yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    girdi yaz
    medya ekle
    • linki kopyala
    • şikayet et
    • girdiler (7)
    • medya (0)

    7. Bu sene kantarın topuzu kaçtı, az az ama düşüne düşüne alışveriş yapma eylemini bir kenara bıraktım. Bu da aldıklarıma yansıdı sanırım, bu sene keşfettiğim favori ürün oldukça az. 

    (bkz: bioderma atoderm duş yağı)

    Normalde çok sevdiğim bir duş jelim olmasına rağmen bunu da deneyince çok sevdim. Kokusu çok güzel ve ilk başta ekstra kuruluğa sebep olsa da alışınca kuru cildime çok iyi geldi. Gerçekten bittikçe alınacak bir şey oldu benim için.

    (bkz: Ouai) nemlendirici maskeyi çok sevdim. Saçım ne zaman kurusa anında toparladı. Gerçekten işini yapan bir maske. Şimdiye kadar saç ürünlerim l'occitane'dı ama artık nemlendirici maske konusunda işe yaradığını düşündüğüm tek ürün.

    Osis air whip saç köpüğü. Saçımı düzleştirirken de, kıvırcık kendi halinde kullanırken de en çok kullandığım ürün oldu. Sanırım 3. Şişesindeyim. Hem ısı koruyuculu olması hem de saçın dokusunu bozmadan şeklini koruması çok hoşuma gidiyor, tekrar tekrar alırım.

    Bu yaz iyice ten rengim koyulaşınca sevdiğim ruj tonları ve allıklar değişti. Tekrar keşfettiğim clinique black honey ve nars almost lipstick aragon renkleri en çok elimin gittiği rujlar oldu. 

    Ayrıca clinique cheek pop black honey allık da bu sene kısa zamanda en sevdiğim ve en çok kullandığım allık oldu. Neredeyse her gün bu allığı kullanıyorum.

    (bkz: Chanel les beiges touche de teint), favori fondötenim oldu bu sene maalesef. Bende sivilce yapmayan nadir fondötenlerden olduğundan 

    Ve inanılmaz doğal bitişi ve ideal kapatıcılığından ötürü maalesef başka bir fondöten denemek bile istemiyorum şu anda. Ancak gramajı çok düşük ve çok pahalı bir fondöten. Yerine bir alternatif bulabilsem gerçekten çok iyi olur. 

    La roche posay anthelios uvair güneş kremi. Senelerdir la roche posay anthelios'u her gün kullanıyorum, koruyuculuğu daha iyi olan bir krem istesem de dimethicone içeriklerinden ötürü başka bir ürüne geçemiyorum. Zaten yaz kış her gün kullandığım bir ürün. Bu krem bana uvmune yerine daha konforlu bir koruma sağladı. İçeriğinde niacinamide de var. Güneş kremi yerine serum sürüyorum hissi veriyor ve koruyuculuğu da mükemmel olmasa bile iyi. Bu kremde bir gramaj düşüklüğü var ve hepsi 50 ml olan anthelios'lardansa bu krem maalesef 40 ml. Ve uvmune serisinden daha pahalı. Yani ambalaj küçültme stratejisi böyle giderse kozmetik markalarının bir noktada hiç ürün satmadan para istemeye başlamalarını bekliyorum. 

    Bu sene birçok parfüm denedim ama aralarında en sevdiğim sanırım (bkz: marc jacobs daisy dream parfüm) oldu. O kadar ki, başka parfümler de kullanmama rağmen 50 ml'i neredeyse 7-8 ay gibi kısa bir zamanda bitirmişim. Hediye gelmişti, asla bu kadar sevmeyi beklemiyordum. Uzun zamandır yenisini aldığım ilk parfüm olacak belli ki.

    Sanırım son olarak da yenilerde keşfettiğim mükemmel kapatıcı tarte creaseless concealer'ı eklemeliyim buraya. Örtücülüğü ve duruşunun doğallığı inanılmaz. Hem ciltte hem göz altlarında harika görünüyor. Kendisiyle tek sorunum, biraz koyu renk almış olmam ve bir açık renginin bayadır stoklarda olmaması. Açık rengi de gelince sadece kapatıcı ve pudrayla tüm günümü geçirebileceğimi düşünüyorum, çok sevdim.

    bugün 07:49 2 saat önce

    6. • Arınma eylemi:

    Dolabımın 2/3 ünü boşalttım.

