1. emekli bir polis kızı olarak,hayatımda unutamayacağım anıları barındıran direniş.
şöyle ki, karakolda polislerle büyümüş,arkadaşlık etmiş, hoşlandıkları kızlar için minik yaşımda çöp çatanlık aracı olarak kullanılmış biriyim. ben onları yoldaş,kahraman bilerek büyüdüm.
ama Ben büyümüştüm,onlar değişmiş. gezi direnişinde,oradaki masum insanlara bile,gereği olmayan zulümler,kötü davranışları gördükçe şoklardan şoklara girdim.
benim yıllar yılı ruhunu bildiğim,sevdiğim insanlar ne hale gelmişti,ne hale getirilmişti.
Gezi direnişi,iyi ki korkmayarak gittiğim,aralarında olduğum dediğimdir. Çünkü ömrüm boyunca,bir daha öyle bir atmosferi,duyguyu yaşayabileceğimi sanmıyorum.
Ben ilk kez birbirleriyle lokmasını paylaşan insanları orada gördüm,ihtiyacı olsun diye yiyeceklerin bırakıldığı ve kimsenin gereksiz yere almadığı. İlk kez tanımadığı birisi için canını tehlikeye atanları,koruyanları,zıt grupların omuz omuza yürüdüğünü gördüm. İlk kez o kadar geniş çapta yardımlaşmayı,bilinci gördüm.
Sonrası bence kaos. karışıklık isteyenler aranan fırsatın doğduğunu düşündü,Her önüne gelen bu güzel direnişten kendine pay çıkarmaya çalıştı,esnafa,vatandaşa,polise,direnişçiye,haklıya-haksıza kendi çıkarları doğrultusunda davranmaya başladı.
Oysa o ilk günlerdeki gibi kalsaydı o direniş diye düşünüyorum hep.
O ilk günlerdeki ütopik toplum yaşam boyu devam etseydi.
(yazar: pinkoplaque ) uktesiydi.
visenya