1. Artık komplike rutin yerine minimal cilt bakımına yöneldim. Çünki farkettim ki cilde ne kadar az ürün o kadar iyi. Öncelikle makyaj falan yapmadığım için la roche posay gel mousse ile cildimi iyice temizliyorum. Gündüz su bazlı bir nemlendirici ardından avene güneş kremi geçip bırakıyorum. Gece ise cildimi temizledikten sonra the ordinary buffet serum geçiyorum, cildimi kuru hissedersem yine su bazli nemlendici sürüyorum . Hafta da bir ipek kese yapıyorum (cildi keseyle ovusturmak doğru değil bunun bilincinde olsam da o tertemiz hissi çok seviyorum yapcak bişi yok). C vitamini ve fermente içerikli bir tonik arayışındayım önerilere açığım .
- süslü
- moda alışveriş
- kuaför & güzellik merkezi
- sağlık
- spor
- gönül işleri
- aile arkadaş ilişkileri
- cinsellik
- eğitim & kariyer
- seyahat
- pet
- sanat
- bürokrasi
- diğer
- linki kopyala
- şikayet et
- girdiler (24)
- medya (0)
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | kuru |
| göz rengi: | ela |
| saç şekli: | dalgalı |
| saç tipi: | kuru |
| yaş: | 25 |
| cilt alt tonu: | nötr |
| alerjik cilt: | hayır |
| saç rengi: | açık kestane |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
2. Akşamları makyajı bir temizleme sütü ile temizledikten sonra jel,tonik ve nemlendirici ile oldukça minimal ve efektif bir rutin oluşturulabilir.Ben şu anda bee beauty narlı temizleme köpüğü,dermoskin be bright aydınlatıcı tonik ve dermoskin acgun night cream ile bu rutini uyguluyorum.Temizleme jeli olarak bioderma sensibio pembe jeli alıp bee beauty köpüğü sabahları kullanmayı planlıyorum.
| cinsiyet: | kadın |
| cilt alt tonu: | cool |
| saç rengi: | sarı |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| göz rengi: | yeşil |
3. baya minimalim ben bu konuda. hiç bir zaman zaten çok adımlı bir cilt bakımı rutinim olmadı. sivilce sorunu yaşadığım dönem cildiyeye gidip doktorun önerdiklerini kullandım ve sorunu atlattım. tek tük çıkan sivilceler çok sıkıntı olmıyor bu yüzden. en büyük tavsiyem budur. önce bir doktora görünmek.
önceden makyajımı garnier micellar ile silip sonrasında bir jelle yıkar, nemlendirici rici sürüp bırakırdım. şuan micellar suyu hayatımdan çıkardım. ekstra bir kimyasal sürmeye gerek duymuyorum. önce suyla makyajımı eritip sonra rossman’dan aldığım titreşimli yüz cihazıma bee beauty doğal içerikli olan jelimi sıkıp köpür köpür yıkıyorum. en son yine bee beautyden aldığım ucuz bir nemlendiriciyle bitiriyorum. her gün nemlendiricide sürmüyorum. cildim zaten karma her zaman ihtiyaç duymadığını farkettim. ben rutini cildimin ihtiyacına göre oluşturdum. arada bir kil maskesi yapıp bitiriyorum.
| cinsiyet: | kadın |
| cilt alt tonu: | warm |
| alerjik cilt: | hayır |
| saç rengi: | sarı |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | karma |
| göz rengi: | mavi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
4. yüzüme ne kadar fazla ya da pahalı ürün kullansam da ekstra bir artısını görmedim. o zaman normal segmentte işime yarayan ürün kullanmak varken neden fazladan para vereyim ki?
yüz temizleme için garnier veya loreal'in miseler suyunu kullanıyorum.
yüz temizleme jeli olarak celenes hassas ciltler için yüz temizleme jeli: cildimi yakmadan ve yormadan temizleyen, indirimde gayet uygun fiyatlı bir temizleme jeli.
ardından nemlendirici olarak nivea soft kullanıyorum. ne çok sıvı, yüzümde kaybolup gitmiyor, ne de yağlı, cildime ağır gelmiyor. üst segment pahalı bir kremden görmediğim yeterliliği sağlıyor.
nem bombası diyebileceğim türden bir ürün olarak snody propolis honey ampoule light almıştım, ihtiyaç duyunca onu kullanıyorum.
