmışım. sucul bir koku, hoş bir koku.
issey miyake a drop d'issey: kokuyu hatırlamıyorum bile. şimdi sıktım baktım. %25 kullanılmış, Allah'ım tam bir ofis çalışanı iş yeri kokusu, gerçekten. güzel, hafif, renkli de.
hugo boss alive: %80 kullanılmış. kokusunu hatırlamadığım parfümlerden biri daha. ama hoşlandığımı hatırlıyorum.
dkny be delicious: bu benim favori parfümlerimden biri. bunu %75 kullanmışım. seviyorum. iyi anlaşıyorum. boyu boyuna, huyu huyuma. yenileyeceğim parfümlerden biri bu çok çok sonra.
gucci bamboo: %50 kullanmışım. beni hayalkırıklığına uğratmıştı.
versace dylan turquoise: ferah ve güzel buldum. %90 kullanmışım, bu yazın parfümlerindendi bu. gerçekten güzel, şans verilebilir.
jean charles brosseau ombre orientale: %20 kullanılmış. evet oryantal bir parfüm ama benim beğenimi kazanamadı.
şimdilik dekant koleksiyon böyle. yeni parfüm eklememek için kendimi zor tutuyorum ama tutuyorum. tutacağım da. sanırım 6 ay rahat gider bu parfümler bana sevgili sözlük. ders aldık mı, aldık tabii ki. her parfümü acaba bu o koku olabilir mi, o kokuya benzer mi diye almıyoruz. mümkünse koklamadan parfüm almıyoruz. isme bakarak tercih yapmıyoruz. ve bu kadar sık koku değiştirmiyoruz. evet.