ilk high end rujum. satın alırken çok düşündüm, sürekli kullanacağım renkte ve yapıda bir şey olmasını istedim parasını hak etmesi için.
artılar: güzel nemlendiriyor
pigmenti yüksek
dudakta konforlu hissettiriyor, ağırlık yapmıyor
renk skalası aşırı geniş
eksiler: çok kalıcı değil. bir şey yiyip içerseniz tamamen olmasa da bir miktar gidiyor ama mat yapıda olmayan-sabitlenmeyen tüm rujlar için geçerli bu. Ürün Mac rujlara göre daha pahalı olsa da refil edilebilen yapıda ve refilleri Mac ile aynı fiyata, bir kere renginizi bulduktan sonra bittikçe daha az ödeyerek refil edebilirsiniz. ben online aldım güzel renk tutturmuşum; unashamed. soğuk alt tonlu mauve bir nude-pembe. fiyatını hak ediyor mu; bence high end nemlendirici etkili ruj alınacaksa daha iyisi olamaz. yine de bu fiyata değen bir ürün mü, emin değilim kişiden kişiye değişir ama aldığıma memnunum.
bir devrin sonuna geldik... 2 yıldır bu paletle yaptığım project pan son buluyor. hakkını misliyle aldıktan sonra kendisini sonsuz bir uykuya uğurluyorum. paleti daha düzenli kullanmış olsam şu an tamamı bitmiş olurdu. yıl sonuna kadar kullanmayı düşünüyordum ama bu eski palete vakit harcadıkça yeni aldığım ürünlerin eskidiğini fark ettim. devirdaim için gönderiyorum kendisini
mac'in içinde şöyle cilt bakım ürünü, böyle serum var diyerek tanıttığı, göz altı morluklarını iyi kapattığını vaadettiği kapatıcısı. bir alışverişimde testerı verilmişti, deneyip çok beğendim nemli duruşunu. bu yüzden tam boyunu satın aldım ve uzunca bir süre kullandım. göz altlarım çok kuru ve alerjik yapımdan dolayı mor renkte, bu yüzden altına corrector uygulayarak kullanıyorum. öncelikle bu ürün nemli bitişli, tamam. ama taş çatlasın 1 saat kadar nemli bitişi sürüyor. sonrasında ürün benim göz altlarımda kuruyup parça parça durmaya başlıyor. kapatıcılığı orta düzeyde ve bence kat kat uygulayınca çok da fazla artmıyor. zaten öyle makyaj malzemelerinin bakım yapma vaatlerine pek inanmıyorum, nitekim bu ürünün de hiç öyle bir etkisini görmedim. bu sebeplere dayanarak izninizle otur mac, sıfır.
İstanbul içi elden teslim tercihim. Karşılığında far paleti, allık, aydınlatıcı olabilir.
Fenty beauty brickkkk allık -sadece denedim-
Rare beauty joy mini boy likit allık -denedim-
Mac ruby woo -denedim-
Mac hushed tone allık (bunu 2-3 kez kullandım ama üzerindeki yazı ve çizgiler dahi duruyor)
Mac hushed krem aydınlatıcı (benzer şekilde 2-3 kere kullandım)
The Balm mary lou likit aydınlatıcı -açtım ama kullanmadım-
Bunu kullandım, gayet memnumdum. Ne iz bırakma ne dökme, bir tüpü bir seneden uzun gitmişti. Tekrar almak için gittiğimde üretilmediğini, yerine mac pro locked brow kaş jeli diye bir ürün çıkardıklarını gördüm. Fırçası da saçma bir şekil almış, kürek gibi ama aynı zaten falan diye aldım da ı ıh. 2-3 ay içinde beyaz kalıntı bırakmaya başladı, kaşları zaten sabitlemiyor ve bence üstüne bir de döküyor. Çok çok kötü ya. İşe yarayan şeyi neden bozduğunuzu asla anlamayacağım.
Bugün 523 rengini aldım ve çooook beğendim. Aşırı derecede güzel bir sonbahar tonu. Karma bir renk, gül rengi+kırmızı gibi. İçinde çok az kahvelik var rengi dengelemek adına. Çok beğendim ve uzun süre hep bunu süreceğim sanırım :)) Gratisten indirimde 162₺ ye aldım.
Yıllar önce ilk çıktığı zaman 536 numarasını kullanmistim o daha Nude bir tondu, bitirmiştim. Ama bu yeni renklerinden birisi olan 523 u daha çok beğendim.
Kokusu da klasik anne ruju kokusu <3
Not: size de öyle geliyor mu bilmiyorum ama bu sıralar beni uygun fiyatlı markalar daha çok mutlu ediyor. Sanki daha samimi hissediyorum...Kasım indirimlerinde high end olarak Clinique alışverişi yaptım. O ürünlerimi de çok seviyorum (black honey lipstick, pink honey lip oil...) fakat bu hep kullandığım drugstore markalardan alışveriş yapınca daha bir mutlu oluyorum, özellikle böyle indirimde yakalayınca. :)
double wear concealer'dan baya memnunum. sephoradan aldığımda tester olarak estee lauder primer'ı da tester olarak vermşlerdi. bu primerla kullandığımda çok memnun kaldım. fakat güneş kremimle kullandığımda göz altlarımda kuru durdu gibi geldi. Yine o kadar kötü değil ama primer kullanılmış hali baya fark etti, alacağım sanırım.
Daha önce 01 beige albatre rengini kullandığım canım fondötenim. Aynı rengin yeni adı 245c olmuş. 3 ayrı sephora mağazasında 4 ayrı çalışana ve ayrıca trendyol'daki lancome mağazasına sorup cevap alamadığım eski beige albatre şu an hangi koda denk geliyor sorusunun cevabını boyner'deki lancome standı görevlisinden aldım. Meğerse kutuların üstünde yazıyormuş arkadaşlar eski şu yeni adı bu diye. O vakte kadar internette de bu bilgiyi bulamadığım için kamu hizmeti olarak resmi de ekliyorum.
1 aralık 10:30
2 aralık 20:28
Ukte sahibi (yazar: frappe)
Mac alışverişimde tam boy hediye edildi. Güzel ürün, severek kullanırım ama para verip almam. Rengi güzel, açık tene uygun bir pembe alt tonlu bir nude-bej. Yapısı da güzel, nemlendirme etkisi başarılı kolay sürülüyor. Para verip alma deme sebebim kalıcılığı; ruja para vereceksem en az 2-3 saat kalan bir şey olmasını tercih ederim bu bir su içseniz gidiyor. Drugstore da benzer yapıda renkte bir sürü muadil vardır bence değmez.
Blush please rengi şimdiye kadar kullandığım allıkların içinde en iyisi. Nars dışında hayatımda aldığım 2. pahalı allığım, allıkta kolay kolay yüksek fiyat tercih etmem ama bunun muadili olduğunu sanmıyorum. 7 gram olduğu için de uzun süre gideceğini düşünüyorum. Beyaz-açık buğday ten renginde yüzü canlandıracak ama patlamayacak kalıcı bir ürün arayanların bakmasını öneririm.