    50'ye yakın orta/ orta-üst segment (dkny, mj, mk, furla, tory burch, raulph laurent vb.) çantam vardı onun sayısını 5 e indirip beğendiğim üst segmentlere yatırım kararı aldım. Bir vintage lv artık bizimle. 

    • rusya seyahatlerim. Bu kadar iyi olabileceğini düşünmemiştim. 

    • bruno mars - dua lipa : tüm yıl bu ikisi ile geçti. 

    • vichy boost serisi ürünleri: ilk kez avene hydra dışında bu kadar başarılı ve anti komedojenik bir seri ile tanıştım. 

    • favori makyaj ürünlerim ise golden rose 222 dudak kalemi ve kiko glossları. Bu kalem birebir dudak rengim. Her çantamda mutlaka bir kombosu var. Çantamda Peçete, ıslak mendil kadar ayrılmaz parça oldular. 

    • favori spor: koşu

    bugün 01:15 bugün 01:18

    5. Bu yılki favori şarkım manifest rüya

    Favori içeceğim peninsula otelde sıcak çikolata 

    Favori allığım nars torrid

    Favori parfümüm bargello armani my way numarasını hatırlayamadım

    Favori kıyafetim de lila columbia polarım

    dün 20:37


    4. Bu sene alışveriş alışkanlıklarımı değiştirdiğim bir sene oldu, elimdeki bütün ürünleri dağıttım, yalnızca sürekli kullanacağım ürünleri bıraktım ve yeni aldığım ürünlerde de biraz high end'e geçiş yaptım. 

    Bu sene en sevdiğim ürünler:

    - ysl lash clash kahverengi maskara

    - ysl make me blush 42 babydoll pink

    - huda beauty cherry blossom pudra ve corrector 

    - fenty gloss bomb stix shimmer fussy

    - makeup by mario master mattes far paleti

    - makeup by mario f1, f2, f4 fırçalar

    - armani eye tint (dağıtması çok kolay bana far kullanmayı sevdirdi)

    - natasha denona hy glam fondöten

    - benefit dark cherry tint (bunu yeni aldım ve bayıldım, rose tint bende renk vermiyordu, bu tam aradığım ürünmüş)

    - jo malone london scarlet poppy parfüm

    - laneige cream skin cerapeptide losyon (nemlendirici losyonları çok sevdiğimi fark ettim bu sene) 

     

    dün 16:02 dün 16:03

    3. bu yıl denediğim ürünler arasından favorilerim:

    -unove deep damage treatment saç maskesi

    -somebymi c vitamini serumu

    -enprani le premier serum cushion fondöten

    -nyx bare with me concealer

    -sephora size up maskara

    -ysl lash clash maskara

    -nyx jumbo kalem

    -Hince True Dimension Radiance Balm aydınlatıcı (olsa büyük harflerle yazmak isterdim hayatımda hiçbir makyaj malzemesine bu kadar vurulduğumu hatırlamıyorum)

    -flormar sheer up rujlardan gaia rengi

    -clio crystal glam tint

    dün 13:25

    2. Benim bu sene kullanmaya başladıklarım arasından favori listem şu şekilde süslüler:

    Cilt Bakımı: Nemlendirici olarak loccitane shea light comforting cream bu sene severek kullandığım ve bitince de yenisini akdığım bir ürün oldu.

     Yine loccitane markasından bademli duş yağı bitince tekrar aldığım ve kokusndan dolayı kolay kolay vazgeçemeyeceğim bir ürün oldu.

     

    Saç bakımı: Bu sene şampuan favorim olmadı, ama ellipsin saç bakım ampulleri saçlarıma çok iyi geldi, ben de bol bol yedekledim çünkü bir ara bulması çok zordu.

     Isı koruyucu olarak osis kullanmaya başladım ve ondan da memnunum.

