247.
14 yıl burnumla barışmaya çalıştım.
14 koca sene. Bazen barıştığımı hissettim, bazen o kadar da kötü değil ya falan dedim. Bazen "yaptırsam da kötü olur benimki" dedim. Genellikle "hayatta çok daha önemli şeyler var, mühim bir konu değil bu" dedim. E bu doğru tabii. Lâkin barışamadım dostlar. Barıştığımı sandım ama barışamadım ve 14 yıl sonunda yaptırmaya karar verdim. Geçtiğimiz günlerde bir cerrahla konuştum. Guess what: Burnumda kırık varmış! Tomografi çektireceğim. Kırıktan ziyade çatlak mı diye düşünüyorum, ağrı, sızı, hassasiyet yok kırık denen bölgede. Ama pütürlü orası. 2 farklı cerrah burunda deviasyon olduğunu ve nefes alışımda eksiklik olduğunu söyledi. Ben bu zamana dek solunum problemi yaşadığımı düşünmüyordum. Tek şüphelendiren şey uyku kalitemdi. Uykum çok kalitesiz, yıllardır hep çok yorgun uyanırım, uyku asla yetmez, işe geç kalıyorum falan. Uyudum da enerji geldi olayı yaşamadım hiç. Uyku kalitesinin düşüklüğü gerçekten bu deviasyonla mı ilgiliydi, çok merak ediyorum. Her neyse.
Benim yüzüm ve çenem küçük, bu sebeple burnum büyük duruyor (cerrahlar öyle dedi). Bu uzun projeksiyon ve burun ucunun topikliği (bulbous tip) beni en rahatsız eden şeyler. Bir de kemeri var hafif, hadi ona çok takılmadım. Ama projeksiyon ve burun ucu yıllardır zihnimde background noise oluşturuyor. Gülerken yüzümü kaparım, fotoğraflardan kaçarım, insanlarla tanışınca "ay kesin burnuma bakıyo" derim. Kötü yani, biz de zamanında biraz bullylendik tabii. Cerrahımla epey konuştuk, kendisinin yaklaşımı çok iyiydi. Ben yüzüme oturan, mükemmel olmayan, sıradan bir burun istiyorum. Cerrah da benzer yaklaşım sergiledi, kendisine güveniyorum. 3 hafta sonra ameliyat olacağım. O aşırı gelişmiş burun ucu kıkırdakları gidecek heralde. Üzülüyorum da vücudumun fonksiyonel bir parçasını böyle heba ediyorum diye. Ama o background noise'un gitmesi lazım artık. Tam olmuyor işte yüzüme, hinderlıyor bir şeyleri. Artık ne olacaksa olsun. Umarım revizyona gerek kalmadan biter. Biraz düşmesi falan umrumda olmaz, o kadar mükemmelliyetçi değilim. İstediğim sıradan, dikkat çekmeyen bir burun yani. Derim kalın olduğundan şişliğin tamamen inmesi 1 yılı geçermiş, ona da üzüldüm. Ameliyat sonrası kocaman bir burun bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Biraz umutsuzum, sanki kötü olacakmış gibi geliyor. Ama girdim valla bu yola. Şans dileyin arkadaşlar. Burnu güzel olanlar da ne kadar şanslı olduklarını unutmasın valla. Dert yani bu.
11 ağustos 11:26
11 ağustos 13:58
246.
burun estetiği için param olsun en iyi doktora yaptırayım derken, doktorun yaşlanıp emekli olması şokudur benim için :D
245.
zamanıda deliler gibi istiyordum fakat neyseki burnumla barıştım süslüler kafam rahat.
244.
artık herkeste tekrar ettiği ve tek tipleştirdiği için hoşma gitmeyen, kemerli burunları gün geçtikçe daha da estetik bulmama sebebiyet vermiştir kendisi.
243.
Aşırı korktuğum bi işlem
242.
Doktor önerisi vermeye geldim süslüler.Muhammed Dilber, Barış Çakır, Erhan Coşkun, Şaban Çelebi.Hepsinin işlerini gördüm mükemmel.İlk hali de, yıllar sonrası da.
