Yapısı su gibi hemen emilen , yüzüme sürdüğümde ferahlık veren ve üre içeren eczane nemlendiricisi. içeriği çok muhteşem diyemeyeceğim çünkü Parafinlikit ve dimetikon içeriyor.
Hydro ve lipo olamk üzere iki çeşidi olan ve lipo olanından (link: https://www.suslusozluk.com/excipial-lipo?i=1337210 şurada) bahsettiğim losyon-krem. üreli bir kremdir. vücut için olanı daha rahat ve sık kullanabiliyorken, yüz için olanını yanızca doktor verdiğinde kullanmıştım. sonuçta yüze üreli bir şey sürüyorsun oranları her ne kadar yüze sürüleceği düşünülerek az oranda da olsa uzun süreli kullanım başka sonuçlara yol açabilir. hemen emiliyor, çok hafif bir krem (zaten yağ oranı epey düşük) kullandığım dönem beğensem de benim kuru cildime biraz hafif kaldığı için sıkça almayı düşünmedim. doktor önerdiyse muhakkak kullanınız genel olarak risksiz bir krem bence.
Yanaklarımdaki roza sebebiyle cildim son zamanlarda abartısız denediğim her ürüne tepki verdi, ciddi sızlama ve tahriş yaşadım. Onlarca ürün alıp beğenmeyerek kışın vücuduma sürerim artık diye kenara attıklarımdan sonra en sonunda dermatoloğuma bu ürünü sordum, deneyelim diyerek 2 kutu yazdı. Normalde herhangi bir krem 3. kullanımdan sonra hassas yerleri irrite eder ancak bu ürünü bir haftadır kullanıyorum, hiçbir şey yok. Abartısız söylüyorum sabah yüzümü temizleyip sürüyorum bir de akşam banyo sonrası direkt sürüyorum, muazzam nemlendirdi ve kızarık görünümü kabuklanmayı geçirdi. Bütün yüzüme bir nohut kadar ürün yetiyor ve anladığım kadarıyla içeriği simple su bazlı nemlendiriciyle oldukça benzer. Lrp cicaplast almayı düşünüyordum ama benim hedefim zaten uzun vadede roza kreminden önce kullanılacak güzel bir nemlendiriciydi. Tahriş etmesin ve güzel nemlendirsin ayrıca tedaviye destek olsun başka bir şey istemiyordum, şimdiye kadar diğer kremlere boşuna para harcamışım. Doktora sonuçta ilaç değil mi dedim ama içeriği çok hafif ve çoğu cilt tipi tolere edebiliyor, uzun vadede memnun kalırsan normal nemlendirici olarak bunu kullanabilirsin dedi.
3 ağustos 12:32
3 ağustos 12:34