dokusuz, renk skalasında yeni nesil tonlar içeren ve kalıcı dudak ürünlerine aşığım, bu yüzden gördüğüm an ilgimi çekti. 02 rengi de nefis bir sonbahar tonu olduğu için aldım ve bir aydır kullanıyorum. ambalajı çok güzel, ucu fosforlu kalemler gibi. herhangi bir klik-çevirme mekanizması bulunmuyor.
dokusuz- dudakta katman şeklinde durmayan dudak ürünlerini beğendiğim için makyajlarımda rujdan çok dudak kalemlerini çerçeve yapıp dağıtarak kullanıyordum, bu da kalıcı olmuyordu elbette. ince ucu sayesinde bunu da dudak kalemi gibi çerçevelemek için kullanıyorum. sıradan bir dudak kaleminden çok daha kalıcı olduğuna katılıyorum.
dezavantajlarına gelirsek, benim dudaklarımda asla gün sonuna kadar kalmadı, bir şey yiyip içince siliniyor. yeme içme durumu olmasa da iki üç saat içinde silinmeye başlıyor.
ikinci olarak renk tonu elime swatchladığımda harika dururken dudaklarımda istediğim randımanı alamadım. daha detaylı betimlemem gerekirse, mevsim renk paletinde soft autumn'ım. sadece çerçeve yapmak için kullanınca tam uyumlu oluyor ama tüm dudağıma sürmek istediğimde daha pembemsi- true autumn renk paletine kaçıyor. tabii ki bu dudak rengiyle de çok alakalı, kendi kişisel deneyimim bu şekilde oldu.
diğer -öngörülebilir- dezavantajı da dudağı çok kurutması. aşırı kalıcı bir yapısı olsaydı bu durumu es geçebilirdim ama beklediğim kadar kalıcı çıkmadı.
tüm artılarını ve eksilerini göz önünde bulundurup renk tonu-fiyat performans olarak düşünürsem biterse/kaybolursa tekrar alırım noktasındayım. 03 rengi de fena durmuyor dudakta kontür rengi olarak kullanılabilir.
deborah aqua tint?
viral olmayı hak eden underrated bir güzellik daha. ben 05 numaralı deep red rengini kullanıyorum. 3 tane bitirdim hatta, almaya da devam ederim. renk tam bir koyu kırmızı, cırtlak pembe değil. ucu toparlak olmasına rağmen çok düzgün kontür yapmaya elverişli. stain gibi dağıtacaksanız çabuk uygulamak gerek çünkü sürdüğünüz yerde anında tint bırakıyor. hata yaparsanız ürün suyla tekrar aktive oluyor, ıslak pamuklu çubukla düzeltebilirsiniz. dudakları kurutmuyor, pul pul dökülmüyor. dudağın iç kısmında birikme ve yamalanma yapmıyor. kullanmadan önce dudakları nemlendirseniz de ürünün o katmandan geçerek dudağa işlediğini farkettim ama bu keçe ucun aşınmasına sebep oluyor ve ürünün ömrünü kısaltıyor o yüzden direkt dudağa uygulanmalı.
ben kat kat sürüp biraz kurumasını bekliyorum. sonra tamamını siliyorum. üzerine gloss veya balm sürünce artık gün boyu aynaya bakmama gerek kalmıyor. dışarıda bir şeyler yiyip içeceğiniz zamanlar için kurtarıcı, asla bulaşmaz. rahat rahat öpüşebilirsiniz. blackhoney gloss'la birlikte kullanmak favori lip kombom, sonuç tam bir bloody/vampy lip. benetint köşede ağlayabilir.
Flormar 205 dudak kalemi, rengi canlı ve kalıcı, sürümü ise yumuşacık . Beni cezbeden de zaten yumuşacık olması. Dudaklara hem abartısız bir dolgunluk hem de doğal bir görünüm veriyor. Dönem dönem kullandığım güzel ürün (=
yıllarca nars'ın dolce vita ruju ve dudak kaleminin ününü duyduktan sonra 6 ay önce gözümü karartıp bu serinin dolce vita rengini aldım. o övülen gül kurusuyla alakası kalmamış, fuşya gibi bir ton olmuş. tabi ben de pek incelemeden aldım saf gibi, halbuki swatchlamıştım da... güzel olan her şeyi niye bozuyorsunuz imdat. gayet güzel çalışıyorsa tamir etmesene kardeşim. neyse o kadar para verdim diye biraz daha az uygulayarak kullandım bir süre ama olmuyor olmuyor. light medium olive cildimde çok cart duruyor. sonra akıllanmayıp gidip take me home rengini edindim. bu ton bende biraz kırmızı katılmış gül kurusu gibi durdu. uzunca süre kullandım. neyse ki bu sefer param boşa gitmemiş oldu.