güneş kremi olarak avene photoderm max aquafluid spf 50+ işimi görüyor, biraz parlatıyor ama olsun.
ekstra olarak yüz temizleme işlemini haftada birkaç kez olmak üzere xiaomi yüz temizleme cihazıyla yapıyorum, bebeksi bir cilt bırakıyor.
kıl tüy işlerini kaş usturasıyla hallediyorum, benim ihtiyacımı karşılıyor.
ben rutinimden memnunum, ekstra bir işleme gerek duymuyorum çünkü bunun cildime ağır gelebileceğini düşünüyorum. hassas bir cildim olduğu için alerjik reaksiyon gösterme olasılığı yüksek, o yüzden minimal tutuyorum.
edit: göz makyajımı garnier göz makyajı temizleyici ürünle temizliyordum ancak yağlı yapısı gözümü ağırlaştırdığı için artık dalin bebek şampuanıyla temizliyorum.
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | buğday tenli |
| alerjik cilt: | evet |
| saç şekli: | düz |
| yaş: | 28 |
| cilt tipi: | kuru |
| göz rengi: | ela |
| saç kalınlığı: | ince telli |
5. Minimal rutin yaptığım da oluyor komplekste. Cilt tipim yağlı akneye meyilli ve hassas. Minimal olarak rutinim ise şöyle:
Akşam:
Makyaj veya güneş kremi varsa yüzümde miselar su (bioderma sensibio h2o₺) veya makyaj temizleme balmı(im from fig cleansing balm) ile çıkartıyorum. Yoksa direkt yüz yıkama jeline geçiyorum (cerave cleansing foam) yüzümü kağıt havlu ile kuruladıktan sonra avene termal su ile yüzümü hafifçe ıslatıp nemlendirici sürüyorum(effectha yağlı karma cilt için olan) göz çevresi kremi de kullanmaya çalışıyorum(Dermoskin eye peptit cream)
Sabah:
Yüzümü sadece su ile yıkıyorum. Dışarı çıkacak isem sadece güneş kremi sürüyorum(klair midday blue sun cream) evde isem yine akşamki nemlendiricimi sürüp bitiriyorum
| cinsiyet: | kadın |
| cilt tipi: | yağlı |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç şekli: | dalgalı |
| saç tipi: | yağlı |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| alerjik cilt: | evet |
| saç rengi: | kestane |
| saç kalınlığı: | normal |
| kepekli saç: | hayır |
6. t bölgesi bir nebze daha normal olan, sivilcelenmeye meyilli kupkuru cildim için;
yves rocher pure calmille temizleme yağı
sonrasında celenes cloudberry kuru ve hassas ciltler için temizleyici (gizlinot: cildimi o kadar toparladı ki anlatamam)
göz altlarımda rimel vs kaldıysa nivea micellair hassas ciltler için makyaj temizleme suyu
t bölgeme haftada birkaç kez ziaja manuka tree tonik, kalan günlerde otacı gül suyu (bunu rutinden çıkaracağım, faydası olmadığını düşünüyorum)
yanak, kaşlar, boyun ve saç çizgisi gibi aşırı aşırı kuru bölgelere isana med %10 urea körpermilch (gizlinot: bu tür yoğun nemlendiricileri yüze önermiyorlar ancak cilt hastalığım sebebiyle 8-9 yıldır yüzüme excipial,ürederm gibi nemlendiriciler kullanıyorum. zararını görmedim)
18 yaşındaki cildimi yormadan kullandıklarım böyle. pityriasis rubra pilaris hastalığım kuruluğa sebep olarak çok fazla zorluk çıkarıyor, cildime retinol, c vitamini, e vitamini tavsiye ediliyor. bunları içeren serumlar arıyorum, içime sinen serumları da rutinime ekleyeceğim.
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | esmer |
| cilt tipi: | kuru |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç şekli: | dalgalı |
| saç tipi: | kuru |
| yaş: | 23 |
| cilt alt tonu: | cool |
| alerjik cilt: | hayır |
| saç rengi: | siyah |
| saç kalınlığı: | normal |
| kepekli saç: | evet |
7. Temizlik için : bee beuaty likit temizleyici veya celenes termal yağlı ve karma ciltler icin jel. Bana göre tam fiyat performans ürünleri. Kurutmadan yeterli temizlik yapıyorlar.
