31. Başlığı tekrar gün yüzüne taşımak zorundayım son zamanlarda her yememe içmeme dikkat ettiğim halde ve stresten uzak kaldığım halde yine azıttı. Bir çaresi çıkmış mıdır acaba :/ Şu an tek kullanabildiğim krem bioderma sensibio ar krem. üstelik başka krem kullanmaya başladığımda ürtiker çıkartmaya başlıyorum. bana neler oluyor :/
- süslü
| yaş: | 36 |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
32. bundan seneler önce cildimdeki sivilceler için gittiğim doktorun bana yanlış teşhis koymasıyla tanıştığım hastalık. sebebinin stres olduğunu söylemişti ancak sonradan farklı bir doktora göründüğümde bana roza hastalığım olmadığını ve yanlış teşhis koyulduğunu söylemişti. yanlış teşhisin sonucu olarak da boş yere bir ay hiç de etkisi olmayan hatta etkisinden çok zararı olan ilaçlar kullanmıştım. ancak bu durum benim bu hastalığı araştırmama neden olmuştu. kimyasal ürünlerden, güneş ışığından ve stresten uzak durmak gerekiyor.
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
| yaş: | 34 |
| cilt alt tonu: | cool |
| saç rengi: | kızıl |
| saç kalınlığı: | kalın telli |
| kepekli saç: | hayır |
33. akne rozada zoretanin kullanımı deneyimim için (link: https://www.suslusozluk.com/zoretanin?i=1313174 buyrun)
silkyballerina
34. 2020'de hafif-orta derecede geçirdim. Beyaz tenli ve zayıf cilt bariyerine sahip olan kişilerde baş gösteren cilt rahatsızlığıdır.
Cildiniz genelde kupkurudur ve pespembedir. Kuruluktan da minik minik kırmızı sivilceye benzer kabarcıklar çıkarır.
Özellikle şakak bölgesinde yoğunlaşır.
Asitlerden, baharatlı-acılı yiyeceklerden ve yüksek oranda esansiyel/uçucu yağ içeren ürünlerden ve sert temizleyicilerden uzak durmalısınız. Aşırı soğuğa çıkmamalısınız ve aşırı sıcak sudan kaçınmalısınız.
Eğer akneye meyilli gözenekli cildiniz varsa komedojenik olmayan ama yağ asitleri de içeren parfümsüz ve silikonsuz bir nemlendirici kullanmalısınız.
Tonik olarak doğal bitki hidrosolü kullanmanız daha iyi olur (cadı fındığı olmasın)
Sülfat içermeyen temizleme köpüğü veya temizleme sütü kullanmalısınız. Ph dengeli olursa çok iyi olur.
Sabit bir rutin belirleyin ve yeni şeyler denemeyin.
| göz rengi: | siyah |
| saç şekli: | dalgalı |
| saç tipi: | yağlı |
| yaş: | 24 |
| cilt alt tonu: | cool |
| saç rengi: | kızıl |
| kepekli saç: | hayır |
35. buradan öğrendikten sonra sudocrem kullanmaya başladım ve cildim muhteşem oldu. ama biraz kuru bir krem olduğu için yangı oluştuğu zamanlarda tek, diğer zamanlarda serum + nemlendirici üzerine sürüyordum. fakat bu bir pişik kremi olduğu için ve rozaya iyi gelen her ilaç özellikli krem gibi bunun da etkisi aylar sonra kayboldu bende. yine kırmızı sivilce gibi kızarıklıklar çıkmaya başladı ve işe yaramıyor. buna çok üzülüyorum. nasıl geçecek bilmiyorum. bir arkadaşım fito krem önerdi. o da yaramadı. şimdi yeni krem bakıyorum maalesef. ayrıca burada yazan bazı arkadaşların dediği gibi evet, rozaya en iyi gelecek şeyleri yine roza hastalığı olanlar biliyor cildiyecilerden ziyade. aklınızda bulunsun.
simli kalem
| cilt alt tonu: | nötr |