şimdi serinin genel yapısına gelince sürümü kolay, yumuşak, tek katta opak duruyor, kupkuru dudaklarımı gayet düzgün gösterdi. sabitlenmiyor, gayet oynayan bir ürün, dolayısıyla kalıcı da değil. bir şeyler yiyip içince siliniyor.
genel yorumum: bilemiyorum ya çok şart bir ürün değil. ben heves edip almıştım ama daha uygun fiyatlı bir ton ruj, dudak kalemi var piyasada. kendinizi şımartmak için alınabilir onun dışında bence pas geçilebilir. sonuçta dudakları iyi nemlendirip benzer tonda ruj sürünce de bu kalem gibi durur.
dudağı kurutmayan; kalıcı, her ne kadar dudak kalemi diye geçse de ruj bazı olarak kullanımda gayet iyi sonuç veren, patchy vs. olmayan dudak kalemi. yapısını daha önce kullandığım nars lip pencil'a benzettim. bendeki rengi 05 taupey shade. seçtiğim renkten de anlaşıldığı üzere amacım dudağımda şu anda oldukça revaçta olan soğuk alt tonlu görünümü elde etmekti ve beklentimi düşük tutsam da bi mucize yaşandı her şey tam istediğim gibi oldu(gizlinot: orgazmdan daha zevkli anlar fjfj). tüm dudağıma ve etrafına baz şeklinde sürdükten sonra dudaklarımla cildim blank canvasvari aynı renk oldu, üstünden nyx mocha me wet geçince de o istediğim gothic soğuk mauve kahve tonuna ulaştım.
(gbkz: kiko long lasting colour lip marker) muadili ve onun üçte biri fiyatına dudak kalemi / markerı / tinti. her ikisine de denemiş biri olarak: kiko'nun yapısı keçeli kalem gibiyken, essence daha çok eyeliner kıvamında olmuş. bi kere sürünce naparsanız yapın asla çıkmıyor! 01 olanı pembe 02 kahverengi-bu rengin çil kalemi olarak kullanımı mevcut essence tiktok sayfasında karşıma çıkmıştı- ve 03 koyu mürdüm olmak üzere üç rengi mevcut. gerçekten de ismi(gizlinot: tattoo)nin hakkını veriyor dün almadan önce elimin üstünde denemiştim, ellerimi yüz kez yıkadığım halde çıkmadı! aşırı kalıcı artı alkolsüz bi ürün. nasıl oluyor da essence markası orijinalinden daha iyi üretim yapıyor şaşırtıcı gerçekten. soran olursa alman disiplini der geçeriz(gizlinot: dhhffj). fiyat performans imza kaşe cv 10 puan.
17 eylül 20:25
17 eylül 21:57
Benim için en önemli makyaj malzemelerinden birisi. Üst dudağım alt dudağıma göre biraz daha ince. Çok abartmadan hafifçe üstünden çerçeveliyorum. Cupid bow u belirginleştirmek için. Dudak kenarlarına geldikçe çok dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Cupid bow u da çok abartmadan belirginlestiriyorum elbette. Biraz bu da eyeliner gibi bir el alışkanlığı. Zamanla yüzünüze yakışan makyajı buluyorsunuz.
Benim çok high end marka dudak kalemim yok genelde Emily ve Flormar kullanıyorum. Mac ten boldly bare ve brick o la kalemim var. Brick o la yi daha çok seviyorum.
Dudak kalemi olmadan yapilan dudak makyajları da çok doğal ve güzel elbette hele de dolgun dudaklarınız varsa ihtiyacınız bile yok :) fakat ben kullanmayı seven taraftayım <3
çok fazla kullanan olduğunu biliyorum ama özür dileyerek berbat durduğunu düşünüyorum. rujun kalıcılığını artırmak için sürülenden bahsetmiyorum o zaten gözükmüyor. rujdan koyu renkli kalemlerle dudak çerçevesine, hele taşırarak sürme işine inanılmaz tilt oluyorum insanlar nasıl bunu beğenebiliyor anlam da veremiyorum açıkçası. 10 yıl sonra 2016 kalın kaş full glam makyaj modası gibi biz bunu nasıl yapmışız denecek %100 eminim
yıldızımın bir türlü barışamadığı makyaj malzemesidir benim için, dudaklarım zaten çok kuru ve bir elimde lipbalm yapışık geziyorum, tüm dudağa dudak kalemini uygulasam daha da kurutuyor, çatlak görüntüsü çok kötü duruyor mat rujlarda da aynı şekilde, sadece kenarlara çerçeve olarak çeksem sürekli dudaklarımı ıslatıyorum normal zamanda da ruju zaten yemiş oluyorum kenarları kalıyor ama sadece ruj olunca o kadar kötü durmuyor, dudak kalemi çektiğim zamanlarda ise direkt bütün çerçeve kalıyor ve çok daha çirkin duruyor, yani anlayacağınız olduramadım bir türlü
Bir altaki girdiyi görünce yazmak istedim elimde minicik kalan dolce vitayi bulup karşılaştıramadım su an ama daha önce yaptığım ve benzerliğini test ettiğim bir kombo mac powder kiss stay curious + impulsive elinde bu ikili olan varsa denesin. Aynı zamanda saten versiyonu olarak da maybelline ink crayon 20 numara enjoy the view yakın tonlarda. Görsellere nars valkyrie ile karşılastırmalarını koyuyorum.