Nemlendirme : effect ha karma ve yağlı ciltler icin nemlendirici. Memnunum sivilce yapmadan güzel nem veriyor. Ayrıca sosyal eczacı düşük molekül ağırlıklı hyaluronik asit içerdigini söylüyor.
Peeling : haftada 3 kez neostrata yuzde 10 aha. Bunu sürdüğüm gün baska birsey sürmüyorum. Temizlikten sonra direkt bu.
Maske de ayda yılda bir üşenmezsem claderm kil maskesi.
Haa birde bir hafta aha kullanıyorsam diger hafta 3 gün avene triacnel krem kullanıyorum. Retinol icerdigi icin. Avene sürdüğüm gün yine ustune hicbisey sürmüyorum. Temizlikten sonra direkt avene triacnel.
Günes kremi avene lait mineral.
Temizlik, nemlendirme, günesten koruma, peeling adımlı bir rutin yani. Yaz kış hep bunu yapıyorum ve aynı ürünleri kullanıyorum. Göz kremi,tonik, serum, esans, yağ bazlı temizleyici yok.
beleris
| cinsiyet: | kadın |
| cilt alt tonu: | nötr |
| alerjik cilt: | hayır |
| saç rengi: | siyah |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | yağlı |
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | kıvırcık |
8. Sabah:
Yüz yıkama jeli: skin and lab medicica comfort cleanser
C vitamini: klairs freshly juiced vit drop (arada üşenmezsem ve dışarı çıkacaksam)
Güneş kremi: klairs soft airy uv essence / daylong extreme ikisinde de spf 50
Akşam:
Yüz temizleme yağı: manyo pure cleansing oil/ makyaj yapmışsam heimish all clean balm
Yüz yıkama jelim aynı
Şu aralar bu aşamalardan sonra
Tonik değil esans kullanıyorum : missha time revolution
Krem: apiu madecassolide cica gel
Sivilce üzerine lokal: yves rocher sebo vegetal sos spot eraser
(gbkz: Edit yazım hatası )
| cinsiyet: | kadın |
| cilt alt tonu: | warm |
| alerjik cilt: | evet |
| saç rengi: | koyu kestane |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
| ten rengi: | buğday tenli |
| cilt tipi: | kuru |
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
9. Temizlik için (link: https://www.suslusozluk.com/a-pieu-18-daily-cleansing-foam Apieu 18 daily )
Nemlendirmek için (link: https://www.suslusozluk.com/isana-hydro-booster-feuchtigkeits-gel Isana hydro booster nemlendirici jel)
Güneş kremi (link: https://www.suslusozluk.com/roc-leke-kar%C5%9F%C4%B1t%C4%B1-ve-g%C3%BCne%C5%9F-koruyucu-y%C3%BCz-kremi?tab=entries&p=1 Roc leke karşıtı güneş kremi)
Bunlara ek olarak 1er gün arayla azelderm kullanıyorum, her gün sivilce izlerim üzerine madecassol kullanıyorum. Son birkaç haftadır bu şekilde minimalize ettim ve serumlu tonikli rutinden daha çok faydasını gördüm. Şimdilerde 1er gün arayla(link: https://www.suslusozluk.com/isana-power-serum-vitamin-c-shot-10ml Isana c vitamini serum)unu ekledim, azelderm sürmediğim günler bu serumu kullanmaya başladım. Biraz zaman geçsin hepsini başlığa yazacağım. Şimdilik eski kore ürünleriyle kaplı cilt bakımı rutinimden memnun kaldığımdan çok daha memnunum.
| cinsiyet: | kadın |
| ten rengi: | buğday tenli |
| cilt tipi: | normal |
| göz rengi: | açık kahverengi |
| saç şekli: | düz |
| saç tipi: | normal |
| yaş: | 30 |
| cilt alt tonu: | warm |
| alerjik cilt: | hayır |
| saç rengi: | açık kestane |
| saç kalınlığı: | ince telli |
| kepekli saç: | hayır |
10. la roche posay effaclar yüz yıkama jeli
avene termal su
isntree hyaluronic acid toner plus
avene tolerance extreme emulsion
avene cleanance güneş kremi
bioderma sensibio h2o misel su
| cinsiyet: | kadın |
| cilt alt tonu: | warm |
| göz rengi: | koyu kahverengi |
| saç tipi: | kuru |
| ten rengi: | beyaz tenli |
| cilt tipi: | karma |
| saç şekli: | kıvırcık |
| kepekli saç: | hayır |