160. Yıllarca benim saçlarımda etkili olmayacağına inandım ve airwrap almadım, sonra co-anda çıktı, hem düzleştirme hem dalga başlığı olması, daha güçlü ve hızlı olması gibi özellikleri beni cezbetti açıkçası ve 4 ay önce aldım. co-anda airwrap serisinde geçmiyor aslında ama ayrı bir başlığı hakedecek kadar bir farkı olmadığını düşünerek buraya yazdım.
Öncelikle şunu söylemem lazım düzleştirme başlığı çöp. Kıvırcık saçı dümdüz yapması mümkün değil ve saçı elektriklendiriyor. Bu başlık için cihaz değiştirmeyi düşünen varsa yapmasın, airwrap ve airstrait ayrı ayrı aldım diye üzülen varsa da üzülmesin.
Bunun dışında memnun muyum, çok memnunum çünkü saçlarımı çok çok hızlı kurutuyorum. Ama öyle böyle değil yani 3 dakikada kıvırcık, gür ve göğüs hizasındaki saçlarım %80 kurumuş oluyor. Sonrasında tarak başlığıyla geçiyorum, bu bile saçı düzleştirmeye yetiyor. Üzerine yuvarlak fırça başlığı ile fön çekiyorum bayağı dümdüz oluyor saçlarım. Uçlarına hareket verebiliyorum ya da hafif dalgalı yapabiliyorum bu başlık ile. Bu normal rutinim, toplam 10-12 dakikada falan bitiyor. Düz hali sonraki günlerde biraz bozulduğunda da tarak başlığıyla hemen düzeltiyorum. Tarak başlığı da biraz elektriklendiriyor bu arada, durulanmayan krem, yağ gibi ürünler kullanıyorum her düzeltme işleminde.
Dalga başlıklarıyla ben de tam olarak anlaşamıyorum henüz, farklı şekillerde deniyorum hala. En iyi sonuç aldığım yöntem saçıma maşayı nasıl yapıyorsam o yöne doğru kullanmak. Yani videolardaki gibi cihazı dik tutarak uçları kıvırmak değil de, saç köküme paralel şekilde sarmak. Önleri sadece yanlara doğru sarıyorum. Bu olay uzun sürüyor ama yine tarak başlığıyla bir tur geçip dalga yapmaya başlıyorum, ilave 15 dk sürüyor saçımın tamamını sarmam. Köpük, sprey falan sevmem, kullanmıyorum ve dalgalar bayağı açılıyor, kırık fön gibi oluyor en iyi durumda. Dalgaları sonraki günlerde düzeltmek çok zor bu arada, sadece bir gün kullanmak için o kadar vakit ayırasım gelmiyor.
Yıpratma konusuna gelirsek, ben dyson aldığımda saçlarımı yeni kestirmiştim ve düzleştirici kullandığım döneme göre uçlarım daha kalın, kırıklarım da bariz şekilde daha az. Isı koruyucu ürünler kullanıyorum, kullandığım ürünlerde bir değişiklik yapmadım bu süreçte. dalga başlığı maşaya göre gerçekten çok daha az zarar veriyor bence. Ama diğer başlıklar çok ısınıyor yani 2 dk kullandıktan sonra tarak başlığına dokunamıyorum. saça hiç zarar vermeyeceğini düşünmek fazla iyimserlik olur. Sadece gözlemlerim düzleştiriciye ve maşaya göre daha az yıprattığı yönünde. Son olarak, soğuk hava özelliğini kullanmak saçın kutikülünü kapatıp yıpratmayı minimize etmek için özellikle öneriliyor, ben her seferinde kullanmıyorum ama saçlarım daha parlak görünüyor kullandığımda.
sierva maria