yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (3)
    • medya (0)

    3. yıllar önce the secret isimli kitabı biraz karıştırıp saçma olduğuna kanaat getirmiştim. geçenlerde ise bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aykut oğut'un 'evrenden torpilim var' isimli kitabını aldım. kitap eğlenceli ve pozitif bir dili var. ve hayatımı değiştirdi!!

    demek isterdim ama tabii ki öyle bir şey yok. yine ego, enerji, çekim yasası ve zart zurt kelimeleri kullanılarak yazılmış bir başka kitap.

    çekim yasası tehlikeli bir endüstri. uzaktan yakından fizik bilmeyen insanların enerji, bazen kuantum, titreşim ve frekans gibi kelimeleri kullanarak oluşturduğu, hatta kimileri için dini bir inancın yerini alan olgu. bir de maalesef mindfulness meditasyonu da işin içine karıştırıyorlar. bu sözde yasayı en tehlikeli yapan şey de yalanlanamaz oluşu. hemen açıklayayım:

    -pozitif düşünüyorum, iyi titreşiyorum ama evren bana istediğimi vermiyor. e niye?

    +demek ki bilinçaltında blokaj var. demek ki aslında istediğin şey o değil. yani evren sana yine kendi frekansını veriyor.

    var mı böyle bir saçmalık? matematik mezunu olacağım 1 ay sonra. ben bu kısmi diferansiyel denklemi çözemedim. cos(x)'in fourier açılımını yapamadım. demek ki o denklemin ya da cos'un titreşiminde değilim. q.e.d.

    bu sektörde (matematik değil çekim yasası) inanılmaz paralar dönüyor süslüler. sorgusuz sualsiz hiçbir şeye inanmayın. güzel bir hayat yaşamak emek vermekten geçer. günlük hayatınızda meditasyon yapın, yoga yapın, olabildiğince hayatın güzelliklerine odaklanın. ama varolmayan bir yasadan medet ummayın, hiçbir yere varamazsınız.

    (gizlinot: q.e.d.'nin tanımını yapmıyorum. açın internetten aratın.)

    16 mayıs 2022 16:06 18 mayıs 2022 16:27

    2. Son zamanlarda biraz buna sardım. Çekim yasasını anlatanlar evren siz ne derseniz evet der, diyorlar. Mesela "ben tarkan'la sevişmek istiyorum" derseniz evren de "evet tarkan'la sevişmek istiyorsun." Dermiş. Yani isteklerimizi belirtirken istiyorum, yapıcam, olucak şeklinde değil de varmış gibi düşünerek belirtmemiz gerekiyormuş.

    Örneğin: Çok yakışıklı, zeki, sadık ve eğlenceli bir sevgilim var.

    Aynı zamanda bunu derken varmış gibi hissetmemiz gerekiyor. Eğer çok yakışıklı, sadık bir sevgiliniz olsaydı nasıl davranırdınız? Enerjimizi oraya taşımamız gerekiyor.

    Ve içimizde kesinlikle şüphe olmaması gerekiyor, restorana gidip yemek sipariş etmiş gibi geleceğinden emin olmamız gerekiyor.

    Bir de bazı yerlerde belirtip unutmak gerektiğini okudum bu benim aklıma çok yattı. Çünkü örneğin ben ne zaman eski sevgilimi takıntı haline getirip stalklasam mesaj atmazdı, unuttuğum an mesaj gelirdi. Veya eski bir arkadaşımın beni aramasını çok istemiştim, aramadı sonra unuttum. Aylar sonra alakasız bir şekilde aradı, seni özlüyorum diye.

    Bu tür şeylerin meditasyon vs gibi desteklerle işe yarayacağına inanıyorum, işe yaramazsa bile kendimle ve hayatla barışık bir insan yapar beni. Yine de çok zor, beynimi duygularımı çok fazla yoran egzersizler.

    Ek: ha bir de en büyük sorunum açık olmamak. İsteğinizi belirtip, onun için adımlar atmak gerekiyor ama onun nereden nasıl geleceği konusunda açık olmak gerekiyor. Örneğin sevgili isteği: bir ortama bakıyorsunuz yakışıklı çocuk yok. O zaman bye diyip gidiyorsunuz. Halbuki açık olup ordaki 70 yaşındaki teyzeyle sohbet etseniz belki de yeğeni vardır :) çok aptal ve sığ bir örnek oldu oldu, ayrıca böyle hesaplamamak gerekiyor ama işte ne istediğimizi bilip, pozitif ve açık olunca olur bence.

    5 temmuz 2016 10:58 5 temmuz 2016 11:07

    1. Nesneler kütleleriyle doğru orantılı olarak birbirine çekim uygular. Bu newton kütle çekim yasasıdır.

    Aynı elektriksel yüke sahip tanecikler birbini iter, zıt elektriksel yüke sahip tanecikler birbirini çeker. Bu da coulomb yasasıdır.

    Bir de "the secret" kitabıyla dillere pelesenk olmuş, ne hayal edersen evren sana onu verir, onu kendine mıknatıs gibi çekersin düşüncesine dayanan ve yukarıdakiler gibi bilimsel bir kanıtı olmayan "çekim yasası" vardır. Keşke bu da gerçek olsa da (gbkz: michael fassbender)'in göbeğinden zeytin yesem. İstiyorum çünkü.

    Ukte (yazar: winterwaltz)

    4 aralık 2015 09:59