güncel
    konu dışı
    # medya # edebiyat
    • girdiler (11360)
    • medya (446)

249. Asla eskisi gibi kitap okuyamadığım için ve dikkatim aşırı hızlı dağıldığı için birkaç kitabı okuyorum şu an.

Erdem yılı-içimi karartıyor çoğu zaman o yüzden soluksuz okuyamadım ama yarım bırakmak da istemiyorum.

Davranış-insan psikolojisiyle ilgili bir kitap hatta ansiklopedi,her dakika okunacak bir kitap değil başucu kitabı gibi.

Eskiden kitap okumak zihnimin tamamen izole olduğu,herşeyi unuttuğum,bir nevi meditasyonmuş benim için şimdi anlıyorum.Ben normal meditasonu da yapamıyorum zira.

Şu an bir paragrafı okurken aklıma sinir bozucu bir konu geliyor ve koca sayfayı okumusum hiç bir şey anlamamışım,size de oluyor mu?

32 dk önce

248. orhan kemalin, hanımın çiftliği üçlemesinin 2. kitabı olan ''hanımın çiftliği''

kitabın dili çok akıcı 2. kitabı da bitirmek üzereyim. elimden bırakasım gelmiyor. karakterlerin adana ağzıyla konuşmaları ve oralara özgü deyimler, kelimeler kullanmalarını seviyorum. bkz: soyka. lol. favori kelimem bu. dizide de çok geçiyordu.

hikayeyi bilmeme rağmen, acaba neler olacak diye merak ediyorum. biraz farklılıklar var tabi. halide yok (çok şükür) ve dizide babası güllüyü direğe bağlayıp kırbaçlarken kemal ve hamza arasında çıkan arbedede hamza vuruluyordu ya, hehhhhh işte ilk kitapta (gizlinot: kemal vurulup aramızdan ayrılıyor. ) <<< spoiler alert. 2. kitap olan hanımın çiftliğinde de güllünün serap hanım oluşunu okuyoruz.

kitap okumaya geri dönmek için harika bir seri

dün 12:28

247. sandor marai'nin "işin aslı, judit ve sonrası" kitabı. bir evlilik ve ihanet romanı. üç karakterin de bakış açısıyla üç bölüm şeklinde işliyor. çok sevdim.

dün 10:19

246. Bahçıvan ve ölüm - Georgi Gospodinov

"Babam bahçıvandı. Şimdi bir bahçe."

Kitap bu cümleyle başlıyor. Canımı acıtsa da yası çok güzel işlemiş yazar.

dün 01:00

245. şermin yaşar'ın "deli tarla" kitabı. ilk bölüm kitaba adını veren hikaye ile başlıyor ve sevdim diyebilirim ama ekşi sözlükte öyle yorumlar okudum ki, bitirince sonunda aynı şeyi söyleyecek miyim bilmiyorum. du bakalım...

19 ocak 14:32

5. Kaç kere izledim belli değil o kadar güzeldi. Unutup tekrar izliyorum. Amsterdam versiyonunu yeni gördüm ona başladım. Hiç bitmesin istediklerimden..

22 aralık 2025 16:55

346. İnanıyorum söylediğin o sözlere

3,30luk bir sevgiye

İçimden sessizce

Bende dedim, gülen yüzümle

Duymamak için tekrar bana nefretini

Hatırlamak için seni gülen gözlerinle

akrep ile yelkovan arasında saniye

Doldurmuyor artık dakikaları güne

Ama Ne yapsak nafile

En kolay bozulan yemini

Ederiz kendimize

8 aralık 2025 00:17

125. mutlu insanların beyni - ferran cases

kişisel gelişim kitaplarıyla pek alakam yok bu kitap da öyle sıradan uydurma kitaplar gibi değil. nesi farklı derseniz hem bilimsel hem evrensel kaygının neden bu kadar çok bizimle iç içe olduğunu anlatıyor. ve bunu yazar kendi geçirdiği süreçle örneklendirerek yapıyor. ansiyete sürecinde yalnız olmadığımı bilmek, sonu olduğunu görebilmek hem mutlu hem de bunu yenmeyi başarabilirim inancımı öyle arttırdı ki, not aldığım yerleri bir bir tekrar okudum, ihtiyacı olanlara tavsiye ettim. tüm bu sebeplerden son zamanlarda okuduğum en iyi kitap diyebilirim

ilgili medya:
    15 kasım 2025 17:24

41. 4. Sezona geldi ve yennefer hala olmamış. Yennefer'in sayfalarca anlatılan güzelliğinden tut karakterine kadar hiçbiri olmamış. Sadece yennefer cosplay yapan bir kızcağız görüyorum.

Yennefer kitaplarda kadınlıkta zirve olarak betimlenir, insanı soluksuz bırakacak kadar güzeldir. Bunun nedeni kendisinin sorcerer olması, büyü ve acılı işlemler sonrası kusursuz bir güzelliğe dönüşmesidir, şimdi uzun uzun neden büyü kullanarak güzelleşiyorlar vs girmek istemiyorum ama sorcerarlar her zaman birbirleriyle rekabet halindedirler. Güzellik burada hintli bir kızı " diğerlerinden farklı görünüyordu o yüzden seçtik " deyip gecistirilerecek bir konu değil.

Ayrıca yennifer çok karizmatik bir karakterdir , geralt'ın hiçbir şekilde kontrol edemeyeceği ve aşamayağı bir karakter. Ama dizide bunun da esamesi yok. Zaten yapımcının çıkıp da " diğer adaylardan farklı görünüyordu o yüzden seçtik " demesi her şeyi çok güzel açıklıyor. Sırf hintli diye seçmişler yani. Netflix'in her projeye hintli oyuncu ya da karakter ekleme sevdasının sebebi nedir acaba.

6 kasım 2025 12:25 8 kasım 2025 13:59

40. Henry cavillsız harbiden sarmayan dizi... ama yine de izliyorum witcherın olduğu sahnelerde hiç yüzüne bakmamaya çalışıyorum böylelikle henry cavill oynuyormuş gibi devamke ajsjsjsskks

5 kasım 2025 18:19