     Shark flexstyle aldım, bence çok pratik bir ürün. Airstrait’e göre kullanımını daha rahat buldum, düzleştirme fırçası mükemmel fönlü bir görünüm sağlamasa da çok hızlı bir şekilde saçlarımı kurutup dinginleştirmeye yetiyor. Airstrait’i de seviyorum, saçlarımı yaptıktan sonra kalıcılığı uzun sürmese de saçlarım kullanmaya başladığımdan beri daha sağlıklı.

    Makyaj: bu sene evlendiğim için ve makyajım kendi malzemelerimle yapıldığı için birçok yeni ürün denemiş oldum. Bobbi brown makyaj bazı bunlardan biri, çok memnun kaldım, o gün beni pişman etmedi.

    Yine bobbi brown maskarasını düğün makyajım için almıştım ve elimdeki mevcut estee lauder ve kikı maskaralara göre performansını daha çok beğendim, akma sorunu yaşatmıyor.

    Bobbi brown crushed lip color rujlarından blondie pink gelin makyajıma çok güzrl uyum sağladı ve günlük hayatımda da sık kullandıklarım arasına girdi.

    Note’un kalem eyelinerını yıllar önce üniversitedeyken kullanmıştım, çok sevmeme rağmen artık eyeliner kullanmadığım için tekrar satın almamıştım. Bu sene tekrar satın aldım ve hala çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

    Son olarak flormarın sünger aplikatörlü bir rujunu almıştım 02 numaralı rengi bence mükemmel bir ürün. Ben daha çok allık olarak kullanmayı tercih ettim ve o istediğim soğuk nude gül kurusu rengini elde ettim, bittiğinde tekrar alırım.

    Parfüm: Bu sene yine çokça parfüm deneme fırsatım oldu, bunlardan bazılarını koleksiyonuma dahil ettim. En çok badem parfümleri ve pudralı parfümler beni heyecanlandırdı. Blu indaco ve irresistible nude velvet koleksiyonuma dahil ettiklerimden, nude velvet’i aynı zamanda düğünümde de tercih ettim. Bir başka favorim frederick malle iris poudre, bütçem elvermediği için şu an delant kullanıyorum, umarım şişeli halini 2026’da koleksiyonuma ekşeyebilirim.

    dün 11:33

    1. Çok seviyorum her yıl bu başlıklarda yazılan girdileri okumayı. Kim neyi çok sevmiş, en çok neyi kullanmış hepsini okumak çok eğlenceli. Bu sene de başlık daha açılmamıştı, hemen açayım dedim. Ben makyaj favorilerimle başlıyorum. Başka bir gün de cilt bakımım için yazacağım. 

    Öncelikle 27 yaşında, t bölgesi bayağı karmadan dönük yağlı ve sorunlu ciltli biri olarak yazıyorum.

    En beğendiğim fondoten bu sene dior stick fondoten oldu. Ama bunu asla tek başına kullanmıyorum çünkü inanılmaz kuru duruyor. Lunova’nın milk therapysiyle elimin üstünde karıştırıp öyle uyguluyorum. Hem ışıltılı oluyor makyajım hem de bayağı nemli duruyor. 

    En sevdiğim kapatıcılar birkaç tane, biri kesinlikle hauslabs kapatıcı, diğeri kosas, nars pottaki kapatıcı, lancome siyah kapaklı diye gider böyle. Hepsi muhteşem kapatıcılar. 

    Maskaraya geçeyim hemen; bu sene en severek kullandığım lancome’un düz hypnoseu oldu. Fırçası düz olandan bahsediyorum. İnanılmaz uzatıp kaldıran çok iyi bir maskara bu. Zaten yeni kullandığım tek maskara bu olmuş. 

    Allıklara geçersek bu sene bir sürü yeni allık denedim valla birçoğu da çok güzeldi. Favorilerim bayağı değişti. Öncelikle milk’in allıklarından rally ve werk’ü karıştırıp sürmeyi çok sevdim. Westmen atelier’in petal allığını çok çok sevdim. Ct pinkgasm’a bir dönüş de yaptım. Mac strobe likit allıklarından iceglam bayağı güzel. Nars’ın afterglow allıklarından behave’i çok sevdim. Huda beuty’nin ube miydi rengi mor likit allığını da bayağı sevdim. Toz allığın hakkını hiç veremedim. Ondan hiç bahsetmeyeceğim bu sene. 