241.
iki sene kadar önce kırılan burnum için yaptırdığım estetik. maalesef burun ucumda hâlâ hissizlik yaşıyorum ve bunun bir sene içinde geçmezse kalıcı olduğunu yeni öğrenmiş bulunmaktayım. açıkçası görünüşünden vs. çok memnunum, hiç düşme vs. gibi bir problemim olmadı ve yapay da durmuyor ancak bu iki yıl boyunca sanırım o hissizlik nedeniyle burnum hep yabancı, bana ait olmayan bir organmış hissettirdi. operasyondan çok çok önce deli gibi araştırmaya, olabilecek komplikasyonları öğrenmeye çalıştım ama buna hiç hazırlıklı değildim açıkçası. yanlışlıkla bir yere çarpınca vs. burnumdan tüm vücuduma yayılan o korkunç acı da cabası.
240.
Bana göre burun estetiğinde en önemli şey doğal olması. Çok pahalı bir ameliyat değil çoğu kişi yaptırabiliyor. Çoğu doktor tek tip çalıştığı için herkes birbirine benziyor. Sanıyorum bu yapmacık görüntü bizleri o kadar yordu ki artık doğal ve çirkin olması dahi benim gözüme daha güzel görünüyor. Örneğin yakın zamanda anne hathawayin burun ucu düşük olmasına rağmen ne güzel doğal kadın dedim. Bu arada bu kadar konuştum ama ben de ameliyat oldum. 3 yıl oldu şu anda memnunum çünkü doktorum gata eski estetik bölüm başkanı yaşlı bir profesördü ve doğal çalışıyordu. Sanıyorum medyatik kaydırak burnu yapan bir doktora yaptırsaydım şu an pişmanlıktan tekrar ameliyat olurdum. İyi bir burun ameliyatı kesinlikle insanın kendisiyle çok daha barışık olmasını sağlıyor.
25 kasım 2023 19:29
25 kasım 2023 19:44
239.
1 sene önce bu günlerde gözüme kestirdiğim doktorları "hocam bana; kızın burnu çok güzel ama kesin estetiktir denilen kalkık bol kavisli ucu sivri o burunu yapabilir misiniz?" (gizlinot: Süslü sözlükte yerden yere vurulup nefret edilen o burun yani :d) Diye darlaya darlaya doğru doktoru bulup yaptırdığım estetik. Yüzüm çok küçük olduğu için ve estetik algım iyi olduğu için yüzüme neyin gidip gitmeyecegini çok iyi biliyorum. Ilk başta asla öyle yaptırma diyen annem bile bi bildiğin varmış dedi bant ve atel çıktıktan sonra. Tek sorun burun ucumun çok kalın derili olmasından dolayı hala oturmamış olması. Hatta düşük doz roaccuttane başlayacağım sırf bu yüzden. Yazın burun ucum ödemden sızlıyordu :( doktorum aslında pek benim istediğim tarz baby nose burun yapan bir doktor değildi. Sadece çok çeşitli burun görmüş, hastaya istediğini yapan ve çok anlayışlı birisiydi. Hatta ben narkozu alana kadar bu adam benim istedigimi yapacak mı acaba diye bile düşündüm sürekli baya büyük kumar oynadım diyebilirim. Ameliyattan sonra hiç ağrım olmadı. Canım çok tatlıdır, şimdi hastanedeyim eve gidince ağrır sonuçta kemiğe işlem oldu dedim ama eve gittim yine ağrı olmadı. O bakımdan zor değildi. Benim için tek sıkıntı ultra deluxe premium yağlı cildimi 2 hafta tam yıkayamamak, 3 ay haşır huşur ovalaya ovalaya yıkayamamak oldu. Bir de yazın çok sıcaktan burnumun ucu sızlayacak kadar ödem yaptığım içim "hmm olmadı bu burun yeaa" diye çok mızmızlanıp canımı sıktım. Ama şimdi şimdi baya azalıyor bir de roaccutane kullandıktan sonra oturur diye düşünüyorum. Benim sürecim bu şekildeydi.
