yabancı nail art bloglarında franken olarak geçer. kullanamadığınız için ya da sadece farklı bi renk elde etmek amacıyla iki ya da daha fazla renk ojenin birbirine karıştırılmasıdır (gizlinot: uf ne tanım :d )
Ben karıstırdıgımda oje sertleşiyo çalkalamama rağmen. Sanki 3-4 kat sürmüsüm gibi oluyo neden bilmiyorum :(
2-3 entry önce nefret kustuğum pastel 38 numaralı siyah oje ile yine pastelin 119 numaralı koyu kırmızı diyebileceğimiz rengini karıştırdım biraz önce bir kağıdın üstünde ve baya afilli bir mürdüm elde ettim. Benim çok hoşuma gitti çünkü iki ojeyi de kendi başlarına sevmemiştim. Değişik, eğlenceli bir şey bence.
bugün kullanmadığım/bana yakışmayan ojelerimle yaptım ve yeni oje almışım gibi oldu çok mutluyum:)
pastelin 106 numara nude ojesi vardı. rengi çok güzel ama bana hiiiç yakışmıyordu. Onu daha koyu bir nude ojenin tonunu açmak için kullandım.
kalanının içine cırt kırmızı flormar ojeyi(gizlinot: numarası okunmuyor) boşalttım. cıvıl cıvıl bir pembe ojem oldu.
Son olarak flormar baby blue oje vardı elimde. onu da koyu mavi(gizlinot: ama çirkin bir mavi, morumsu gibi, karaktersiz bir şey swh) bir ojeyle karıştırdım. harika bir soğuk indigomsu mavi oje elde ettim. Hatta neredeyse pastelin 237 numaralı mavi ojesiyle aynı oldu.
Sizin de elinizde kullanmadığınız oje varsa deneyin. hem inanılmaz eğlenceli. hem de dediğim gibi yeni oje almış hissi oluşuyor:)