    Kontür bronzer bu sene neredeyse hiç kullanmadım desem yalan söylemiş olmam. Burada da hiç favorim yok yani. Sadece bu sene bronzer sürdüğüm bir elin beş parmağını geçmeyecek sayılı günlerden birinde chanel bronzerı kullandığımda biri bronzerıma iltifat etmişti. Hani zorlasam belki onu derim :)

    Pudra olarak yılların gelmiş geçmiş favorilerinden fenty invisinatte beyaz pudrası. Dünyanın en iyi yağlı cilt pudrasıdır. Parlaklığı anında alır. Göz altım için her zamanki gibi narsın sıkıltırılmış pudrası. Minik boyu üç sene oldu benimle. Asla bitmiyor. Baremineralsin sıkıştırılmış beyaz pudrasını da severek kullandım bayağı. Ama matlığı alması fenty kadar kalıcı değil ve bir tık daha kalın yapıda bir pudra. Ama seviyoruz tabii. Ct’nin pudrasından daha iyidir bana göre. Kutudaki pudralara çok elim gitmedi bu sene ama huda’nın pudrasıyla bu sene tanışıp kullanmaya üşenmediğim zamanlardaki performansını ve kokusunu sevdiğim için onu da listeye sokacağım. 

    Dudak ürünlerine gelirsek mac rujlarına kaptırdığım bir senemdi.  velvet teddy ruj, cool teddy en çok kullandığım rujlardandı. Cool spice dudak kalemi, mufe kalemlerden endless cacao, wherever walnut, anywhere cafeine en severek kullandığım dudak kalemlerinden. Wetn wild lip stain dudak kalemlerinden nude tights rengini de bayılarak kullanıyorum. Muhteşem bir şey bence. Gloss olarak lykd yeni bir mor serisi vardı son aylarda çıktı stardust koleksiyonuydu sanırım onun siyahımsı bir dudak yağı-glossu var. Dünyanın en konforlu en güzel bitişli ve hisli dudak ürünü olduğuna kanaat getirdim. Ama koleksiyon ürünü ve koleksiyon geçti diye kullanmaya kıyamıyorum sanırım… mac’in liplasslarından casual rengini de çok sevdim. Yine mac’in adını hatırlayamadığım lip balmlarından düz pink olanı bitirdikçe almayı istediklerimden (arkadan basmalı olan değil, çevirmeli olanlardan). Muhteşem doğal bir renk veriyor ve çok konforlu sürüşü. Nemlendiriyor da. 

    Aydınlatıcıya geçiyorum, benefit cookie hep bu listede olacak bence. Onun dışında bu sene bir festivale giderken fenty how many caratsı suratıma boca ettim. Günlük olarak çok ağır bir aydınlatıcı olsa da öyle günler için favorim olduğuna karar verdim westmen atelier petal aydınlatıcını da bu sene denedim ve çok beğendim. Bugüne kadar yapısını en değişik bulduğum krem aydınlatıcı. Resmen kayıyor ama resmen. Hiç böyle bir yapı görmemiştim. Onun normal allık kutusu gibi bir ambalajda da var aydınlatıcısı. O da krem. Onun da yapısı aynı öyle. Bu biterse onu almayı düşünüyorum indirime filan gelirsem. Yoksa bir aydınlatıcı için 75 dolar çok fazla bana göre. 

    Göz kalemi olarak mufe endless cacaco, victoria beckham beauty bordo göz kalemlerini çok severek kullandım. Fark olaraksa çok far kullanmadığımdan bu sene ne söylesem boş olacak ama makeup by mario ethereal eyes original paleti hala favorimdir. Kullanmaya kıyamam. Zaten limited editiondı. 

    Makyaj sabitleyici olarak revolution makyaj sabitleyicisini ve mac fix plus’ı seçiyorum.  Mac güzel yediriyor makyajı revolution ise güzel sabitliyor. Sanırım şimdilik bu kadar. Aklıma gelen bir ürün olursa editleyeceğim. 

    Lip gloss oil olan lykd'in night haze adlı ürünüymüş süslüler. Ve hâlâ satıştaymış. Valla hemen kaptım iki tane zaten indirimde. 

    8 aralık 16:35 dün 15:39