girdi yaz
    medya ekle
    • girdiler (16)
    • medya (1)

11. Canını yediğim başlık.Yok arkadaş yok. 9. entryi yineliyorum.

Cildim karma, sorunlu ve mevsimsel olarak kuru bölgeler aşırı kuru, açık renk ve bayaaa sarı.

Kapatıcılığı iyi ve düzgün duran bir fondoten bulmak uğruna neler neler denedim. Rengine tamam dediğim bir kaç fondöten oldu ama yapısı asla uymuyor.

Note moisturizing 02 fondoteninin rengi efsane hem açık hem sarı. Kapatıcılığı baya baya yüksek ama nemlendirme vaat etmesine ve kuru ciltlere uygun olduğu söylenmesine rağman aşırı pul pul oluyor bende. Yağlı ve daha sorunsuz ciltler belki şans verebilir.

Fit me fondotenin de sarı ve açık renkleri var ancak kapatıcılığı bence yeterli değildi ve kuru bölgelerde pul pul duruyor.

Bunları kışın bölgesel karıştırarak ve bol nemlendirici ile kullanmaya çalışıyorum. Fiyatlar sağolsun daha fazla fondoten satın alıp hüsrana uğrayacak gücüm kalmadı.

Bu konuda anlaşabildiğim tek ürün note bb krem ama onun da en açık rengi bile yazın bronzlaştığımda tam oluyor. Yaz gelince sorun biraz olsun çözülüyor neyseki. Başlığı takipteyim.

13 mayıs 2019 00:14

12. Sarı alt tonlu açık tenli biri olarak sarı alt tonlu olması bir yana sarı alt tonlu olup gerçekten açık renkte olan tüp patlamamış gibi gösteren bir fondöten ararken note detox&protection fondöteni buldum. Ha fondöten insanı olmadığımı öğrendim o ayrı. Maybelline fit me'nin yeni çıkan renkleri de sarı alt tonlu olabilir. Loreal'in son çıkan fondöteninde de vardı sanki sarı alt tonlular.Yavaş yavaş renk skalasını arttırdılar fondötenlerde.

13 mayıs 2019 00:32

13. Essence fresh&fit serisi tamamen sarı alt tonlu yapısı çok güzel incecik, kapatıcılığı az-orta ve en önemlisi ışıltılı duruyor ciltte kurulukları belli etmiyor, çizgilere dolmuyor. Sabitlenme problemi var gün içinde telefona transfer oluyor maalesef ama ışıltılı halini kaybetmemesi için sabitlemeden kullanıyorum. Cildi çok güzel ve canlı gösteriyor en açık rengi de baya açık bildiğim kadarıyla.

13 mayıs 2019 02:40

14. (bkz: note detox&protect fondöten)

baya sarı hem de.

13 mayıs 2019 22:54

15. Loreal infallible stik 190 rengi adı golden beige sarı alt tonlu, nc 35 tenli olanlar rahat kullanır, daha açık tenli olanlar 160 numara ile karıştırırlarsa memnun kalırlar

14 mayıs 2019 16:28

16. Note urunleri diyecegim kisaca. Loreal infaillible matte ve 32h serilerinde de sari alt tonlar mevcut, nyx tintler de de. Ama note disinda tam sari alt tonu cok az urunde yakaladim. Drugstore ya bejimsi ya da turuncuya kacan sarilar uretiyor genelde. Bejimsilik benim cildimde grilige sebebiyet veriyor. Turunculuk zaten bambaska bir tezat.

Bu durumu yasamadigim tek marka note oldu bugune kadar bu yuzden artik drugstore cogu urune tovbeli olmakla beraber note urunlerinin gonlumde yeri ayridir, safe place ve uygun fiyatli olarak gunluk kullanabilecegim urunlerini tekrar alirim.

Missha bb drugstore kategorisine girer mi bilmiyorum 25 orta-koyu icin sari alt tondur. Yine sephora drugstore degerlendirilebilir mi bilmemekle beraber ozellikle mineral toz fondotenleri 25 numarasi sari alt tonlu, fiyatlari drugstore'a yakin oldugundan bu kategoriye yaziyorum. Golden rose mineral terracotta pudrasi 02 sari alt ton orta acik bir renk Fakat okside oluyor ve bejimsi koyu bir tona kayiyor biraz zamanla.

Sapsari istiyorsaniz Diger onerilerim ne yazik ki drugstore'dan cikar.Zaten benimde vazgecme sebebim bu bir nevi, dogru rengi ararken high end kadar para harciyormusum meger gunun sonunda ve verim alamiyorum. Butcesi elverenler bir tane alsin tam alsin, gunluk olarak da note uzmez.

17 eylül 04:30