238.
Burnuna takıntılı birisi olarak kendi kendime Instagram üzerinden fake bir hesap açmış sadece burun doktorlarını takip ediyordum. Insanların nasıl değiştiklerine bakıp iç geçirip duruyordum. Bu süreçte o kadar çok before/after fotoğrafı inceledim ki anlatamam. Bu sayede doktorların burun yapma tarzlarına göz aşinalığım bile oluştu (gizlinot: Bilirkişi değilim tabiki kendimce)diyebilirim. Mesela bazı doktorlar her hastaya aynı burnu uyarlıyor, bazıları yandan harika burun yapıyor ama önden geniş bırakıyor. Bende ön profilden çok sıkıntılı olduğum için bir çok doktorun ön profilden nasıl yaptığını inceledim. Bunun dışında doktorların bilgilendirme videolarını izledim. Açık/kapalı teknik nedir, ödem ne kadar sürede geçer, kalın derili burunlarla ilgili genel bilgileri vs izleyip bilgilendim.
Karar verdikten sonra kendime görüşmek için 3 doktor belirledim ama maalesef hayalimdeki gibi olmadı. içten ve dıştan sıkıntılı, asimetrik bir burnum vardı.Birde asla kalkık burun istemiyordum ama doktorlar fazla kalın derili olduğum için burnumu toparlamak açısından kalkık burun yapmayı teklif ediyordu. maalesef bu beni yeni doktor arayışlarına itti(gizlinot: En çok zorlandığım süreç doktor seçmekti sanırım ) ;D. Ara tara derken 5-6 doktorla görüştüm, burnumla ilgili daha çok veri topladım. Şans eseri Instagram'dan görüp görüşmeye gittiğim bir doktor içime tam anlamıyla sindi. Hastalarına olan saygısı, profesyonelliği ve muayene esnasında gösterdiği titizlik sayesinde hem saygımı hem güvenimi kazandı doktorum. Tasarladığı simülasyonda burnum yine kalkık oldu ama diğerlerinden görsel olarak çok daha doğal ve iyiydi.Muallakta bırakan tek yanı kalın derimi incelttirmek ve sıkılaştırmak için rouccutane kullandırmasıydı ama ben onu göze aldım artık. Ayrıca bütçemi fazlasıyla aşıyordu ama babamın desteği sayesinde kendisine ameliyat oldum. Ameliyattan ilk çıktığımda asıl ciddiyeti kavramış bulundum. içten sıkıntılı bir burnum olmasına rağmen bu kadar psikolojim bozuk muymuş, beni bu raddeye ne getirdi düşünüp durdum. İlk beş gün cildim çok gergin ve ödemliydi(gizlinot: Klasik göz kapağı ve yanak şişmesi ). Hiç Çok vakit geçmedi ama düşününce ameliyat olduğum için pişman değilim ve çok mutluyum gerçekten. Hiç ağrım sızım olmadı ama saat başı buz koymak dişlerimde hassasiyet oluşturdu. Bide saçlarım, kaşlarım ve kirpiklerimde dökülme yaşıyorum. Henüz 16.günümde olduğum için size doktor tavsiyesi veremeyeceğim.
Burun estetiği olmayı düşünenlere en önemli tavsiyelerim çok iyi araştırmaları, mükemmeliyetçi olmamaları, f/p olabilir tabiki ama ucuza kaçmamaları ve bunun aslında psikolojik bir süreç olduğunu bilmeleri. Ameliyatı olup çıkma kısma bu sürecin en kolay yanı, ameliyattan sonra min 6 ay burnun oturmasını ve ödemlerin geçmesini beklemek ise zor yanı. (gizlinot: Benim burnum 1.5 yılda oturabilir mesela)Bu süreçte doktora öfkelenebilirsiniz, kendinizden nefret edebilir ve pişman olabilirsiniz. Sabırlı olmanız gerekli. Bu süreçte bakımlarınızı ise asla ama asla aksatmamanız gerekiyor.
25 kasım 2023 04:28
25 kasım 2023 18:42