bir seyahatimde duty freede deneyip kolumdaki kokusuna bayıldığım, koşa koşa gidip aldıktan sonra bir daha hiç aynı kokuyu alamadığım o parfüm :( Hermes'in o kendine has imzası olan alt notayı çok sevmeme ve aynı kokuyu almama rağmen kalan kokuda onu alamıyorum. Üstte yazan o mekanik koku da çok kalıcı değil. Yani böyle keskin karakterli bir kokuda daha kalıcı bir performans bekliyordum. Üzgünüm bir şişe evde öyle seyahat anısı olarak duracak. Ben Hermes Merveilles Bleue'dan devam...
Allah hastaneleri korusun ama yanik hastane kokuyor. Eskiden kimya lablarinda butun kimyasallarin koyuldugu beyaz bir dolap olurdu. Her seyden kucuk kucuk kutular tek dolapta beklerdi. Sonra deney zamani dolabi acinca bir koku cikardi ya. Iste bu koku o koku.
Intense için bu yorumum. Hem maskülen hem feminen. İlginç bir koku. Ben çok sevdim. Yayılımı ve kalıcılığı da fena değil. Sanırım bu parfümü ya çok seversin ya da nefret edersin. Ortası yok gibi.
18 ocak 21:35
18 ocak 21:35
10 ml’liği siparişle hediye geldiğinde yapış yapış tatlı kokuları sevmem diye burun kıvırdığım ancak koklamalara doyamayınca 50 ml’liğini aldığım bir parfüm oldu olympea absolu. Olympea’yı yahut diğer flankerlarını almışlığım yahut kullanmışlığım yoktur ancak bunu çok sevince onları da mağazada kokladım ve sevmedim. Neden, çünkü bunu öne çıkaran ve güzelleştiren şey (benim burnum için) o kayısı açılışı da ondan.
Absolu’yu kayısılı, şeftalili açılışı sevenler ve sıcak ama dry, çok tatlış olmayan amber kokusundan hoşlananlar sevecektir. Tatlı şekerli parfüm sevmem ama o ballanmış olgun kayısı kokusuna ölürüm, 90’lar parfümlerinde izi çoktur bu koku profilinin. Ancak absolu nostaljik ve pejmürde değil asla, tam bir yumuşacık ve modern kış kokusu. Tekerleği tekrar icat etmiyor ama çok sofistike bir kayısılı amber, sıkıcı değil.
Deneyip çok severek aldığım ancak günlük kullanımda hem çok rahatsız edici bir aldehid kokusuyla açıldığı için fazla olgun bulduğum, hem de koku sakinleşip en güzel haline gelecekken zart diye yok olduğu için beni fazlasıyla irrite eden bir parfüm oldu. Şişesinin incecik borosilikat olmasını da sevmedim. Salon kanepesine perdelere sıkarak bitireceğim.
Ben bu parfüme bayıldım. Bir sürü parfümüm var. Son 15 yıldır kullandığım ana parfümler sırasıyla la vie est belle, la nuit tresor, burberry her, black opium, burberry goddess. Bunlar dışında da bir sürü parfüm kullandım ama bunlar o dönemde en çok sıktığım ve bitirebildiğim parfümler. Son 2 yıldır değişik şeyler denedim. Ysl libre, lancome hypnose, prada paradoxe gibi ama hiçbirisi sarmadı. Bunu bir tanıdığımın tavsiyesiyle aldım ve ba-yıl-dım.
Parfümü anlatmam gerekirse meyveli şekerli bir koku ama meyve yoğun değil. Bacarat muadiliymiş ama hiç ağır da değil. Vanilyaya bayılırım, krem şanti benzeri bir vanilya kokusu var. Akşama doğru saçımda buram buram tuz kokusu kalıyor, zaten bir tanıtımında tuzlu karamel kokusu diye görmüştüm. Tek kelimeyle özetlemem gerekirse sörften gelmiş la kızı kokusu.
Açılışını böğürtlenli ve aşırı şekerli yapıyor ama bu açılış o kadar uzun sürüyor ki uzun süre o böğürtlen ve aşırı şeker kokusu yayılıyor. Oturduğunda koku odunsulaşıyor, şeker oranı hafifliyor. Açılışı da oturduğu hali de çok iyi. Performansı da çok iyi. Hem kalıcılık hem yayılım ama o kadar şekerli bir koku ki normal. Kremsi hafif bir koku alacakken gittim yine şekerli bir koku aldım ya malesef ben buyum. bu kadarım. İnsanların bu parfümü hiç beğenmemesini anlıyorum hem dior çizgisinde değil hem aşırı şekerli, bunaltıcı. Kendim gibi beğenenleri de anlıyorum. Aşırı cilveli bir kızı anımsatıyor bu parfüm çünkü bana. Soğuk havalar bu parfümü kaldırır.
edp olanını alacağım ama almadan önce diğerlerine de bakmak istediğim için sephoraya gittikçe deniyorum. j'adore parfum d'eau WC kokusu gibi kokuyor. Böyle tarif ettiğim için üzgünüm ama durum bu. Basık bir havası da var. Diğerlerini de tester buldukça deneyeceğim.
2014 kışında Zara - Night parfümü vardı, hatırlayan var mı?
Arkadaşımda görmüştüm çook güzel bi parfümdü, ben alana kadar ürün kaldırıldı. ben de arkadaşımdan mini rollon versiyonunu almıştım, senelerdir kullanamıyorum bitmesin diye. arada açıp açıp koklarım.
Hatırlayan varsa nolur yazsın, çünkü internette bile bulamıyorum ürünü, rüyama giren ak sakallı dede gibi benden ve arkadaşımdan başka kimsenin hatırasında kalmamış
çok güzel parfümlere denk gelebilirsiniz, birkaç örnek vereyim:
a sweat pastry in paris
jo malon iş birlikli seriler
bir de en son sugar foam aldım bende kayali yum boujee marshmallow'un aynısı bunlar güzel, zara parfümlerini beğeniyorum ama dediğim gibi klasik seri değil böyle sınırlı üretimleri seviyorum.
7 ocak 14:59
7 ocak 15:00